Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2022 07:14 - Започва ли тотална война - САЩ прекрачиха всички "червени линии" на Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4381 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 03.11.2022 08:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От началото на октомври Западът започна тотална терористична война срещу Русия.

Русия отговори с тотална антитерористична и антинацистка операция.

Западът извърши безпрецедентните провокации срещу "Северен поток 1 и 2" и срещу Кримския мост. Терористите бяха САЩ и Англия.

Русия отговори с окончателното приобщаване на Донецката и Луганската народни републики, и на Херсонската и Запорожката области, и с назначаването на ген. Сергей Суровикин за командващ обединената групировка на войските на Русия в Украйна, което беше предшествано от частична мобилизация на 300 000 души и въвеждане на военно положение от различна степен в горните 4 региона.

На 17 октомври започнаха ядрените учения на САЩ и НАТО.

Русия отговори с ученията гром и съвместна групировка в Беларус.

Последва и съобщението на Москва за готовност за отзоваване на целия дипломатически състав от руските посолства в недружествените страни, нещо което е без прецедент въобще, и подреди сцената за нова ядрена карибска криза. Но това сравнение е неточно. Сегашната криза няма нищо общо с Карибската. Нещо такова, или подобно, не е имало никога в миналото.

Нищо подобно не е имало и на онова, което се случи вечерта на 8 октомври в Москва.

Какво се случи.

Веднага след терористичната атака срещу Кримския мост в Москва бяха прекарани две междуконтинентални балистични ракети "Ярс" на улицата пред посолството на САЩ.

Московчани излязоха по улиците, скандирайки "ядрена бомба за Вашингтон".

Носейки лентите на "Свети Георги" и макет на междуконтинентална балистична ракета, те протестираха срещу страните, които въоръжават Украйна, дават пари на Украйна и предоставят разузнавателни данни за убиване на руски войници.

От началото на 21-ви век лентата на "Свети Георги" се използва за отбелязване на ветераните от Великата отечествена война. Това е основният символ, свързан с Деня на победата. Той се радва на широка популярност в Русия като патриотичен символ, както и за да покаже обществена подкрепа към руското правителство.

Транспортьорите, преминали пред посолството на САЩ, превозваха междуконтиненталната балистична ракета "Ярс", която е въоръжена с поне една ядрена бойна глава от 800 килотона. Но ракетата може да носи най-малко четири бойни глави, а ако са по-малко, може да носи и 10 глави.

Всяка бойна глава е самонасочваща се и може да бъде програмирана да атакува различна цел, т.е. една ракета "Ярс" може да удари до десет американски града едновременно.

Никога досега в записаната история на този свят никоя нация не е демонстрирала "живи" ядрени ракети срещу официалното посолство на друга нация.

Това беше най-ясното предупреждение за ядрена война, отправяно въобще някога. Русия предупреди САЩ да спрат да се намесват в Украйна, тъй като това не е тяхна работа. Украйна не е член на НАТО. Украйна няма договори за отбрана със САЩ. САЩ нямат икономически или национален интерес в Украйна, но изпращат десетки милиарди долари в оръжия, боеприпаси на Украйна. САЩ използват своите шпионски сателити и шпионски самолети, за да събират разузнавателна информация в реално време за движенията на руските войски и след това предоставят координати за нацелване на Украйна, за да убиват тези руски войски.

Така от началото на октомври войната на САЩ и НАТО срещу Русия навлезе в нов етап, на една наносекунда от ядрения Армагедон.

Грешка е да се пише, че от октомври е започнала войната Русия – НАТО. Тази война започна още от втората седмица на специалната операция, когато беше почти напълно демилитаризирана Украйна. От тогава до днес войната е НАТО – Русия.

В момента така наречените "украински сили" вече са съставени между 40% – 80% от чуждестранни бойци (в зависимост от важността на местоположението) и включват многоброен личен състав на НАТО – САЩ, Полша, Англия, Франция, Израел, Турция и др.

Така е от началото.

Специалната операция е само част от този голяма война, която вече включва по-голямата част от нашата планета в икономически, военен и политически план. Това означава че, докато Русия води своята специална операция, тя трябва да се подготви за пълномощабна война със Запада, вероятно ядрена.

