Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.11.2022 17:17 - Обявиха Русия за спонсор на тероризма и я плашат с трибунал – защо обаче в Москва никой не трепери?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Свърши се! Европейските бюрократи официално обявиха Русия за терорист, по-точно за  "държава, спонсор на тероризма" и "държава, която използва терористични средства". Ден преди това пък бюрократите на НАТО пуснаха резолюция, в която без заобикалки нарекоха Русия „терористична държава” и призоваха да се създаде международен трибунал срещу нея.

Да, вдигнаха медиен шум до небесата, обвиниха Русия във всички смъртни грехове и пуснаха резолюция за финал. Класика! Впрочем, резолюцията на Европейския парламент не е съдебно решение и не е задължителна за изпълнение от никой. Тогава каква е ползата от тази хартийка, задават справедливо въпрос зрителите. Ползата е именно в това – да се съберат, да се увият в украински флагове и максимално шумно да викнат колко ужасна е Русия. Съответно евродепутатите имитират бурна дейност по борба с „руската заплаха” и по такъв начин си оправдават заплатите без да вършат каквато и да е полезна работа. Колко удобно!  

Със сигурност това няма да е последната антируска резолюция, която разписват европейците. Русофобския градус трябва да се поддържа постоянно, затова и ЕС не спира да съчинява истории, които да създават медиен шум и да не позволяват на руската заплаха да изчезне от съзнанието на наивния европейски електорат.

Всеки път когато на европейските граждани им омръзне украинската тема и те започват да обръщат внимание на собствените си социално-икономически проблеми, в медиите веднага заговарят за химически оръжия, руски шпиони, руски хакери или за ядрени бомби, които ей сега ще започнат да падат върху главите на редовите европейци.

Ето и сега се повтаря същата схема. Новината, че Русия е обявена за терорист вече започва да отшумява и на западните пропагандисти се налага да търсят нов инфоповод, с който да удържат вниманието на електората. Нов инфоповод вече намериха, Европарламента се готви да признае официално Голодомора като геноцид срещу украинците. Отново чисто политическо решение, което няма нищо общо с историята и фактите. За какъв геноцид говорим при положение, че дори и в годините на така наречения голодомор населението на украинската губерния е продължавало да се увеличава. По тази логика за геноцид трябва да обявим демокрацията, тъй като от 1991 година насам населението на Украйна се съкрати почти двойно! Това си е истинска демографска катастрофа, но кой ли се вълнува от подобна дреболия.

Голодоморът (който е една от основните легенди на украинската държавна теория) обаче също няма да се задържи много дълго в медийното пространство и на пропагандистите ще се наложи да търсят свежа тема, с която да подгреят русофобските настроения в западните общества. Подгряването става все по-сложно, тъй като зимата практически дойде и европейците стават все по-недоволни от украинската задънена улица, в която ги вкара Брюксел. Победата над Русия все не идва, а тежките последствия от безнадеждната икономическа война с Москва бият по европейските граждани, а не по руските, въпреки че по „гениалния” замисъл на евробюрократите трябваше да е обратното.  

Паралелно в западните медии продължават да спекулират с темата за „международния съд” над Русия, който трябва да прати на трибунал лично Путин и жестоко да го накаже (и неговите подчинени също). Тук пак имаме стопроцентна пропаганда и пиар, а не някакъв стремеж към законност и справедливо наказание за виновните. Колко справедлив може да е съд, който предварително назовава виновните и съди само тези, които му е политически изгодно. Кой примерно ще отговаря за престъпленията на украинските власти, които те системно извършват от 2014 година насам? Зеленски и Порошенко ще отидат ли на трибунал заради това, че украинската артилерия всекидневно умишлено обстрелва жилищните квартали на Донецк?

И кой ще организира този „международен” съд? „Целият” свят в лицето на САЩ и ЕС, които водят хибридна война с Русия на територията на Украйна, снабдявайки последната с хиляди тонове натовско оръжие всеки месец? САЩ хем водят война с Русия, хем ще организират съд срещу нея. Със същия успех и Русия може да си организира свой международен трибунал и да осъди на него задочно Байдън.      

А ще настъпи ли някаква сериозна промяна след всички тези резолюции? Сериозната промяна настъпи още на 24ти февруари, в момента всичко върви по инерция, включително войната на НАТО/ЕС срещу Русия. Всички възможни граници са преминати и просто вече няма толкова пространство за рязко влошаване. Всяко влошаване просто допълва предишното. Европарламентът призовава за изолация на Русия? Е, срещата Г-20 показа колко „изолиран” е Путин. Европейците могат да се самоизолират от Русия, но не и да постигнат нейната международна изолация. Войната продължава вече девет месеца, но Западът така и не може да изпълни заканите си срещу Кремъл. По-вероятно е ЕС да се разпадне, отколкото да постигне влажните си русофобски мечти. Контактите с руските дипломати са максимално ограничени, изобщо всичко свързано с руските интереси в Европа е или вече блокирано, или на път да бъде окончателно блокирано. Руска пропаганда също няма кой физически да разпространява по европейските медии, въпреки че Брюксел вечно обвинява за всичките си проблеми всемогъщите руски хакери и тролове.

За капак на всичко някои евродепутати искат въвеждането на девети(!) пакет санкции. Искат девети пакет при положение, че предишните осем не само че са неефективни ами и доведоха до тежка енергийна криза. Проблемите в ЕС само се множат, а вместо да търси решение, Брюксел още повече отегчава положението си и заявява, че ще се бори с Путин до последно. Не всички обаче искат да следват безумната диктатура на европейските бюрократи, които се подчиняват на волята на Вашингтон, затова Евросъюзът все повече се пълни с вътрешни противоречия. Брюксел традиционно обвинява руските хакери за раздора в европейското обединение, но фактът е, че самите евробюрократи с действията си предизвикват разкол.

Да, може да обвиняваш Русия във всичко подред и да се опитваш да обединиш Европа на основата на традиционната за мнозина русофобия, но подобен съюз е прекалено нетраен и се пропуква под тежестта на обективните обстоятелства, особено икономиката. А както показва украинския конфликт, ЕС не може да победи Русия във войната на ресурсите, тъй като Европа просто няма ресурси. И вместо да търсят изход от кризата чрез компромис с Москва и дистанциране от Вашингтон, корумпираните и некомпетентни европейски лидери още повече се закопават и не знаят как да се справят с набъбващите икономически проблеми на съюза.

Естествено, по-лесно е да подпишеш някаква резолюция и да оплюеш Русия вместо да оправиш бъркотията, която сам си забъркал.       

 



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214101
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031