Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2022 16:52 - Защо САЩ унищожават ЕС икономически
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1480 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Времето е на страната на Русия, която е на "правилната страна на историята"

image

Цялата западна система е в епицентъра на епически колапс. Това не е рецесия. Това което се случва в Европа и САЩ, е системна криза на така наречения либерален капитализъм.

Заради това и глобалистите са готови да взривят планетата, в което могат и да успеят, тъй като светът досега няма опит в предотвратяването на такава война.

Европа затъва под цунами – икономическа криза заради отказа от руския газ;

ЕС ще трябва да похарчи 1,5 трилиона долара, за да помогне на електрическите компании, но пак няма да може да се спаси от икономическия шок.

Европа загуби завинаги икономическата си конкурентоспособност, никога повече няма да има евтини енергийни ресурси, крайъгълният камък на съвременната икономика.

В нормално време цената на енергийните ресурси в Европа беше приблизително 2 процента от БВП. Сега, поради рязкото увеличение на цените, те достигнаха 12%. Началото на мега-кризата е въпрос на време. Само инерционният компонент на икономическата структура на ЕС не му позволява да рухне за една нощ.

През август беше регистриран най-високият общ ръст на цените в историята на еврозоната от 9,1% на годишна база. Основната причина за инфлацията е наложеният от САЩ отказ от руски газ.

Високите цени на енергията засягат всички сектори на икономиката на ЕС. Половината от европейските мощности за топене на алуминий и цинк вече са затворени. Около 70% от производството на торове в Европа е спряно заради високите цени на газа, който е основна суровина за производството на азотни торове. Това доведе до увеличаване на хранителните и ежедневни разходи.

Тъй като доверието на потребителите е на много ниски нива, няма шанс домакинствата да спестяват. И тъй като компаниите еднакво страдат от енергийния шок и финансовите условия се затягат, виждаме как и бизнес инвестициите намаляват.

Така Европа затъва в невъобразима криза на всички нива. Населението е обедняло и замръзнало, предприятията се затварят и/или отиват в САЩ, правителствата бързат да намалят консумацията на електроенергия.

За десетки милиони европейци енергийният шок създаде и "хигиенна бедност" (Hygiene Povert): много хора не могат да си купят сапун и дезодоранти. По-нататък ще става все по-зле.

Защо? Защото Европа трябва да бъде убита.

Решението да се "убие конкуренцията" и в резултат на това Европа да бъде индустриално убита беше взето в САЩ още през 2015 г. Войната беше избраното средство; Украйна е театърът, на който се случва.

В продължение на 10 месеца светът наблюдава как САЩ и НАТО предприемат умишлени стъпки, за да въвлекат Русия в пряка война в Европа.

Мотивите зад военните действия на САЩ и НАТО убягнаха на повечето хора. цялата глупост за "защита на демокрацията" е за наивници.

Украйна има репутация на най-корумпираната нация в Европа и вероятно в света. Причините са много. Оказа се, че политиците перат пари от "помощта" през Украйна.

Секс трафикът на деца е друга причина.

Трафикът на кокаин и хероин в Европа и в САЩ е много доходоносен. Украйна е толкова наситена с наркотици, че дори нейният президент е увреден наркоман.

Това са някои от причините. Но трябва да се работи и за нещо много по-голямо.

Какво е това "нещо" – Европа трябва да бъде убита. Истинските цели на САЩ в Украйна са унищожаването на Европа и на нейния икономически лидер: Германия. Защо?

Нека опишем световната ситуация в началото на 2022 г.

Китай: брутен вътрешен продукт $16,9 трилиона. Индустриален сектор – 30,5% или $5,1 трилиона. Експортна икономика - 15,3%.

Германия: БВП - $4,2 трилиона. Индустриален сектор – 27-30% или $1,1-1,3 трилиона. 35% с най-високия коефициент на износ в света от 2,07 (само Япония има още по-висок коефициент от 2,49).

ЕС, като цяло – БВП 17 трилиона долара (повече от Китай, или поне същата сума). Индустриален сектор – 25% или $4,1 трилиона (малко по-малко от Китай).

САЩ: БВП $22,9 трилиона долара. Индустриалният сектор обаче представлява само 18% или $4,1 трилиона долара (по-малко от Китай и точно колкото ЕС). А финансовият сектор на САЩ е над 20%, както и целият сектор на услугите със 77% от икономиката. Но този индустриален сектор представлява само 7,7% от износа. За да оцелеят, САЩ трябва спешно да развият реалната икономика, т.е. индустрията. Но, тъй като светът стана глобален, нови пазари не се предвиждат. Системата не може да завладее Марс и да продава на марсианците.

От 2009 г. САЩ са в икономическа задънена улица. И така, какво да правят? Да убият конкуренцията. За да получат повече индустрия, САЩ трябва да я вземат от някъде, където вече съществува.