Просто казано – Русия трябва да поддържа огромното мнозинство от своите ресурси и способности готови за много по-голям конфликт от този, на който сме свидетели в момента.

По-големият конфликт вече е започнал. Русия подкрепи референдумите на Донецката, Лугаската, Херсонската и Запорожската области и ги присъедини към Русия.

Шойгу обяви частична мобилизация на 300 000 резервисти. Започва зимната офанзива.

Едновременно Путин разпореди мобилизация на военно промишления комплекс, т.е. прехвърляне на военни релси.

Линията, зад която няма връщане беше премината.

Русия излезе на фронта срещу целия "консолидиран Запад" и обяви война до пълното поражение на врага. Няма място за опции и алтернативи.

Започна тотална война – Total war, Totaler krieg. Няма да има преговори и споразумения. Ще има война до победа.

Наричаме я Първа хибридна война, Последна неядрена война, Последна ядрена война, Втора отечествена война. Всичките дефиниции съдържат части от русофобската стратегма, че "новият световен ред ще бъде създаден "срещу Запада, за сметка на Запада и върху руините на Запада".

Това е моментът, в който се намираме.

Това не е война на Русия с Украйна. Това е война на Запада срещу Русия, в която стратегическата цел на САЩ е да нанесат поражение на Русия и да си върнат световната хегемония завинаги, т.е. да спрат историята.

Класика – не на живот, а на смърт.

Завърши и донбаската фаза на спецоперацията. Тя се разширява и се трансформира във война срещу нацизма и тероризма в цяла Украйна и извън нея, като ескалира до пряка война между Русия и САЩ.

Какво следва? В момента сме пред голямата буря. Колко голяма - не знаем. Нещо такова не е имало досега. На глобалната сцена започнаха тектонични промени по линията Изток – Запад.

Мечката беше изкарана от бърлогата. Мечката не е ядосана, тя е разярена.

С мобилизацията Русия се готви за ескалация през следващите месеци. Увеличава силите си до ниво, което може да се сравни с голямата ескалация на НАТО в Украйна. Защото именно НАТО пръв взе решение за увеличаване на своите сили по 300 000 души, много преди частичната мобилизация на Русия. Сега Москва изравнява уравнението.

Четирите региона завинаги стават част от Русия, която разшири ядрения си чадър и над тях. Руската военна доктрина позволява използването на ядрени оръжия, ако териториалната цялост и сигурността на Русия са под заплаха.

Русия спечели спецоперацията още в първите 7-9 дни и Киев отдавна щеше да капитулира, ако не беше намесата на САЩ, Англия, Германия, Полша, Румъния, Израел, България с оръжия, наемници, съветници, разузнаване, обучение.

Загубите досега на украинската армия са около 300 000 души. Военната наука казва, че "прагът на разпадане" е около 35% загуби. Ако се приеме, че украинските сили са около 800 000 души, този праг вече е прекрачен. А това означава, че колапсът може да започне всеки момент.

Общо от началото на Специалната военна операция са унищожени в Украйна: 324 самолета, 162 хеликоптера, 2302 безпилотни летателни апарата, 383 зенитно-ракетни комплекса, 5939 танка и други бойни бронирани машини, 874 бойни машини за залпов огън, 3513 артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 6685 единици специална военна техника.

Западът обаче не капитулира и премина към открит тероризъм срещу Русия, не само в Украйна.

Генералният щаб отговори с назначаването на ген. Сергей Суровикин за командващ въоръжените сили в Украйна, същият който командваше операцията в Сирия и беше наречен "генерал Армагедон".

Паралелът между Сирия и Украйна е ясен, както и онова, което трябва да се очаква.

Кой е ген. Суровикин?

След събитията в Москва през август 1991 г. Суровикин получава чин майор и е изпратен във Военната академия Фрунзе, която завършва с отличие. После служи в прочутата 201-ва дивизия и участва във войната в Таджикистан – поредното ехо от разпада на бившата съветска империя, а през 2002 г. Сергей Суровикин отново завършва с отличие Военната академия на Генералния щаб.

