Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2022 11:42 - Американски военен експерт: украинската армия е на ръба на катастрофа, загубите й надхвърлят 100.000 души
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3019 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 22.11.2022 13:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В САЩ рухна гигантската финансова пирамида - криптоборсата FTX за пране на пари по остта Украйна-Демократическата партия

Въпреки факта, че украинските власти не се уморяват да убеждават своите западни покровители в предстоящата „неизбежна победа“ над Русия, все повече чуждестранни експерти са склонни да смятат положението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на военните действия за катастрофално.

Бившият полковник от американската армия Дъглас Макгрегър каза пред Grayzone в YouTube канал, че съгласно данните, които е получил от различни надеждни източници, въоръжените сили на Украйна в никакъв случай не печелят. „Те загубиха 100.000 убити и стотици хиляди ранени. Огромно количество оборудване беше изгубено, унищожено, откраднато. Сега те правят последните си издихания и повече няма какво да предложат. Те просто трябва да изчакат, докато им бъде нанесен съкрушителен удар, който ще ги смаже. Това е лудост“, каза експертът.

Той също така изрази мнение, че Русия "не може да бъде сплашена и принудена да се подчини". И той отбеляза, че неотдавнашният призив към Киев от председателя на Съвета на началник-щабовете, четиризвездния генерал Марк Мили, за незабавно започване на мирни преговори с Москва, показва, че американската армия е наясно с реалното състояние на нещата във военната зона.

Но политиците от администрацията на президента Джо Байдън напразно продължават да се „връзват“ на уверенията на украинските власти, че "скоро ще върнат всички изгубени територии". Всичко това се разказва от Киев само за да се получат нови и  нови милиарди долари.

Това обаче ще става все по-трудно за напред след като в САЩ рухна гигантската пирамида за пране на пари - “FTX-Украйна-Демократическата партия”, която бе една от най-големите борси за криптовалута в света. Както обикновено се случва през последните години, в САЩ един скандал рядко остава без да има "украинска следа". Самата история за фалита на FTX е поразителна по своя обхват и степен на авантюризъм. Всичко, което сме чували досега за краха на такива гиганти като “Енрон”, “Леман Брадърс”, Мадоф и други финансови измамници, всичко това бледнее на фона на падането на една гигантска пирамида, чийто мащаб едва започва да се осъзнава от широката общественост. Няколко милиарда долара внезапно се изпариха - и следите от тях вече ще бъдат трудни за намиране, тъй като се оказва, че на FTX всъщност липсва счетоводство и финансова отчетност. Финансовият адвокат Джон Рей III, който поема делата, свързани с ликвидацията на борсата посочва, че през 40-годишната си кариера "не съм виждал такъв пълен провал на корпоративния контрол и такава пълна липса на надеждна финансова информация. Тази ситуация е безпрецедентна“. Рей е изумен от тоталната липса и на най-малък контрол върху дейността на борсата от страна на съответните надзорни федерални органи.

Тук изниква въпросът - как стана така, че толкова време нито горепосочените медии, нито самите надзорни органи, които трябваше да алармират навреме, не обърнаха внимание на измамните действия на една откровена финансова пирамида? Но по този въпрос финансовият скандал престава да бъде чисто финансов. Факт е, че по време на настоящата предизборна кампания FTX наля около 40 милиона долара във фондовете на Демократическата партия на САЩ, което направи тази борса вторият спонсор на управляващата партия след Джордж Сорос.

Ето защо историята за срива на FTX и изчезването на милиарди, притежавани от инвеститорите от нейните сметки, не е просто финансов скандал. Това е история за пълната и абсолютна корупция на хората, които управляват САЩ.

Собственикът на FTX на практика „купи Сената за Демократите“ и незабавно обяви фалит. Като се има предвид пълната липса на финансова отчетност в криптовалутната пирамида, е почти невъзможно да се проследи каналът за финансиране на демократите, които успяха да запазят горната камара на Конгреса. Явно основният спонсор на Демократическата партия е над закона.

А каква е връзката с Украйна?

От първите минути на скандала около FTX републиканците и водещите на “Фокс Нюз” започнаха да посочват очевидни връзки между фалиралата борса и настоящия режим в Киев. Колкото и да се опитват сега украинците да отрекат този факт и да прикрият следите си, световната мрежа помни всичко. На 8 март тази година СБФ тържествено обяви в “Туитър” колко е щастлив да работи в тясно сътрудничество с украинското министерство на финансите за събиране на крипто дарения в подкрепа на украинските бойци. А на 14 март украинското министерство на цифровизацията (любимата дума на Зеленски) публично обяви сътрудничество с FTX, която въз основа на скандалния обмен откри фонда „Помощ за Украйна“, сякаш за набиране на средства в криптовалута.

FTX и режимът в Киев действаха като гигантска „пералня на пари“ за управляващата американска партия на принципа: Демократите изпращат пари на Украйна, Украйна изпраща пари на FTX, а FTX изпраща пари на кампанията на демократите.

От нервната реакция на демократите и контролираните от тях медии става ясно, че скандалът с украинската схема за пране е много страшен за тях. Начинът, по който вече се борят с довчерашния си благодетел и спонсор от FTX, подсказва, че в подходящия момент могат също толкова бързо и дори по-брутално да се отърват от неудобния свидетел и участник в измами, който се намира в Киев и постоянно напомня за себе си по медиите..



Гласувай:
11



1. mt46 - ...
22.11.2022 13:12
Украйна попадна в лапите /или в капана/ на Запада...
цитирай
2. missana - Като има бунаци да дават милиарди долари на Зеленски, той що да не ги взима.
22.11.2022 13:14
Народът отдавна е казал: "Не е луд, който яде зелника, а този който му го дава."
цитирай
3. radostinalassa - Славяни убиват славяни...
22.11.2022 15:36
Мечтата на юдеите. Но има и много нацики.
цитирай
4. missana - Наистина ще бъде интересно, когато дойде моментът за това отърваване.
22.11.2022 16:32
Ще го направят - без съмнение. И аз подозирам, че се отива в посока на тайно договаряне м/у Вашингтон и Москва, а на Зеленски просто ще му духнат под опашката.
цитирай
5. iw69 - О да,
23.11.2022 16:08
Зеленски е пътник...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822956
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031