Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2022 18:52 - Екс US военен обеснява как щяха да воюват САЩ ня място на Русия в Украйна: идваме и сриваме цели квартали.Проравяме коридор през града.Всико загива
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2286 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 30.11.2022 19:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо Русия не подходи така брутално в Украйна както правят САЩ при война

image

Руската специална военна операция в Украйна продължава точно девет месеца. И още от първите дни хвърчат обвинения в "нерешителност", "закъснение" и дори "небрежност".

По думите на бившия американски морски пехотинец - полк Скот Ритер, ако операцията в Украйна беше извършена от Съединените щати, тя щеше да приключи най-много за няколко седмици. И като аргумент в ефира на Telegram канала "US tour of duty" той цитира иракската "Пустинна буря":

"Хората не разбират колко иракчани убихме като цяло... И не цивилни, говоря за войници. Започнахме операция и още на първия ден убихме 10 000 души с един замах.

Ако се скриеха в окопите, просто ги заравяхме живи с танковете. Не губехме време и не ги убеждавахме да се предадат. Те не искат да се предадат - ние ги тъпчем с верижните машини. Не си губехме времето в преговори. Ако не искаш да се откажеш, умри. Унищожихме ги."

Ритър е абсолютно уверен, че американските командоси биха се държали точно по същия начин, ако бяха воювали в Украйна.

Бившият морски пехотинец обяснява, че още в първия ден на операцията американската армия е щяла да унищожи всички командни центрове на въоръжените сили на Украйна и системата за снабдяване, а след това е щяла да премине като валяк по цялата страна.

„Не бих се заигравал да изпращам пехота. Откривате концентрацията на сили и я изтривате от лицето на земята. Скриват се в селото – след малко няма село. Имаме инженерни части, обучени да напредват в градските райони. Харков? Искаш ли да превзема Харков? Моите инженерни батальони идват и изтръгват цели квартали от земята, и продължават напред. Проравям коридор през целия град. Всичко, което се движи, загива. Настъпвам и унищожавам там целия живот. Ето как ние ще се бием. И така до самата граница. И там щях да погледна в очите на поляците и да кажа: „Хайде, искате ли да го получите и вие?“ Никой нищо нямаше да иска.“

Но Русия не може да постъпи така.

Пенсионираният американски военен обясни защо, според него, Русия провежда своята ПРО по съвсем различен начин:

„Първоначално Русия не искаше да бомбардира Украйна. Те (руските военни) ходеха в едни и същи училища заедно с украинските офицери. Бяха приятели от детството. Служиха заедно в едни и същи военни академии в ранните години. Приятели – и те ще воюват един срещу друг? Не е толкова лесно“, казва военният анализатор.

По мнението на Ритър, на руснаците са им били необходими осем месеца, за да разберат, че украинците наистина ги мразят . И започнаха да се вземат решения, като се вземе предвид новото разбиране на ситуацията - възможно по-твърдо. Както доказват ударите по инфраструктурата на Украйна.
 



Гласувай:
13



1. missana - В началото Путин беше подведен от своето обкръжение, че чрез блицкриг
28.11.2022 22:18
ще завладее Украйна. Сега е вече очевидно, че това не може да се случи. По тази причина руснаците разрушават инфраструктурата на Украйна. Това е много жестоко, но е и много ефикасно. А приказките за някаква си операция са само за прикритие на завоевателните амбиции на Путин.
цитирай
2. kvg55 - iw69,
28.11.2022 22:30
Защото руснаците пазят хората – свои и чужди.
Те не бомбардират сватби и погребения
цитирай
3. zaw12929 - вие се опитвате да ни подведете
29.11.2022 08:25
missana написа:
ще завладее Украйна. Сега е вече очевидно, че това не може да се случи. По тази причина руснаците разрушават инфраструктурата на Украйна. Това е много жестоко, но е и много ефикасно. А приказките за някаква си операция са само за прикритие на завоевателните амбиции на Путин.

цитирай
4. radostinalassa - Жестоко щеше да е , ако Путин..
29.11.2022 20:02
Разрушаваше целите градове , заедно с населението както правеха янките , а сега и турците. Крим си е руски, Украйна и Беларус са едни и същи народи с Русия. Защо светът мълчеше за престъпленията на укрите в Донбас и Луганск? Защото това са идиоти, но техни идиоти. Двоен стандарт.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824624
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16466
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031