Нека да разгледаме възможните кандидати.

Вариант 1: Китай. Но, първо, Китай е субект (суверен), второ, развитието на индустрия, сравнима с китайската, означава ниски маржове на печалба, дълги периоди на изплащане и спад на личните доходи. А намаляването на личните доходи ще е революция в САЩ. Вариантът не е подходящ.

Вариант 2: ЕС. Пасва идеално с бизнеса с висок марж. Бизнесът обаче е печеливш, защото е много технологичен, т.е. има висок и дълъг праг на влизане. Нужни са десетилетия на развитие, хиляди патенти и изграждането на стотици хиляди специалисти. Но патентите, специалистите и компаниите принадлежат на ЕС. Значи САЩ трябва да принудят тези компании в тяхната цялост да се преместят в САЩ. За да направят това, трябва да се създадат непоносими условия за икономиката: война, град и студ.

Тези неща са брънки в една верига. ЕС трябва да бъде унищожен. На всяка цена.

Няма значение колко хора ще бъдат убити, залогът е $4+ трилиона долара годишно (от реалната индустрия).

Няма значение колко градове или дори държави ще бъдат унищожени, залогът е $4 трилиона долара годишно (от реалната индустрия).

Хората ще се размножават и ще заменят загиналите във войната.

Градовете и държавите могат да бъдат възстановени. Но 4 трилиона щатски долара годишно (от реалната индустрия) трябва да дойдат в САЩ, за да ги спасят. Точка.

Тази война е за пари. $4 трилиона годишно в реалната индустрия. Всеки, който се изпречи на пътя на това, ще бъде пометен.

Това е основната цел на САЩ в Европа и Украйна.

Европа е в много трудна позиция. Очакваната европеизация на Украйна се превръща в украинизация на Европа. Конфликтът в Украйна унищожава Европа, извършва се нейната деиндустриализация, капиталите от Европа бягат в САЩ.

На 25 януари 2022 г. RAND Corporation подготви документ за NSA и CIA. Хакери го изтеглиха и той е в мрежата.

Този документ се нарича "Спасяване на САЩ, отслабване на Германия". Там в прав текст се казва, че ситуацията в Америка е такава, че тя няма да може да оцелее без материални и финансови ресурси отвън. Има само два източника, откъдето да получите тези ресурси. Но Китай вече не става. Следователно заключението беше много просто. "Може да се очаква увеличение на потока на ресурси от Европа към САЩ само ако Германия започне да преживява контролирана икономическа криза. Скоростта на икономическо развитие на ЕС почти напълно зависи от състоянието на германската икономика.

А от кого зависи германската икономика? Зависи от руските ресурси и от френската електроенергия. С французите ще се справят много лесно, защото сега са в беда в Сахел.

Що се отнася до германо-руските икономически отношения, в анализа беше казано: "Единственият подходящ начин да се гарантира оттеглянето на Германия от руската енергетика е да се въвлекат и двете страни във военен конфликт в Украйна. По-нататъшните ни действия в тази страна неминуемо ще доведат до отговор от Русия. Руснаците не само няма да могат да оставят без отговор масирания натиск на украинската армия върху непризнатите републики на Донбас, но могат да бъдат обявени за агресор и срещу тях да бъде наложен пълен пакет от санкции. Тогава Путин може да отговори, като наложи контрасанкции върху енергийните доставки за Европа. Щетите, причинени на страните от ЕС, ще бъдат сравними с щетите на Руската федерация, но за Германия ще бъдат още повече".

Европа ще е пустиня. Деиндустриализацията на цялото световно производство, което най-ясно се вижда в Германия, която е откъсната от енергийни ресурси, е много успешна за ултраглобалистите.

Но има и неща, при които явно не успяват. Специалната военна операция на Русия провали много от техните планове. специалната военна операция на Русия значително отлага една от целите за установяване на Новия световен ред – установяването на контрол на корпорациите над държавите. Факт е, че държавите участват във военните конфронтации. А това означава, че това което се случва, е укрепване на държавите. Тоест една от задачите, поставени от ултраглобалистите – поглъщането на държавата от корпорациите – беше изместена от този военен фактор. Така че не получават всичко.

За началото на 2024 г. САЩ планираха рязко увеличаване на провокациите в Украйна. Западът добре осъзнава, че украинският режим не може да победи Русия. за началото на 1924 г. за руските избори беше планирано дестабилизирането на ситуацията в Русия. Затова Путин точно оцени ситуацията, че "щяхме да получим същото, но много повече от същото". Ръководството на Русия направи единствения възможен избор, намаляващ геополитическата опасност: признаване на ЛДНР и помощ за тях срещу предстоящата агресия.

