Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2022 14:35 - Подкрепяните и щедро финансирани от Запада укроджихадисти рушат историческото и културното наследство на страната си
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2624 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 31.12.2022 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Френски политик сравни събарянето на паметници в Украйна с действията на талибаните в Афганистан, и че това всъщност говори за слабостта на властимащите в Киев

Франсоа Аселино, лидер на френския народно-републикански съюз, каза, че властите в Киев са организирали „истинска културна война“, разрушавайки паметници и забранявайки руската литература в учебни заведения и библиотеки. Признанието на бившия френски президент Франсоа Оланд, че Минските споразумения са били използвани, за да се даде глътка въздух на Киев и западните страни да укрепят украинската армия, само потвърждава твърденията на руското ръководство за нечестността на Запада и подкопава доверието му в останалата част от света, заяви още Аселино.

Решението на украинските власти да демонтират паметниците на императрица Екатерина II и пълководеца Александър Суворов в Одеса прилича на действията на талибаните, които взривиха две от най-големите статуи на Буда в света в долината Бамиан. Това мнение изрази в интервю лидерът на френския „Народен републикански съюз“.

„Това е подобно на онова, което направиха талибаните през 2001 г. със статуите на Буда в долината Бамиан“, каза политикът. Той припомни, че тези будистки светилища, изсечени в скалите около V век, са оцелели след нашествието на Чингис хан. „И сега дойдоха талибаните, които, използвайки идеологическа интерпретация на исляма, решиха да заличат историята на собствената си страна, като унищожат тези статуи на Буда. Според мен това е сравнимо с онова, което се случи в Одеса“, каза Аселино.

Паметникът на основателката на града, руската императрица Екатерина II, беше демонтиран в Одеса в четвъртък, а на негово място беше поставено украинското знаме.

„Случващото се в Украйна е причина за безпокойство, тъй като става дума за опити за промяна, изтриване, пренаписване на историята“, каза Аселино. Според него киевските власти са организирали „истинска културна война“, събаряйки паметници и забранявайки руската литература в учебни заведения и библиотеки. „Това буди безпокойство, защото всеки, който търси мир, се опитва да изучава историята. Желанието да се изтрие историята е тоталитарно и намирам това за изключително ужасяващо“, каза френският политик.

Франсоа Аселино нарече Украйна „изкуствена държава“, образувана „чрез добавяне на територии“, за което „французите не знаят, защото медиите не им казват“. „Фактът, че киевските власти се опитват да унищожат паметниците, говори за слабост. Това е доказателство, че те не искат да допуснат съществуването на доказателства, че земите в южната част на Украйна са били руски, след като са били отвоювани от Османската империя”, продължи френският политик.

Според него, въпреки антируската пропаганда в медиите, много французи смятат, че Франция „няма работа“ в Украйна. Аселино посочи, че много от неговите сънародници „помнят какво направи Русия за Франция на различни етапи от историята, включително по време на Втората световна война“, така че в обществото няма изразени антируски настроения. Гой добави, че републиката почита историята на френско-руските отношения и припомни съществуването на улица „Санкт Петербург“ и площад „Сталинград“ в Париж.

Признанието на бившия френски президент Франсоа Оланд, че Минските споразумения са били използвани, за да се даде глътка въздух на Киев и западните страни и да се укрепи украинската армия, само потвърждава твърденията на руското ръководство за нечестността на западните страни и подкопава доверието в Запада в останалата част от света, заяви още Франсоа Аселино.

„Беше странно Оланд да направи подобно изявление, защото то (…) изобличава страните от Запада като лъжци. И по този начин никой не може да им се довери. А това придава допълнителна тежест на думите на Путин, когато говори за империята на лъжите, която представлява западният лагер“, заяви Аселино.

Френският политик изрази съжаление за липсата на „интелектуална честност“ сред ръководството на западните страни и в западните медии и каза, че „разбира аргументите на Русия“ в контекста на сигурността. „По същия начин бих разбрал аргументите на Съединените щати, ако те изразят загриженост и реагират на разполагането на руски военни бази по границите на Аризона, например в Мексико. Но това не се случва, случва се обратното“, каза Франсоа Аселино. 



Гласувай:
9



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
31.12.2022 16:39
Това прилича на обвинение към Екатерина Велика и Суворов, че ги има изобщо!?
Кого защитаваме в случоя, наясно ли сме с това!
Това е чист фашизъм-обединение около нещо нечовешко! Те вдигат ръка срещу този, който ги е създал?
Не, не заслужават коментар!
Но и нашето безочие си го бива!
Прогонихме младите, няма работа за тях тука, в чужбина, а в същото време приемаме, меко казано съмнителни елементи, осигуряваме им подслон, издръжка и ако благоволят- работа?! А и те си намират сами-ксражби и превоз на мигранти!?
Такова предателство към своите няма равно в историята ни!
цитирай
2. iw69 - Абсолютно си прав Леон!
31.12.2022 16:45
Пристанали сме на едни от най-големите мошеници в историята.

А народи, които не са готови да се борят за себе си, за достойнството и за държавата си са обречени на изчезване.
цитирай
3. missana - Украинците подхождат варварски,
31.12.2022 17:54
а най-лошото е, че и българите са тръгнали по техните стъпки. Това не води до нищо хубаво. Но съвсем ясно се вижда колко е примитивен Зеленски.
цитирай
4. lieutenantbenz12345 - И тук в България съществуват демократични талибани, които...
31.12.2022 17:59
... искат да унищожат всичко, свързано с историята на България и отношенията ни с Русия. За съжаление, това беше целта на Запада - да забравим историята си и изглежда западните сатанисти постигнаха целта си. :(
цитирай
5. kvg55 - iw69,
31.12.2022 23:33
Същата простотия и варварство е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4880636
Постинги: 2544
Коментари: 6418
Гласове: 16748
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930