Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2022 07:34 - Европа хлътна в капана на американския сценарий
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2686 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 28.11.2022 08:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
В Европарламента няма глупаци, просто рафинирани егоисти

Резолюцията, обявяваща Русия за държавен спонсор на тероризма, е контрапродуктивна, защото възпрепятства опитите за намиране на конструктивен изход от украинската криза

„Страничните ефекти от украинския конфликт се засилват. Обикновените европейци са загрижени колко тежка ще бъде тази зима. Някои политици в региона обаче, отпивайки кафе в креслата си, не мислят за решаване на проблеми. Вместо това Европейският парламент в сряда гласува в полза на резолюция, обявяваща Русия за държавен спонсор на тероризма “, пише китайският ежедневник Global Timeс.

Резолюцията има по-скоро символичен характер, тъй като ЕС няма правен механизъм, който да го подкрепи. В тази връзка някои наблюдатели нарекоха гласуването политическо шоу, по време на което Европейският парламент лепна етикет на Русия в опит да съсипе репутацията й и да я изтласка в кулоарите на световната сцена, обяснява изданието, цитирано от Ройтерс .

Цуй Хонгян, директор на отдела по европейски изследвания в Китайския институт за международни изследвания, каза пред Global Times , че това не е първият път, когато Европейският парламент приема подобни резолюции през годините. Той смята себе си за законодателен орган, но не е доволен от ролята си в процедурите за вземане на решения в рамките на Европейския съюз. Следователно, провеждайки такова гласуване, Европейският парламент гръмко заявява своята политическа позиция, опитвайки се да повлияе на други органи при вземането на решения.

Зад действията на Европейския парламент се крие по-важен проблем. В Европа няма консенсус какви точно са европейските интереси. Някои страни смятат, че е в интерес на континента да се намали градусът на идеологическата конфронтация. Но Европейският парламент е на обратното мнение.

„Резолюцията, обявяваща Русия за държавен спонсор на тероризма, е контрапродуктивна, защото възпрепятства опитите за намиране на конструктивен изход от украинската криза и още повече възпрепятства създаването на здравословна среда за сигурност за европейците“, се казва в статията.

Сега в интерес на региона е не засилване на конфликта, а намаляване на напрежението и намиране на политическо решение. Но такава картина виждат само малцина членове на Европейския парламент, които гласуваха против резолюцията.

Професорът от университета Фудан Шен И смята, че руско-украинският конфликт е в задънена улица. Основната причина за този конфликт са САЩ. Америка се стреми да създава проблеми и кризи, а когато конфликтът се нажежи, се грижи участниците в него да останат в състояние на напрежение възможно най-дълго,

Председателят на Съвета на началник-щабовете генерал Марк Мили заяви този месец, че украинската армия няма да може да спечели военна победа в обозримо бъдеще. Други високопоставени американски служители казаха пред CNN, че Вашингтон изчерпва запасите от някои съвременни оръжейни системи и боеприпаси, които да предаде на Киев.

Следователно Щатите не са заинтересовани да помогнат на Украйна да постигне „пълна победа“, но пламъците на конфликта трябва да горят възможно най-дълго.

„Европа, според американския сценарий, попадна в капан.

Поемането на контрол над региона е и целта на САЩ. Веднъж напълно зависим от САЩ за сигурност и политика, ЕС, лишен от стратегическа автономия, ще бъде изправен пред много по-сериозна заплаха “, пише Global Times.

В това отношение Европейският парламент е като сцена, на която се събират политици, увлечени от самореклама и пропагандни трикове. Малко от тях искат да разберат истинските проблеми на Европа, отбелязва Шен.

В крайна сметка тази резолюция няма задължителен характер. Заради него нито една европейска държава няма да прекъсне отношенията си с Русия. Но борбата ще продължи, кръв ще се лее, а европейците ще плащат все повече за газ и парно. Въпреки че какво общо има всичко това с членовете на Европейския парламент? Просто ще съберат повече гласове. Те не са глупаци, те са изтънчени егоисти – завършва изданието. 



Гласувай:
9



1. missana - Китайците са прави.
28.11.2022 08:25
Освен това, на фона на последните събития в Китай, става ясно, че дългата презокеанска ръка посяга вече директно и на Китай. Но мисля, че този сценарий на кукловодите от Вашингтон трудно ще мине в Китай. Така САЩ провалят и последния си шанс да подобрят отношенията си с Китай.
цитирай
2. iw69 - САЩ
28.11.2022 08:45
мечтаят да задушат Китай, но още се лутат, не са намерили стратегията за сега...
цитирай
3. missana - Убеден съм,
28.11.2022 12:42
че ще си останат само с тази мечта.
цитирай
4. radostinalassa - Янките имат милиарди долари...
28.11.2022 15:39
мложени в китайската икономика, заради евтината работна ръка. Експлоататори. Това обаче са напечатани от въздуха долари, които са изпрани в Китай.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
28.11.2022 22:37
Това е капитализма – ядат се едни други.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824752
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16466
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031