Сега, като цяло, украинската армия се изчерпа, мобилизацията не може да компенсира загубите, моралът пада, броят на боеспособната техника намалява, доставките от Запада не компенсират за загубите, след няколко седмици се очаква зимна руска офанзива.

Нещо повече, продължаващата ракетна и авиационна обработка показва, че този път руското командване ще се възползва от възможността да нанесе удари по цялата дълбочина на Украйна, до западната граница, спасявайки живота на своите войници. Следователно американците имат всички основания да смятат, че в такива условия Украйна няма да издържи дълго, нейната слаба държавност може да рухне, преди армията да признае поражението си. Дестабилизацията крие риск да се случи изведнъж и да обхване цялата страна.

Времето е на страната на Русия, която е на "правилната страна на историята".

САЩ имат нужда от някой, който да се бие с Русия. САЩ не могат да си позволят ясна руска победа в Украйна. Подобна победа не само ще демонстрира на целия свят безпомощността на Вашингтон, но тя ще постави под въпрос смисъла на цялата американска стратегия, която се прилага през последните десетилетия, а оттам и властта на сегашния американски елит. Затова някой трябва да заеме мястото на изтощената Украйна. Войната на изтощение с Русия трябва да продължи. Така че европейците трябва да продължат войната.

Украйна все още трябва да оцелее до края на зимата. Столтенберг заявява, че НАТО просто не може да загуби в Украйна.

Макрон е готов да лиши от военната техника френската армия, за да я изпрати сега на Киев.

Шолц също щеше да изпрати нещо, но в цяла Германия намери само една ПВО за Украйна. Поляците и цялата друга Източна европа вече са дали всичко, което са могли. Освен това те самите утре могат да имат нужда от помощ с оръжие. САЩ правят всичко, за да заклещят Европа да не се измъкне:

взривиха Северните потоци – обвиниха Русия;
взривиха нефтопровода "Дружба" в Полша – обвиниха Русия;
за пореден месец американската и европейска преса пишат за подготовката от Русия за ядрен удар по Украйна. Ако утре САЩ взривят ядрени заряди в един или в десет украински града, те ще обвинят Русия за тях.
Но най-важното е, че на европейците беше дадено да разберат, че ако не изпратят войски в Украйна навреме, тогава може да се случи "ядрена провокация" и в Европа.

Залозите в играта ще се покачат до максимум. Вече се води пряк военен сблъсък между НАТО и Русия на територията на Украйна.

Ситуацията за САЩ е "ужас и безумие" на ента степен с думата деривати, които са над 2 квадралиона долара. Всичко е лъжа и измама.

Освен това имат дълг над 300 трилиона долара и няколкостотин трилиона долара необезпечени пасиви.

Така че говорим за 2,5 квадрилиона долара срещу глобален БВП от 80 трилиона долара.

Това е космическо бедствие.

Винаги съм твърдял, че това нещо ще изгърми и пушекът му ще стигне до Космоса, от който Европа и САЩ ще са само малки точици…


Икономически анализ на "Строго секретно" 


image



Гласувай:
7



1. missana - Всеки който може ще издърпа оставащата част от чергата към себе си.
06.12.2022 16:59
САЩ това го могат и най-целенасочено го направят. А ЕС си прави показно харакири. Лошото и, че ще ни завлече със себе си на дъното.
цитирай
2. iw69 - ЕС
06.12.2022 17:02
с абсолютно некомпетентното си, направо видиотено ръководство се превръща вече в бреме за страните-членки. Т.е. вече нямаш предимство от членуването в Евросъюза.
цитирай
3. radostinalassa - Казват, че голяма част от ..
06.12.2022 17:14
промишлеността на Германия се мести в Китай или там се откриват германски заводи. Явно има по - добри условия за бизнес. Янките и това не можаха да направят като хората. И какво ще правим ако тулупа обяви АЕЦ Козлодуй за комунистически или купи американско ядрено гориво? Къде ще погребва радоиактивния уран? Не смятам, че е умен, може би само тарикат, щом е оживял до днес.
цитирай
4. planinitenabulgaria - По тазиптема е опасно да се пише и коментира, оти краварите надават злоба.
06.12.2022 18:13
Някакъв блогър е писал постинг или коментирал, от ЦРУ са го фанали и го е членувал един зулуски негър, надарен колкото Венци, ако не и повече...
Та - по темата и с коментарите подхождайте с осторожно внимане. Да няма и втори членуван...
цитирай
5. iw69 - Планински,
06.12.2022 18:17
ти като видя кравата на карикатурата и мозъка ти се одърви от мерак май...
цитирай
6. radostinalassa - Та тулупа го е страх и козирува на началниците...
06.12.2022 18:39
Но сърбина скоро ще го накара да се гръмне. Щом пропагандира война с Русия е доста загазил.
цитирай
7. kvg55 - iw69,
06.12.2022 22:23
Карикатурата е трепач, казва всичко.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822163
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031