Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2022 07:26 - Атомните маневри на САЩ в Европа активираха т.нaр. протокол на "Страшния съд"
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2475 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 04.11.2022 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обявено бе и максимално високо ниво на военна готовност, само една степен преди началото на термоядрен апокалипсис

Атомните учения на НАТО „Stead Fast Noon“ от 17-30 октомври в Европа, задвижиха протокола за "Страшния съд", т.е. въвеждането на руската система "Мъртва ръка" и на американската Looking Glass.

В атомните игри на НАТО участваха 14 държави с над 60 самолета от различни типове, включително изтребители от четвърто и пето поколение, AWACS, цистерни, американски ядрени бомбардировачи B-52 от ВВС-базата Minot в Северна Дакота.

Ученията се провеждаха над Западна Европа и Северно море – само на 1000 км от границите на Русия, която предприе ответни учебни мерки с пробно изстрелване на множество интерконтинентални ракети от различни носители.

Но ядреното изостряне започна по-рано като в първата половина на октомври настъпи рязка ескалация на предядрената подготовка и предупреждение.

На 1 октомври Пентагонът вдигна във въздуха своя самолет на "Страшния съд" Looking Glass /"Огледало"/ - Boeing E-68 Mercury, който излетя от Вашингтон. Самолетът е национален команден пункт във въздуха за командване на американските ядрени сили на света, в случай, че всички наземни станции бъдат унищожени. Тоест това е аналогът на "Мъртва ръка" – "Периметър", на Русия.

Тази платформа предава инструкции от Националния команден орган на флота за подводници с балистични ракети, мисия, известна като ТАСАМО ("Поемете отговорността и се отдалечете"). Той също има възможност за дистанционно управление на междуконтиненталните балистични ракети Minuteman с помощта на Airborne Launch Control System.

Е-6В, наречен Looking Glass /"Огледало"/, осигурява командване и контрол на ядрените сили на САЩ, ако наземният контрол стане неработещ.

Looking Glass е американският аналог на руската "Мъртва ръка". През последните години той беше по-официално наричан ABNCP (Въздушнодесантен национален команден пункт) на ядрените сили на САЩ в случай, че наземните командни центрове са унищожени или по друг начин са станали неработещи.

Пентагонът обяви DEFCON-2 за САЩ на 6 октомври 2022 г.

DEFCON е скалата за готовност на въоръжените сили на САЩ. Какво означава това. DEFCON (съкращение от английски – DEFense Readiness CONdition – готовност за отбрана) е скалата за готовност на въоръжените сили на САЩ. Тя показва развитието на комуникациите между Обединения комитет на началник-щабовете и командирите на обединените командвания. Кодовете съответстват на изострянето на военната ситуация.

DEFCON 5 – стандартна мирновременна военна готовост.

DEFCON 4 – подобно на петото ниво, но активността на разузнавателните служби е повишена. САЩ прекараха почти цялата Студена война на това ниво.

DEFCON 3 – високо ниво на тревога. Всички военни части сменят радиопозитивните си според секретни документи. Армията на САЩ беше на това ниво по време на кубинската ракетна криза и на войната на Йом Кипур в Близкия Изток. Той беше въведен и след терористичните атаки от 11 септември 2001 г.

DEFCON 2 – това ниво предхожда максималната бойна готовност. Обявен по време на Карибската криза (само за стратегическото въздушно командване, въоръжените сили като цяло оставаха на ниво DEFCON 3) и по време на операция "Пустинна буря" на 15 януари 1991 г. (Обединения началник на щабовете).

DEFCON 1 - отговаря на очаквана незабавна пълномащабна атака и никога не е бил обявяван (с изключение на учебните тревоги по време на Exercise Expert Archer). По време на Студената война особено се страхуваха от обявяване на ниво 1, тъй като това щеше да означава началото на тотална ядрена война. Това е максимална бойна готовност. Подразбира се, че САЩ са на прага на мащабен военен конфликт с възможно използване на оръжия за масово унищожение.

На 11 октомври в Беларус съобщиха, че Западът обмисля използването на тактически ядрени оръжия срещу Беларус и Русия. Съобщено беше, че Беларус и Руската федерация започват да използват съвместна регионална групировка на войските във връзка с изострянето на ситуацията по западните граници на съюзната държава.

На 11 октомври във Финландия съобщиха на гражданите "Запасете се с хапчета с йод" в случай на "радиационна авария".

Освобождаването на радиоактивен йод от ядрен инцидент в околната среда може да се натрупа в щитовидната жлеза. Това е най-вредно за децата, които са изложени на по-голям риск от развитие на рак на щитовидната жлеза поради големите дози. Една доза йодна таблетка обикновено осигурява достатъчна защита. Йодът рядко причинява странични ефекти, но хората, които имат заболявания на щитовидната жлеза трябва да използват веществото с повишено внимание.

