Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2022 08:03 - Украинският президент цъфна в американския Конгрес като искащ повече кеш управител на публичен дом
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1599 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 23.12.2022 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

„Fox News“: Зеленски се появи в Конгреса като мениджър на стриптийз клуб

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон има за цел да изпомпва пари от американската икономика, вместо да укрепва световната стабилност, това е унизителен сценарий за Съединените щати. Това коментира водещият на "Fox News" Тъкър Карлсън.

Той се възмути от появата на украинския президент, който дойде на съвместното заседание на двете камари на Конгреса с пуловер в цвят каки и армейски панталон. Карлсън сравни това облекло с образа на "мениджър на стриптийз клуб".

„Смисълът на днешното посещение (на Зеленски) във Вашингтон не беше да се установи стабилност в света или да се вземат мъдри решения и още по-малко да се помогне на Америка, този елемент винаги е в дъното на списъка. Същността беше умилкването пред украинския мениджър на стриптийз клуб и отпускането му на милиарди долари от нашата разпадаща се икономика", каза Карлсън. "Трудно е, ако не и невъзможно, да си представим по-унизителен сценарий за най-великата страна в света", каза популярният американски телевизионен водещ.

Карлсън подчерта, че Съединените щати позволяват на Зеленски, застанал на трибуната на Конгреса, да иска от Вашингтон милиарди долари и да нарича това „инвестиция“. „Чуждестранен лидер, облечен в пуловер, влиза в Конгреса на САЩ и започва да иска пари, а след това има дързостта да каже на хората пред себе си, които са му дали десетки от вашите (на американците - бел. ред.) милиарди долари, че това не е благотворителност, а инвестиция. Наистина и каква е възвръщаемостта, смисълът, оправданието за това? Имаме ли исторически дълг към Украйна или историческа вражда с постсъветска Русия? Не и не", каза телевизионният водещ.


Бивш военен от САЩ се възмути от „едва завоалираното искане“ на Зеленски

Конгресът трябва да изиска от Белия дом ясно обяснение как подкрепата за Украйна е свързана с националните интереси на Съединените щати, пише подполковникът в оставка от армията на САЩ Даниел Дейвис в статия за 19FortyFive.

„Преди членовете на Камарата на представителите и Сената, увлечени от пламенната реч на Зеленски, да решат да дадат на Киев още милиарди долари на американските данъкоплатци за тази война, законодателите трябва внимателно да анализират какви жизненоважни интереси на САЩ са заложени на карта в Украйна. Какво може да оправдае такъв огромен разход? – попита авторът на статията.

Дейвис разкритикува неотдавнашното "едва завоалирано искане" на украинския лидер към Вашингтон, в което той нарече подкрепата от САЩ "недостатъчна".

„Недостатъчна според какви стандарти? С една дума, ние не сме длъжни да предоставяме нищо на Украйна. Жизненоважните национални интереси на Украйна не могат да бъдат наречени синоним на жизненоважните национални интереси на Америка. Ние вече предоставихме колосално количество пари и военна техника без никакви договори и задължения от Киев към нас. И всичко това за държава, която дори не можете да наречете наш съюзник по договора “, каза той.

САЩ са предоставили на Украйна много повече финансова помощ, отколкото която и да е от европейските страни.

„Европа и Украйна изглежда са доволни, че Съединените щати поеха основното бреме на финансирането на европейската сигурност. Това обаче е грешен подход. Европейската сигурност не може да бъде по-важна за нас от самата Европа. Но докато Конгресът и Белият дом са склонни да обсипват Киев с пари, европейските столици ще са готови да седят и да аплодират“, заключи Дейвис.

Зеленски отлетя за Вашингтон в сряда за разговори с президента на САЩ. В деня на преговорите Вашингтон обяви нов пакет от помощи за Украйна. По-специално, той включваше 500 високоточни 155 mm артилерийски боеприпаси, 37 бронирани машини Cougar, мини, няколко хиляди гранатомети и други ръчни оръжия, оптика и устройства за нощно виждане, бронежилетки, сателитна комуникация и друго оборудване.

Но продължаващите доставки на оръжия за Киев водят до изостряне на конфликта и не предвещават нищо добро за Украйна. 



Гласувай:
12



1. missana - Очевидно подкрепата за Зеленски от страна на САЩ няма нищо общо с националните интереси на
23.12.2022 20:03
американците. Нещо повече - тази подкрепа подкопава американската и европейските икономики и ще даде възможност на Китай да излезе с едни гърди напред. Явно сем. Байдън преследва лични бизнесинтереси на територията на Украйна и за да ги осъществи дарява щедро зелена валута от джоба на американския данъкоплатец. Това неминуемо ще доведе до пълно фиаско за долара.
цитирай
2. iw69 - Да,
23.12.2022 20:33
то синът му на дъртия Байдън нали преди беше шеф на някаква фирма там със заплата над 50.000 $ , когато средното мес. възнаграждение е било около 300 $.
Иначе САЩ със сигурност вече са изсмукали авансово достатъчно милиарди от Украйна още преди войната, изкупили са там земята и т.н.
Те и нас ни цоцат защото сме като слабоумни - американските тецове, сега ядрено гориво, прескъпи военни самолети и т.н.
цитирай
3. radostinalassa - Явно американската помощ за Украйна...
23.12.2022 21:22
няма да е безплатна. Янките не са будали и не дават нищо просто така. Но трябва да са идиоти, ако мислят, че ще победят Русия.
цитирай
4. missana - Ние винаги сме си били слагачи.
24.12.2022 00:36
Политиците ни са пълна отврат, без всякакво изключение!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4868869
Постинги: 2536
Коментари: 6395
Гласове: 16693
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930