От 2004 г. е командир на 42-ра гвардейска дивизия, воюваща в Чечня. Военният лидер развива стил, за който по-късно ще бъде наречен "Генерал Армагедон".

Генералът продължава да се издига в йерархията. Той командва 20-та общовойскова армия, след това Главно оперативно управление на Генералния щаб.

Началник-щаб и от 2013 г. – командващ Източния военен окръг. През 2004 г. Суровикин служи във Верх-Исетски район. Там извършва проверка, в резултат на която установява груби нарушения. Започват да се носят легенди за суров генерал.

През пролетта на 2017 г. Суровикин е назначен за командир на групата войски на руските въоръжени сили в Сирия и провежда редица успешни операции, по-специално превземането на Сухна и Дейр ез-Зор. Боевете там се водят от 2011 г., но успяват да ги превземат едва след като генералът успешно е използвал стратегически бомбардировачи и хеликоптери Ка-52, които са подкрепили настъплението.

Той става първият комбиниран генерал – командир на руските въздушно-космически сили. На 17 декември "за смелост и героизъм, проявени при изпълнение на военен дълг в Сирийската арабска република", Сергей Суровикин е награден със Златна звезда на Герой на Русия.

През лятото на 2021 г. получава военно звание армейски генерал. Сега генерал Суровикин беше назначен за командир на специална военна операция. А това означава, че "Генерал Армагедон" получи картбланш, а Киев – присъда.

Русия възнамерява да постигне "пълна капитулация" на западните марионетки в Киев.

Суровикин, командващ Съвместната групировка, даде оценка на обстановката в обръщението си по фронтовете на специалната операция – в зоната на специалната операция, включително в Херсонското направление, е "тежка обстановката". Той ще бъде готов да вземе "трудни решения", за да изпълни всички цели.

В същото време Суровикин подчерта, че основна грижа на руската армия ще бъде безопасността на цивилните, включително тези в освободените територии, които след референдума избраха съвместна съдба с Русия: "Аз и украинците сме един народ. А ние искаме едно – Украйна да е независима от Запада и НАТО, приятелска на Русия държава. Врагът е престъпен режим, който тласка гражданите на Украйна към смърт".

Очевидно армията и Суровикин получиха картбланш да използват всякакви (разумни) мерки за окончателното освобождаване на териториите, окупирани от Украйна. Крайно време беше да се свалят белите ръкавици.

Властите също реагираха на променящата се ситуация в зоната за специална операция. Съгласно указите на Путин в някои региони на Русия се въвежда специален режим. Видовете мерки варират в зависимост от регионите и близостта до фронтовата линия, като се разграничават общо четири вида мерки.

Най-строги мерки са въведени в четири нови региона на страната – Запорожие, Херсонска област, както и ЛНР и ДНР. В тези региони се въвежда военно положение, както и мобилизация на икономиката. Посочено е, че властите могат да използват имуществото на цивилни за свои цели, създава се териториална отбрана, възможно е да се преселват жители от опасни зони, може да се наложи комендантски час, забрана за всякакви митинги, военната цензура работи.

В регионите на Русия, граничещи с посочените региони, се въвежда средно ниво на реакция. Това означава, че ще бъде засилена сигурността на всички важни съоръжения: те преминават на специален режим на работа. Служителите на реда получиха правото да проверяват автомобили и граждани, да контролират движението им. В такива региони жителите също могат да бъдат презаселени в безопасни зони. Освен това властите получиха правото да привличат местни компании за задоволяване на нуждите на армията.

В централния и Южния федерален окръг се въвежда така нареченият режим на повишена готовност. Те включват например Москва, Московска област или Волгоградска област. В районите се засилва и охраната на инфраструктурните обекти, обектите с повишена опасност преминават на специален режим на охрана. Гражданите трябва да бъдат подготвени за проверка на личните автомобили, бизнесът също може да се включи в задоволяването на нуждите на армията.

Останалите райони на страната продължават да са в режим на основна готовност, но охраната на обществения ред и важни обекти също ще бъде засилена.