Препоръчителната еднократна доза за 12-40-годишни в опасна радиационна ситуация е 130 милиграма калиев йодид. Деца над 3 години се препоръчва да приемат половината от тази доза.

На 12 октомври в няколко основни щата на САЩ бяха разпространени материали и листовки какво да се прави в случай на ядрена атака. Имате нужда от храна за спешни случаи (консервирана, опакована), вода за спешни случаи, контейнери от 5 галона за всеки човек вкъщи, минимум, допълнителна доставка от всички лекарства, от които се нуждаете, за да живеете, комплект за първа помощ, преносимо радио с резервни батерии, фенерчета с резервни батерии и много, много повече.

На 12 октомври в Русия бяха издадени инструкции за гражданската отбрана на цялото население "Радиация".

По спирките на масовия транспорт, в кметствата, в търговските центрове се появиха плакати с Процедурата за действия на населението по време на работа. Сигналът "Внимание на всички!", придружен от активиране на сирени с прекъсващи звукови сигнали, последвани от вербална информация:

след като чуете сигнала, включете вашето радио или телевизор и чуйте съобщението за ситуацията и как да постъпите;
предавайте получената информация на вашите съседи;
действайте според съобщенията, които сте получили;
изключете осветлението, газа, водата, нагревателите;
затворете плътно прозорците и вратите;
покрийте пролуките около вратите, вентилационните отвори с мокра кърпа;
използвайте лични предпазни средства;
прикрийте се в най-близкото защитно съоръжение, подземно помещение или други помещения от подземното пространство, включително метрото;
евакуирайте се в безопасна зона.
На 14 октомври се появиха снимки, направени на 7 октомври, от които се виждаше, че на базата в Оленогорск са преместени 11 стратегически бомбардировачи на ВКС на Русия.

Базата се намира само на 180 км от границите с НАТО – Норвегия и Финландия.

Причината за предислоцирането им най-вероятно беше започващите ядрени учения на НАТО Looking Glass и на руските учения "Гром".

На 13 октомври двата руски самолета на "Страшния съд", т.е. на така наречената система "Мъртва ръка" – "Периметър", бяха вдигнати във въздуха от ядрената база Солци-2.

Самолетите са мобилни командни центрове в случай на ядрена война. Те са предназначени да транспортират висшето политическо и военно ръководство на страната в случай на ядрен "Армагедон".

Двата командни пункта са базирани на самолета Ил-96-400М. Тези самолети нямат прозорци извън пилотската кабина, за да предотвратят заслепяването на пътниците от ядрена детонация, както и за смекчаване на радиационните последици.

Самолетите са специално оборудвани за предаване на заповеди и кодовете за изстрелване навсякъде, където се намират ракети-носители с ядрени боеприпаси, т.е. на оръжието на абсолютното възмездие, наричано още "Мъртва ръка", която може автоматично да нанесе унищожително ядрено възмездие.

Особеността на тази система е, че тя е създадена да нанася автоматичен ядрен удар в случай на ядрена атака срещу Русия. Предполага се, че вражеският удар може да унищожи комуникационните системи, което прави невъзможно да се реагира на атака. "Периметър" трябва да анализира ситуацията и ако забележи признаци за атака срещу Русия – радиация, сеизмична активност и загуба на комуникация с командването, да даде командата за изстрелване на ответните ракети.

"Мъртва ръка" – "Периметър" е чудовищно оръжие на възмездието, което гарантира ответен ядрен удар по противника даже в кошмарен случай, че в Москва или в Генералния щаб вече няма да има кой да взема решението за този удар. Уникалната система контраатакува автоматично, безотказно и апокалиптично.

Да си представим най-страшния вариант. Светът, балансиращ на ръба на войната, рухва. Срещу Русия, САЩ нанасят изпреварващ ядрен удар, чиято цел е да бъдат унищожени нейните ядрени сили. Руските ракети, стартиращи от шахтови пускови установки, от подводници и самолети, основните ядрени сили, мегаполиси, промишлени и военни центрове, пунктовете за управление са унищожени с един масиран удар на САЩ. Могъщият си ядрен арсенал Русия просто не е успяла да използва. Заповедта не е стигнала до ядрения център. Ядрените сили на Русия са слепи, неми и неподвижни.

Но в този момент става нещо. Унищоженият ядрен арсенал, хиляди ракети се изстрелват към западните страни, САЩ и изтриват от лицето на Земята големите градове, военни бази, промишлени центрове на Запада.

Системата влезе на бойно дежурство през 80-те години. Според някои данни тя е била включена отново през декември 2009 г.

