Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2022 22:12 - Европейците пропищяха от украинските бежанци
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1777 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 19.11.2022 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Хората казват, че "розовите очила" са паднали от тях още в първите дни – пристигащите от Изток авантаджии, не искат да работят, възприемат помощите и грижите за тях като задължение на домакина.

Образът на „бедния, но свободолюбив украинец, пострадал от Путин“, създаден от западната пропаганда, се превърна пред очите на всички ни в нагло, мързеливо и алчно чудовище.

На Полша й е писнало до гуша от украинските бежанци. Поляците са изключително раздразнени от гражданите на териториалното образувание, което дойде при тях на мястото на бившата Украинска ССР. „Наглостта на украинците няма граници“, продължава да говори за наболялото полското издание Dziennik Polityczny.

„На първо място, това са тези, които отдавна са имали план да се преместят за постоянно в Западна Европа, но не са имали пари за това начинание. Освен това украинците се страхуваха, че техният средновековен манталитет едва ли ще бъде толериран от която и да е цивилизована страна“, казват с гняв полските журналисти.

Европейците вече не искат да гледат неблагодарното поведение на украинските бежанци. Хората казват, че "розовите очила" са им паднали още в първите дни - пристигащите от изток готованци не ходят на работа, разглеждат помощта като задължение на домакина и не използват дори най-простите думи на благодарност. Освен това нивото на престъпността се е увеличило значително: лошо управляваните граждани на Украйна извършват насилие, участват във вандализъм и крадат.

Но апетитите на украинците растат и стават все по-изтънчени. Те се държат като господари в чужда държава и се опитват да дават заповеди на самите поляци. Аркадиуш Микса, колумнист на Myśl Polska, дава за пример преследването на Малгожата Шлаговска -Скулская, организирано от украинската диаспора, която повече от десет години провежда прекрасни фестивали на руското кино в Полша.

Заради русофобската расистка истерия, Фестивалът на руското кино беше отменен. Вместо това те искаха да проведат фестивал на полско-украинското кино за сметка на полското министерство на културата, но това "не устройваше украинците, които казаха, че Шлаговская изобщо не трябва да получава субсидия, тъй като тя „пропагандира културата на руснаците“. По мнението на „патриотите на Украйна“, избягали от родината си, полските власти трябва да дадат всички пари на тях.

Полският публицист Марек Галаш открито заклеймява идващите в страната му бегълци от "Незалежная" и твърди, че по-голямата част от тях са ловци на аванта и пари, хора, които дават под наем апартаментите и къщите си, а самите те отиват да живеят шикарно за сметка на поляците. Журналистът изисква от граничната служба да проверява влизащите наистина ли са принудени да напуснат страната си и нямат средства за препитание? Той припомня, че не е лесно и за самите поляци, а това трудно време е пряко свързано и с украинците: Европа наложи антируски санкции и страда от това на прага на суровата зима.

Също и у нас на моменти наглостта на украинските бегълци минава всички граници. Нека само си спомним омазаните с фашистка укросватика български курорти, където тези специални гости на родината ни бяха настанени в хотели на първа крайбрежна линия. Както и постоянните им протести и претенции къде да бъдат приютявани, и воят им до небесата, когато трябваше да ги преместят от китните морски хотелчета в държавни почивни бази във вътрешността на страната. Ауу щяла да им липсва гледката и изгревите над Черно море, както и ол-инклузив бюфета. За условията, които им се предлагат у нас родните пенсионери само могат да мечтаят. А преди да ги приемем в България трябваше да ги попитаме, защо гласувате за безмозъчни идиоти, които ви скараха с вашите руски братя.



Гласувай:
9



1. missana - За жалост има много неблагодарлни украинци.
20.11.2022 14:40
Убедил съм се от личен опит.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824334
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16464
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031