И така, Суровикин "излезе на работа" в понеделник, 10 октомври. На 10 октомври украинските градове за няколко часа се превърнаха в Горловка и Донецк. Русия нанесе безпрецедентен брой ракетни удари по инфраструктурата на Украйна в рамките на един ден.

Три от тези задачи са изпълнени.

Първата задача е най-накрая да бъде нанесен първият осезаем удар върху Западенщината, този преден пост на бандеровската хунта, фокусът на русофобията, както и военни складове, части, полигони, възлови станции, където непрекъснато пристигат оръжия и техника на Запад към Украйна и се презареждат. Засега там е пострадала само електроенергийната система, следващата ще е транспортната. Като се има предвид планинският пейзаж, това може фундаментално да ограничи доставките по линията Запад – Изток.

Второто предизвикателство е психологическо. През последните четири месеца на "задната Украйна" беше напомнено, че войната изобщо не е рекламираната "победа на въоръжените сили на Украйна". На 10 октомври Киев изпищя и се скри в метрото. На 10 октомври на Украйна беше обяснено, че няма изгледи за победата, обещана от Държавния департамент и наркомана в Киев, поставен на власт от американците.

И накрая, третият проблем е решен. Това е частично разрушаване на украинската енергийна система. Засега само частично, тъй като не всички топлоелектрически са унищожени, а атомните електроцентрали и водноелектрическите централи все още не са поразени.

Поражението на най-голямата топлоелектрическа централа означава спиране на работата на най-важния металургичен завод Криворожстал, което ще бъде усетено от канадците от компанията Black Iron, французите, които купуват тук легирана стомана за своите атомни електроцентрали, и, разбира се, индо-британците от Arcelor Mittal, които притежават металургичния завод. Сериозна повреда има в ТЕЦ "Бурщинская" в Ивано-Франковск, където беше потвърдено разрушаването на външната разпределителна уредба. Вече доведе до недостиг на енергия, особено вечер. А от полската граница съобщиха, че е прекъснато и подаването на ток за Украйна и Полша. В Киев светлината се появява спорадично. Метрото спира. Въздействието върху Лвовска ТЕЦ-1 и подстанциите в Ровно, Тернопол и Хмелницки доведе до спиране на захранваните от тях подстанции и прекъсване на електрозахранването за четири часа. Сериозни проблеми са потвърдени с подстанциите в Житомир, Конотоп и особено в Харковския електроцентрал, който вече претърпя ракетни удари. Настоящият удар и липсата на електричество в 7 региона наведнъж показват на практика възможността за енергиен колапс в Украйна през зимата. Огромни опашки се извиха пред банкоматите. Водата спря в няколко града едновременно със спирането на тока. Движението на трамваи и тролейбуси беше спряно, светофарите изгаснаха.

Терорът на Кримския мост принуди Русия да отприщи антитерористична мащабна операция срещу укронацистите и техните началници в Лондон и Вашингтон. Путин обобщи: "Това е терористична атака, насочена към унищожаване на критичната гражданска инфраструктура на Руската Федерация".

Ръководителят на руския Следствен комитет Александър Бастрикин потвърди че терорът на моста е извършен от СБУ – украинските специални служби.

Бастрикин каза, че "вече установихме маршрута на камиона, където е станала експлозията - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодар".

Транспортът от Армавир до адрес за доставка в Симферопол трябваше да се случи на 6-7 октомври, тоест на рождения ден на Путин на 7-ми. По някаква необяснима причина това беше отложено с един ден.

Шофьорът на първия камион даде показания. Шофьорът на втория камион, който се взриви на моста, е бил "сляп": нямаше представа какво превозва и е мъртъв.

На този етап две заключения са от първостепенно значение.

Първо: това не беше стандартен самоубийствен атентат с камион в стила на ИГИЛ – предпочитаната интерпретация след терористичната атака.

Второ: "Опаковането" показва участието на "чужди специални служби".

Но това което беше разкрито публично разказва само част от историята. Една оценка, получена от други източници, е много по-интригуваща.

При взрива са използвани най-малко 450 кг експлозиви. Не на камиона, а монтирани вътре в самия участък на Кримския мост. Камионът е бил просто примамка от терористите, "за да създадат мираж от причина и следствие". Когато камионът стигна до мястото на моста, където бяха монтирани експлозивите, избухна експлозията.