Вероятно системата има собствени независими командни пунктове – 4, които са разположени на големи разстояния един от друг и дублират своите функции. В тях действа главната и секретна част на "Периметър" – автономна, контролна командна система. Това е сложен програмен комплекс, създаден на базата на изкуствен интелект, който може да прави собствени изводи дали става ядрено нападение срещу Русия. При отсъствие на редови сигнали от нормалните командни пунктове на стратегическите ядрени сили "Периметър" пуска в действие операцията "Апокалипсис". От шахтите се изстрелват командните ракети, създадени на базата на междуконтиненталната ракета УР-100 (стартова маса 7 тона, далечина на полета – 11 000 км, две степени, течногоривен двигател). Те носят особена глава. Това е радиотехническа система. Когато ракетата лети над територията на страната изпраща пусковите кодове за целия ядрен ракетен комплекс и в един момент мъртвите подводници оживяват. От шахтите им излизат континентални ракети. Същото става с мъртвите ракетни шахтени установки и стратегическата авиация.

"Периметър" е особено устойчива срещу всички поразяващи фактори на ядреното оръжие. Извеждането й от строя е практически невъзможно.

Системата е проектирана така, че да остане в състояние на сън, докато не бъде активирана в случай на криза. Едва след това системата, използвайки сензори започва да следи мрежата от сензори за сеизмично, радиационно и въздушно налягане за признаци на ядрени експлозии. След това системата трябва да провери четири предположения /ако – тогава/.

Но ако комуникационната линия с Генералния щаб е прекъсната, "Периметър" ще направи извод, че е настъпил Апокалипсисът. Системата веднага ще прехвърли правомощията за изстрелване на ракетите на онзи, който се намира в този момент в специално защитените бункери дълбоко под земята.

"Периметър" е уникална система, която все още няма аналози в света и казва на противниците, че Русия сама няма да нападне никого, но в случай на атака срещу нея последствията могат да бъдат страшни.

През 2020 г. беше съобщено, че руските стратегически ракетни сили ще получат най-новия мобилен комплекс "Сирена-М".

"Сирена-М" е онази ракета, която след като се издигне в небето "ще даде заповед" на останалите ракетни комплекси за атака срещу противника. Ето защо тя бе наречена ракета на "Страшния съд".

Всъщност, подготовката на НАТО за превантивен ядрен удар срещу Русия започна още с големите френски морски учения в Средиземно море POLARIS 21 на 18 ноември – 3 декември 2021 г. в района западно от остров Корсика, между Франция и Испания.

Общо в учението участваха 23 кораба, една подводница, 65 самолета и 6000 души личен състав. Страните, които се присъединиха към учението бяха от Гърция, Италия, Испания, Обединеното кралство и САЩ.

Контекстът и сценарият на "учението" станаха за Москва сигнал за реалната подготовка на НАТО за начало на военните действия срещу Русия, както се случи с операцията на силите на Пакта United Defender преди намесата в Либия (ученията Baltops-2010 и Frisian Flag-2010).

POLARIS 2021 беше подкрепа на НАТО и трябваше да накара Киев да започне военни действия с Руската федерация, след което се предполагаше намесата на НАТО. По принцип НАТО търсеше повод да атакува Русия с фактора изненада, за да не е готова Русия за адекватен отговор.

В тази ситуация превантивното начало на Специалната военна операция на Русия в Украйна се превърна в единствен възможен отговор на неизбежната агресия на киевския режим и НАТО.

Сега с ядрените учения на НАТО Stead Fast Noon от началото на октомври 2022 г. Русия и САЩ въведоха в действие протокола за максимална бойна ядрена готовност – съответно "Мъртва ръка" и Looking Glass.

Светът е на прага на Страшния съд.


На заем от „Строго секретно“ 



Гласувай:
11



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
04.11.2022 08:16
РЕПТИЛИТЕ ПО НАЧАЛО ЖИВЕЯТ ПОД ЗЕМЯТА МОЖЕ БИ ТОВА ИСКАТ И ЗАТОВА СА СПОКОЙНИ-ЗА СЕБЕ СИ
ДА МУ МИСЛЯТ ДРУГИТЕ!
"ГОСПОДАРИТЕ" НА СВЕТА ЩЕ СА НА СИГУРНО МЯСТО!
цитирай
2. sorossadistfucking - Помпане на мускули или От пръ*дня правят боя...
04.11.2022 13:41
Американо_африканските робовладелско-робски щати, помпят мускули с нашите отбрани "пръд*льовци" и "заднол*изци.
А нашти чук-ундури, ленченца, кокорченца, лизтрътки, жонсенчета, макаронченца, баболюбки, лайнянченца... откриват формулата на Боята от свещрната им пръ*дня.
цитирай
3. radostinalassa - США се намират на голямо разстояние от нас...
04.11.2022 19:25
Те имат ли РЛС като Русия?
цитирай
4. missana - Зловещи сценарии, които уви стават все по-реалистични.
04.11.2022 19:33
В момента просто не виждам шанс топката да бъде върната обратно. Господ трябва да стори чудо.
цитирай
5. radostinalassa - Г. Сидоров казваше, че подземните градове...
04.11.2022 21:43
на янките са били унищожени от непознато оръжие. Ако са изкопали нови, то и те не са на сигурно място. Дано да е прав.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4872449
Постинги: 2538
Коментари: 6400
Гласове: 16704
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930