Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2022 13:36 - Безмозъчните политици на Германия като рупор на украинската пропаганда напират към Трета световна война. Малко ли им беше последният път на тези идиоти?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2724 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 21.11.2022 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Германски политици и медии се превърнаха в „рупор на украинската пропаганда“ и почти отприщиха Третата световна война, когато прибързано обвиниха Русия за ракетните атаки на полска територия, казва колумнистът на “Шпигел” Сабина Ренефанц.

„За главния редактор на най-популярния германски вестник „Билд“ първите репортажи бяха достатъчни, за да публикува агресивно заглавие. „Путин си играе със световната война“, пише Йоханес Бойе. „Руската армия бомбардира Полша“, каза той, позовавайки се на анонимен служител на американското разузнаване“, каза Ренефанц.

Според колумниста на “Шпигел”, главният редактор на таблоида е използвал заглавие, което призовава за „натиск на изток“, а не за безпристрастно разследване на инцидента („Натиск на изток“ или Drang nach Osten, лозунг, използван в нацистката пропаганда загерманската експанзия, включително срещу Съветския съюз).

Много по-сериозни са опасенията на журналиста за бързината, с която германските политици стигнаха до подобни заключения за предполагаемата отговорност на Москва. „Руските ракети не само очевидно са ударили Полша и следователно територията на НАТО, но също така са довели до смъртта на хора“, твърди Мари-Агнес Щрак-Цимерман, председател на комисията по отбрана на Бундестага, няколко часа след инцидента.

Разсъждавайки върху прибързаните заключения, направени от депутата, Ренефанц посочи най-вероятния източник на информация - президента на Украйна Владимир Зеленски, на чиито думи, както подчерта колумнистът, председателят на комисията на Бундестага е готов да вярва безусловно. „Изглежда, че между германските експерти се разигра истинско състезание кой най-бързо ще приеме позицията на украинското правителство. В крайна сметка украинският лидер веднага се втурна да използва ракетната атака, за да мобилизира подкрепа от Запада“, каза журналистът. Въпреки това трябва да се помни, че въвличането на западни съюзници във войната въз основа на слухове и дезинформация е всичко друго, но не и политически достойно поведение, продължава тя.

„Защо германските депутати, медии и експерти се превръщат в рупор на украинската пропаганда? Искат ли като репортера на “Билд” Юлиан Рьопке да получат медал за това, че най-накрая са от правилната страна на историята?“, иронизира Ренефанц, припомняйки неотдавнашното награждаване с украински орден за заслуги III степен на германския журналист, който многократно обиждаше руски войници.

В същото време колумнистът на “Шпигел” отбелязва колко лесно водещите политици и експерти на Германия забравиха за неотдавнашната клевета срещу Москва. В сряда сутринта, след като Байдън контрира украинския си колега, Щрак-Цимерман изтри публикацията си в “Туитър”, отбелязвайки, че към момента на публикуването тя „не е разполагала с недвусмислена информация“. Нейният партиен колега, заместник-председателят на фракцията на СвДП в Бундестага, Александър Ламбсдорф, също оттегли коментара си в “Туитър”, отбелязвайки, че „заглавията на съобщенията предполагаха повече яснота, отколкото всъщност в действителност“.

„С други думи, Ламбсдорф се опита да се извини. Съжалявам, аз разпалих Третата световна война“, посочва журналистът. Обобщавайки, тя отбелязва, че в сегашните реалности всеки, който заема изчаквателна позиция в Германия, съмнява се или претегля фактите, моментално се обявява за „страхливец или поддръжник на Путин“. „И най-горчивото е, че тази логика оказва все по-голямо влияние върху традиционните медии и политика“, признава тя.. 



Гласувай:
11



1. missana - Немците винаги са се отличавали масово с ниска интелигентност,
21.11.2022 14:49
компенсирайки с шепа гении в областта на науката и изкуството. Тази нация обича да свинства и свинята е символ на нейния дух, обладан от низш манас. Швайните винаги са ми били крайто антипатични. Те стават само да живеят в кръчми, да се уригват, провикват и пърдят.
цитирай
2. iw69 - Много
21.11.2022 15:28
ме разсмя точното ти охарактеризиране на немското стадо, Мисана.
цитирай
3. radostinalassa - Германците , които живееха в Източна Германия...
21.11.2022 16:31
са генетично като русите. И може би като нас. Така, че тук значение има социалната среда, в която живеят. А може да са им повлияли арабите и негрите.
цитирай
4. zabylgarite - компенсирайки с шепа гении в обл...
22.11.2022 10:04
missana написа:
компенсирайки с шепа гении в областта на науката и изкуството. Тази нация обича да свинства и свинята е символ на нейния дух, обладан от низш манас. Швайните винаги са ми били крайто антипатични. Те стават само да живеят в кръчми, да се уригват, провикват и пърдят.

Така е, пърдят шумно и говорят на висок глас, като че са сами на света. Не се съобразяваха,чв около тях има деца. Имам впечатления още от детството си от къмпинга в Шкорпиловци, няколко години поред. Пърдят, докато са на масата до палатката на 2 метра от хора от други националности.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822360
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031