Железопътните служители са казали, че има форма на електронно отвличане; терористите са поели контрола над железопътната линия така, че влакът, превозващ гориво, да получи команда да спре поради фалшив сигнал, че пътят пред него е натоварен. Преминаващият камион и композицията с гориво спряха на едно място. Но щетите бяха ограничени и овладени.

Това е план на британската Mi6. Крайната червена линия беше премината. Наред с целия си статут на инженерно чудо, Кримският мост представлява не само критична инфраструктура. Това е визуалният символ на връщането на Крим към Русия.

Москва стартира първата вълна от руски "шок и ужас", без дори да промени статута на Специалната военна операция на Антитерористична операция, с всичките й военни/правни последици.

Светкавичният удар де факто означава, че режимът в Киев и тези, които го подкрепят, сега се считат за легитимни цели, точно както Игил и Jabhat al-Nusra по времето на Антитерористичната операция в Сирия.

С промяната на статута това вече е истинска война срещу тероризма и означава, че прекратяването на всички направления на тероризма - физически, културни, идеологически, е абсолютен приоритет, а не безопасността на украинските цивилни, която по време на Специалната операция беше от първостепенно значение.

Над 60 процента от украинските електропреносни мрежи вече са спрени. Над 75 процента от интернет трафика е изчезнал. Мрежовата война на Илон Мъск със Starlink е прекъсната.

Украйна е на път да прегърне почти пълен мрак през следващите дни. Политически, като се има предвид запазената марка на Москва "стратегическа двусмисленост", това може да е нещо като ремикс на Пустинна буря (масивни въздушни удари, подготвящи наземна офанзива); или "стимул" да принуди НАТО да преговаря; или просто безмилостна систематична ракетна офанзива, смесена с електронна война, за да разбие завинаги способността на Киев да води война. Или може да е всичко заедно.

Внимание заслужава и появата на иранските дронове Shаhed-136 (Геран)-2 над Украйна, с въпроса Русия използва ли ирански дронове или не и ако да – защо.

Първо, както Русия, така и Иран отрекоха Иран да е изнасял дронове за Русия. Въпреки че това може да е вярно, повечето наблюдатели не вярват, че Техеран и Москва говорят истината.

Основен проблем е, че повечето наблюдатели правят предположения, включително следното. Ако Русия наистина използва ирански дронове, това е защото:

иранските дронове превъзхождат руските;
Русия изчерпва безпилотните самолети.
Така че нека разгледаме тези две точки.

Превъзхождат ли иранските дронове руските? На този въпрос не може да се отговори, тъй като двата термина не са правилно дефинирани: терминът "дрон" и терминът "превъзходен".

Първо, "дронове" (известни още като UAV) варират от малки, които можете да поставите в дланта си, до големи, с размер на самолет и много сложни дронове. Така че нека произволно да решим, че всички дронове могат да бъдат поставени в една от петте категории: A, B, C, D и F. След това, когато сравняваме способностите на руските и иранските дронове, трябва да сравним категория по категория. Може да се окаже, че в категории A, B, D и F Русия има по-способни дронове от Иран, но че Иран е начело за дроновете от тип C. Възможно ли е това на теория?

Да, абсолютно. Иран разработва много сложни дронове и ракети и ги използва в Ирак или Саудитска Арабия с унищожителна ефективност. За иранските власти разработването на дронове и ракети е национален приоритет и, вероятно, ключът към възпирането на англоционистите. В Русия военнопромишленият комплекс е разработил много сложни дронове, но преди започването на операцията безпилотните самолети са били по-малък приоритет за Русия, отколкото за Иран. Следователно е възможно, че докато Русия води при някои видове дронове, Иран може да има по-добри възможности в областта на други видове дронове.

След това възниква въпросът за разходите. Иранските дронове са много евтини, особено в сравнение с някои по-скъпи руски еквиваленти.

И накрая, има проблем с наличността. Дори ако руският безпилотен самолет Х превъзхожда иранския дрон Y, това не означава, че Русия може да произведе достатъчно Х безпилотни самолети за своите нужди, така че защо да не купи по-евтини, но много ефективни ирански безпилотни самолети Y за малка част от цената и с незабавна доставка?

