Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2023 17:51 - Американски военен: Русия започва вече да воюва истински, въоръжените сили на Украйна ги чака неминуема гибел
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 343 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руските войски се готвят да вкарат в бой на фронта в Украйна допълнителни до 200 000 бойци, което решително променя обстановката. Така бившият офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър коментира плановете на руското командване за зимната кампания и възможностите на двете страни в конфликта.

Ритър направи коментара си в интервю за Youtube-канала на известния американски журналист Андрю П. Наполитано — Judging Freedom.
Ритър е служил в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), бил е в щаба на генерал Норман Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Анализатор и автор.

"На война времето решава всичко. Руснаците могат да получат в един момент решаващ превес и да го реализират. Фронтовите линии са стабилизирани, но с цената на вкарването в бой на всички украински резерви. Руските сили могат да изменят съотношението. Те вкарват в играта нови подразделения. При проваленото през пролетта настъпление към Киев Русия настъпи с 40 000 войници, сега новите са 150–200 000, което дава широк избор на възможни цели и скорост. И в Украйна просто няма кой да ги спре", коментира Ритър.

"Не остана украинска армия, която да им препречи пътя. Украинците може да направят край Харков същата грешка, която направиха руснаците. Тяхната отбрана няма стратегическа дълбочина, силите им са прекалено разсредоточени. Руснаците ще влязат и моментално ще завземат всичко. Няма да има никаква защита, отбраната ще рухне. И когато рухне на север, ще рухне и на юг", обяснява Ритър.

Руснаците ще превземат целия юг. Ключът към всичко е да бъде сломена съпротивата в Бахмут, но ако руснаците завладеят севера, Харков, ще тръгнат на юг, през Херсон до Николаев, за това ще им стигнат силите", обяснява експертът.

"Дните на специализираната операция, когато Русия действаше с половин сила, останаха в миналото. На масата е руската военна доктрина, а в нея има и нарушаване на комуникациите, и удари по логистиката. Цялата предварителна работа, която ще бъде свършена. Украинцие преживяха това време в неведение, заблуждавайки се в собственото си могъщество, защото Русия не пипаше комуникациите им. Направо непонятно беше че им позволяваха да поддържат връзка със света", коментира военният специалист.

"Сега украинците са се окопали под огъня на артилерията, но само да се опитат да помръднат, ги очаква гибел. Руснаците умеят да воюват, те всеки ден, от септември насам, се готвят за този момент", коментира още Скот Ритър.

Според него зимното замръзване на земята ще позволи да се повишщи мобилността на тежката бойна техника и това ще даде предимство на Русия.

А обещаните от Запада БМП Bradley и Marder не могат да излязат веднага на бойното поле. Необходимо е първо те да бъдат извадени от складовете и да преминат техническа подготовка, а също така украинците трябва да бъдат обучени да ги ползват, изтъква той. За това ще са необходими няколко месеца, обяснява експертът.

"Украйна изтощи запасите си от танкове и друга бронирана техника. Затова ген. Залужни (командващият Въоръжените сили на Украйна ген. Валурий Залужни) заяви през ноември, че му трябват 300 танка, 500 БМП и 500 оръдия. Защото е загубил всичко. Накратко, ако Русия започне настъпление, както ние очакваме, и вкара в боя хиляди танкове и бронетранспортьори, зимата определено ще ѝ помогне. Всъщност, на Залужни му трябва нова армия", коментира Ритър.

Той предполага, че при неотдавнашната визита на Володимир Зеленски в САЩ той е получил обещание от Джо Байдън да бъде дадена тежка военна техника. Проблемът е обаче как ще бъде доставено такова количество танкове, например. Те няма как да бъдат прекарани със самолети, а най-вероятно ще бъдат натоварени на кораби.

Скот Ритър обяснява и какво е положението с БМП Bradley.
"Това е БМП - бойна машина на пехотата, която превозва група военни. Въоръжена е с 25-милиметрова картечница, както и няколко противотанкови ракети TOW. При грамотна употреба в състава на бойна група тя наистина може да бъде "убиец на танкове". Но ако я вкарат в бой без значителна подкрепа от бронетехника или вертолет, тя ще бъде изолирана и унищожена. Големият проблем обаче е, че тези БМП се пазят в огромни укрития. Преди да бъде изпратена за Украйна, тази техника трябва да бъде извадена от съхранение, подготвена, да премине техническо обслужване, да бъде пренесена през океана и после до Украйна, украинците да бъдат научени да я използват и едва след това да бъде вкарана в бой. Тази техника може да излезе на фронта най-рано през април-май или юни", категоричен е Скот Ритър. 



Гласувай:
7



1. kvg55 - iw69,
10.01.2023 22:55
"Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат" (Ото фон Бисмарк).
Досега Руската федерация запрягаше.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824530
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031