Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2023 14:18 - The American Conservative: Едрият капитал на САЩ изкупува Украйна, как тогава елитите в Щатите да искат да има мир когато става дума за толкова много пари
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1826 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 05.01.2023 19:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Американската мегакорпорация "Блек рок" си присвоява Украйна

Официален Киев има нов поддръжник от Запад. Не става дума за национална държава или военен предприемач, а за финансовата компания „Блек рок“. Украйна обяви в сряда, че украинският президент Володимир Зеленски е провел видеоконферентна връзка с главния изпълнителен директор на „Блек рок“ Лари Финк, пише theamericanconservative.com.

Двамата очевидно са сключили сделка за координиране на инвестиционните усилия за възстановяване на разкъсаната от войната държава. В съобщението се посочва, че някои ръководители на „Блек рок“ ще посетят Украйна през 2023 г., за да изпълнят консултативните си задължения.

"В съответствие с предварителните споразумения, сключени по-рано тази година между държавния глава и Лари Финк, екипът на „Блек рок“ работи от няколко месеца по проект, който има за цел да съветва украинското правителство как да структурира средствата за възстановяване на страната", според украинското правителство

Едно такова предварително споразумение е меморандумът за разбирателство, сключен между „Блек рок“ и Украйна. Подписан е от украинското министерство на икономиката и BlackRock Financial Markets Advisory във Вашингтон на 10 ноември 2022 г.

В него се казва, че BlackRock FMA ще съветва украинското правителство, по-специално Министерството на икономиката, за инвестиционната пътна карта за възстановяване на икономиката на Украйна.

Прессъобщението на „Блек рок“ за меморандума от 10 ноември е пълно с кухи корпоративни фрази. Компанията ще работи с Украйна "за създаване на пътна карта за прилагане на инвестиционната рамка, включително за определяне на избор на проекти за предвидената организация, структура, мандат и управление".

За базираната в Ню Йорк инвестиционна компания постоянно се пише в американските медии. Статия на Wall Street Journal от лятото твърди, че „Блек рок“ е една от няколкото големи инвестиционни фирми, причиняващи изкривяване на жилищния пазар. Материалът описва как „Блек рок“ и фирми като нея използват огромните си капитали, за да купуват еднофамилни къщи, повишавайки цените.

Има два непосредствени икономически ефекта от гореспоменатите увеличения на цените. Първо, по-високите жилищни разходи облагодетелстват имотите, които вече са собственост на „Блек рок“, особено в райони, където фирмата е инвестирала много.

Вторият ефект е, че изкуствено завишените цени изтласкват работещите семейства, оставяйки само богатите или инвестиционните фирми с големи капитали като единствени играчи, останали на пазара.

В Хюстън, например, милиардерът Финк съобщава, че стои зад една четвърт от последните покупки на жилища. Той просто изкупува цели квартали и ги използва за отдаване под наем. „Блек рок“ помага за създаването на постоянна класа наематели, въпреки че отдавна се знае, че собствеността на жилище е един от ключовите елементи за изграждане на богатство и поддържане на американската средна класа.

Всичко това е доста вбесяващо.

Почти със сигурност „Блек рок“ получава щедро заплащане от украинското правителство за консултиране по тази пътна карта за възстановяване. И откъде украинското правителство в момента получава финансирането си, като се има предвид, че икономиката му е в хаос и войната е скъпо начинание?

От правителството на САЩ, разбира се. До края на календарната година САЩ ще са предоставили 13 милиарда долара пряка бюджетна подкрепа за правителството на Украйна, за да избегне дефицит и откровен фалит, а президентът Джо Байдън обеща да подкрепи Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо".

Така че „Блек рок“ получава заплащане от американските данъкоплатци чрез украинското правителство, за да разработи план, който гарантира успеха на бъдещите инвестиции в Украйна. Инвестиции, спечелени от превръщането на американските жилища в недостъпни за американците.

Със сделка като тази, защо нашият финансов и политически елит някога да иска мир?

 



Гласувай:
10



1. missana - Ценни факти изнасяш, Ив.
05.01.2023 14:39
Пък който има инструмент за мислене, нека се позамисли...
цитирай
2. iw69 - Мъча се Мисана колкото мога да разпространявам истината,
05.01.2023 15:09
която е скрита зад кулисите, или иначе казана е Обратната страна на медала, но е малко като борба с една хидра с хиляди глави...
цитирай
3. raders - :) само ви се чудя на акъла. Не е ли ...
05.01.2023 17:08
:) само ви се чудя на акъла. Не е ли по-добре да оставите тези хора сами да решават съдбата си? Ми то е пределно ясно, че ролята на селския идиот се възлага на Путин.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
05.01.2023 17:22
Два въпроса изникват от изнесеното:

Първият е, на какво се дължи тази щедрост на братята отвъд океана? От нас искат предплащане за нероден Петко, а на тях "изсипват" контейнери с пари ? нещо не е в ред!
Мярнах цифра- 13 милиарда долара Това са 130 милиона банкноти по сто долара По един грам да са ,като нашите , прави сто и тридесет тона банкноти! Една товарна композиция зелени гущери Странно?

И вторият, какъв е произходът на парите, които така щедро раздават на човек, за който е веизвестно, че първата му работа е , да изнесе огромна част от тях извън Украйна, да са на сигурно място! В негова банкова сметка?
Така щедро, всеизвестен закон е, могат да се раздават само чужди пари! Интересно, откъде са им станали собственици, от някой самарянски фонд ли са? Не, самаряните не ползват посредници, лично раздават!.....
цитирай
5. iw69 - Raders,
05.01.2023 19:40
хората са стадо, и когато пастира е подкупен лъжец, какво правим тогава?
цитирай
6. iw69 - Леон,
05.01.2023 19:43
че това са парите, които янките са изсмукали от самата украйна. Те им изкупуват всичко на безценица, после го продават на мездународния пазар много по-скъпо.
цитирай
7. missana - Искам да споделя, Ив, че именно благодарение на твоите материали
05.01.2023 20:05
получих чувство за ориентация в изключително сложната международна обстановка. Много съм ти благодарен за информацията, която ни предоставяш в този блог - обективна и безпристрастна. За мен хората се делят само на мислещи и немислещи. Ти си доказал на дело, че си в първата категория.
цитирай
8. iw69 - Благодаря
05.01.2023 20:55
за хубавия отзив Мисана, радвам се ако съм успял да допринеса поне с малко, хората да намерят пътя към истината, което в наши дни става все по-трудно, защото медиите са под контрол, както бе написал проф. Ноам Чомски.
цитирай
9. panazea - И като стъпят руснаците в Украина , ама наистина !
05.01.2023 21:02
Тогава инвеститорите ще пият по една студена вода !
Законите са на победителите !
цитирай
10. kvg55 - iw69,
05.01.2023 22:40
По този повод се заражда сблъсък на САЩ с Китай в Украйна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4825612
Постинги: 2502
Коментари: 6281
Гласове: 16469
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031