И така, каква е удивителната прилика на руския между руския дрон Геран-2 и иранския Shahed-136. Според нас – абсолютна. Те наистина си приличат, но, конвергентната еволюция е често срещана в технологиите, особено в космическото пространство. В този случай Геран-2 и Shaged-136 изглеждат еднакво, звучат еднакво и като цяло трудно се различават. Можете ли да различите 152 мм снаряд от 155 мм? Какво ще кажете за два снаряда от един и същи калибър, но произведени от различни производители?

И така, какво знаем със сигурност. Знаем, че Русия драстично увеличи използването на дронове и че някои наистина изглеждат като ирански. Но дори и ирански изглеждащите дронове може да се произвеждат в Русия (със или без лиценз).

Трябва ли ирански проектиран дрон, построен в Русия (или руски проектиран дрон, построен в Иран) да се счита за ирански или руски?

Знаем, че Иран е много солиден и надежден съюзник на Русия (според нас е най-добрият съюзник, който Русия има в момента). Със сигурност задкулисните връзки между Русия и Иран са многобройни и дълбоки. На Запад Иран е почти толкова демонизиран, колкото Русия.

Какъвто и да е случаят, иранските дронове не са проблем, освен че Суровикин увеличи ефективното използване на дронове от Русия срещу НАТО, абсолютно независимо от това къде са построени тези БЛА или кой ги е проектирал. А това се превърна в най-неочаквания game-changer.

И накрая, въпросът "Не казват ли истината руснаците за иранските дронове?"

Не знаем. Но ето какво знаем. На неотдавнашната си пресконференция Путин заяви: "Сега няма нужда от масирани удари. Други задачи са на дневен ред, защото мисля, че от 29 цели, които Министерството на отбраната е планирало да порази, само седем не са били. Но сега постепенно се справят с тях. Няма нужда от масови удари, поне засега. Що се отнася до бъдещето, ще видим."

Путин, като бивш офицер от разузнаването и юрист е много внимателен с думите. Така че нека вземем изречението "Сега няма нужда от масови удари". Но основното нещо е, че ракетните удари продължават. Всъщност, те вече са унищожили най-малко 30% (което означава, че в действителност щетите са много по-големи) от украинските мощности за производство на електроенергия и няма признаци, че тези удари ще спрат скоро.

Освен това Путин каза още "Що се отнася до бъдещето, ще видим." Кога започва "бъдещето"?

Изводът е следният: нека не бъдем наивни. Когато имат възможност руските политици предпочитат да бъдат двусмислени или какъвто и да е друг израз. Така е с дроновете Shahed-136 , "Геран-2", противовъздушната отбрана. Защо да използват скъпи и сложни руски дронове, когато могат да използват евтини, които все още причиняват планираните щети?

За Иран това също е добър начин да тестват способностите си за безпилотни самолети срещу западни оръжия и да могат да отричат всякакво участие за Украйна. Логично е Москва и Техеран да отрекат подобна продажба, защото в интерес на тях е да я пазят в тайна.

В момента когато приключваме редакционно този брой на вестника Зеленски и американците планират взривяване на Каховското водохранилище, което ще наводни териториите край Херсон, ще лиши от охлаждане Запорожската АЕЦ и ще прекъсне водоснабдяването на Крим. А посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов каза: "Вашингтон премина всички червени линии. Но страните (САЩ и Русия), въпреки трудностите, все още не са на ръба на ядрен конфликт".

Това го каза на 21 октомври.

По-внимателният анализ обаче сочи, че акцентът е върху "червените линии" и "ръба на ядрен конфликт", тоест Трета световна война.

Каква ще е Третата световна война?

Въпросът не е само за формулировката:

дали това е последната неядрена война в историята на човечеството;
дали това е първата ядрена война, след която няма да има история;
дали това е последната неядрена, която преминава в първа ядрена, което покрива и двата горни варианта.
Въпросът е и в конкретните изисквания на аритметиката на ядрената война, за което предупреждаваме от години и във въпросите "как и колко", тоест основните въпроси на ядрения Армагедон, за който вече от всички страни се сипят прогнози, че може да започне "ограничена" ядрена война между Русия и Запада, сценарий със сериозни глобални последици.

От години предупреждаваме за това. Читателите ни посрещаха тези предупреждения със смесени реакции – от приемане на съветите ни за подготовка, до тяхното омаловажаване. Но сега Лондон, Вашингтон, Киев го признават публично. Тяхната цел е ограничена ядрена война.

Ако войната в Украйна премине дори прага на бойното (тактическо) ядрено оръжие, тя няма да спре дотук. Тя ще ескалира до първа и последна глобална ядрена война.

И така, да започнем от ядрената аритметика.

Според офицери от руските стратегически ракетни сили, чиято задача е да планират руския ядрен удар, неизбежното възмездие очаква САЩ 10 минути след като бъде потвърдено използването на ядрено оръжие срещу Русия. Толкова време ще е нужно за ответен удар на подводниците на руския флот в северните ширини и Атлантическия океан.

При изстрелване от шахтата ракетата лети до САЩ за около 20 минути. А от подводница – около 10 минути. Ако подводницата с ядрено оръжие е някъде в Саргасово море, то изстрелването на десетина ракети "Булава" няма да е трудно. 10 такива ракети, в зависимост от конфигурацията, са около 100 бойни глави, тоест само една подводница може да унищожи сто цели.

Освен това, високата гъстота на населението на Съединените щати, съсредоточено главно на двата бряга, опростява задачата за руската армия: достатъчно е да се ударят няколко големи града – и броят на жертвите ще се измерва в десетки милиона души.

Но руската армия няма задачата да удари големи милионни градове. Но така се е случило, че много цивилни живеят около най-големите военни бази в Норфолк, Сан Диего, до позициите на противоракетната отбрана в Калифорния и други части от Съединените щати. По груба оценка цивилните жертви в САЩ след руски ядрен удар ще са около 65 милиона души.

И тук идват най-новите руски ракети "Сармат". С тях въпросът за съществуването на САЩ може да бъде решен за няколко минути и с ограничени сили – една ракета е достатъчна, за да унищожи всички военни обекти в три щата на Източното крайбрежие наведнъж, а шест такива ракети могат напълно да лишат САЩ от способността да се бият през следващите 100-200 години.

За да се унищожи цялото население на САЩ, на Русия са достатъчни десет междуконтинентални балистични ракети РС-28 "Сармат", въпреки че САЩ все още са уверени, че 1550 руски ядрени оръжия могат да унищожат само 32-35 милиона американци.

В общи линии "четири ракети "Сармат" могат да унищожат напълно САЩ. Две ракети ще унищожат цялото Източно крайбрежие на САЩ и две ракети – западния бряг". "Четири ракети и няма да остане нищо".

В началото на май Москва съобщи, че армията й е извършила в руския анклав Калининград електронно симулирани пускове на ракети, способни да носят ядрен заряд. Картата показваше, че една руска междуконтинентална балистична ракета "Сармат", когато бъде изстреляна от Калининград, ще изпари Берлин /Германия/ за 106 секунди, Париж /Франция/ - за 200 секунди, и Лондон /Англия/ - за 202 секунди след изстрелването. И трите града ще бъдат ударени само с едно изстрелване на една ракета "Сармат", всяка от които носи до 15 ядрени бойни глави. От изстрелването до удара дори в най-далечния град – Лондон, ще има само около 3,5 минути радарно предупреждение, със сигурност недостатъчно, за да предупредят хората дори да се скрият.

Населението на тези градове е както следва:

Берлин /Германия/ - 3,645 милиона (2019);
Париж /Франция/ - 2,161 милиона (2019);
Лондон /Англия/ - 8,982 милиона (2019).
Почти никой в тези градове няма да оцелее.

На 21 април Русия извърши първия пуск на "Сармат", която е най-мощната машина на апокалипсиса.

Това беше поредно и може би последно предупреждение към САЩ и Англия на стратегическо равнище, заради намесата на Вашингтон и Лондон във войната в Украйна и доставките на ново оръжие за Киев.

"Сармат" – РС-28 /наричана "новият Сатана"/ може да носи 10-15 тежки ядрени бойни глави, 15 най-нови хиперзвукови планиращи апарати "Авангард" или комбинация от бойни глави и средства срещу ракети.

Представете си "устройство", тежащо 208 тона, което носи 10 термоядрени бойни глави с автономна ускорителна мощност по 750 килотона всяка, или 15 блока по 150 килотона.

Сега си представете, че цялото това "чудовище" ще достави за 35 минути на разстояние от 18 000 км (диаметърът на планетата е 12 742 км) своя товар до която и да било точка на планетата, даже през Южния полюс.

На 28 април беше съобщено, че Русия възнамерява да въведе на въоръжение най-малко 46 тежки МБР "Сармат". Общият капацитет на 46 тежки МБР "Сармат" е такъв, че е в състояние да унищожи площ от около 18,5 милиона квадратни километра, т.е. общата площ на САЩ и Канада.

Връщайки се към началото, въпросът е дали човечеството е в последната неядрена или в първата ядрена война.

В момента сме в окото на бурята.


Източник: Строго секретно 



Гласувай:
9



1. raders - Плаши Пею кокошките. Чудя се как е ...
03.11.2022 08:12
Плаши Пею кокошките.Чудя се как е възможно да се възхищаваш на държава - агресор, която заплашва човечеството с ядрен апокалипсис. И наистина ли си въобразяваш, че западните държави ще клекнат пред тези кокошкари? Съвсем естествено Украйна ще се съпротивлява до последно, защото не искат хората да бъдат включени в империята на Путин, то е ясно. Само шантавите аятоласи от Иран и тъпото прасе Ким Чен Ун - това са съюзниците; няма други.
цитирай
2. iw69 - Raders,
03.11.2022 08:32
до момента единствената държава, използвала ядрено оръжие и то изключително само срещу цивилни са САЩ. И никой друг !?

Но явно на теб ти е къса паметта.

Иначе ВСВ почти всички европейци бяха съюзници на сатрапа Хитлер, вкл. тогавашните помиари, управлявали БГ, какво да говорим...
цитирай
3. panazea - Война няма да има ! Те вече се договориха ! Въпрос на време е , за да си проличи .
03.11.2022 09:48
След 8 ноември ще останеш смаян.
Вече премахнаха цензурата на тубата и туитър.
Войната ще е в Азия , защото се надигат гигантите: Китай , Индия , Япония .
Хищниците ще се ръфат ,кой каквото може да откъсне.
цитирай
4. panazea - Наркомански от Незалежната е пожертван .
03.11.2022 09:49
Споко.
цитирай
5. missana - "Сегашната криза няма нищо общо с Карибската. Нищо такова не е имало никога в миналото."
03.11.2022 09:52
Цитираното е нео спорим факт. Наистина се намираме на наносекунда от ядрен Армагедон. Но най-много ме изумява овчедушието на народите в САЩ и в Западна Европа. Стоят и чакат да паднат на коча мъдете. За далеч по-незначителни неща са се скъсвали да протестират масово. Нима не разбират, че тъпите военни ги вкарват в ядрената кланица?!
цитирай
6. radostinalassa - Ако има ядрена война в Европа...
03.11.2022 20:40
непременно ще има такава и в США. Така, че негрите и метисите ще им видят сметката, ако оцелеят. Няма мърдане. Метадрон Орхидея може да нацели и Пентагона ако поиска.
цитирай
7. raders - до момента единствената държава, ...
04.11.2022 21:49
iw69 написа:
до момента единствената държава, използвала ядрено оръжие и то изключително само срещу цивилни са САЩ. И никой друг !?

Но явно на теб ти е къса паметта.

Иначе ВСВ почти всички европейци бяха съюзници на сатрапа Хитлер, вкл. тогавашните помиари, управлявали БГ, какво да говорим...


Така е. Никой не отрича Хирошима и Нагазаки. Но сега е 21 век и атомните бомби не са една или две, а хиляди. Ясно ти е какво ще се случи, ако бъдат употребени нали? И кой се ежи с тях???
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4869910
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16696
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930