Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2023 06:35 - Швейцарец в потрес от нахалството на украинските „бежанци“
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3099 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 13.01.2023 10:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Населението ни не разбира защо тези бежанци карат скъпи джипове и в същото време получават социални помощи"

Ръководителят на отдела за социални услуги и здравеопазване на швейцарския кантон Люцерн се възмути от нахалството на украинците

Гуидо Граф отбеляза, че украинските бежанци са пристигнали в страната със скъпи коли, но в същото време получават социални помощи, също като наистина нуждаещите се. "Хората от Украйна наистина са по-претенциозни от останалите мигранти", посочи социалният експерт.

Той споделя възмущението на жителите на кантона, които казват, че украинците, които са дошли при тях, изобщо не изглеждат като да са лишени от възможности.

Граф направо каза, че исканията на украинците в Швейцария са неадекватни и значително надвишават исканията на бежанците от всички други страни.

"Населението ни не разбира защо тези бежанци карат джипове и в същото време получават социални помощи", подчертава той.

Той припомни, как миналата есен на заседание на Съвета на кантона той е обърнал внимание, че украински бежанки "са настоявали да им се осигуряват дори безплатни инжекции ботокс" за да си санират физиономиите.


Социални навлеци ли са нахалните и вечно искащи украинци? То май и държавата им на този принцип работи, цоцаха столетия от Русия и СССР, сега от Запада, а утре може да пробват да нахлебят и Китай.

image

 



Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Украинците са толкова вахални, че на швейцарките е започнало да им закъснява.
13.01.2023 07:20
Привет на Ръководтеля на Възраждане, Товарищ копейкиН.
цитирай
2. iw69 - Планински,
13.01.2023 09:11
казват, че когато човек остарява помъдрявал, но теб господ нещо май те е пронуснал в това отношение. Регресивно те вдетенява!
цитирай
3. blog13 - Спомням си в началото на т. нар. &...
13.01.2023 13:55
Спомням си в началото на т.нар. "демокрация" (и "пазарна икономика") в България, един приятел ми повтори неколкократно, че на запад е нормално да имаш БМВ и да си социално слаб, но не и да имаш яхта и да си социално слаб. Защото, казва, колата е необходимост. Така че ако украинците с джиповете си нямат яхти, всичко си е наред. Прочее, доколкото разбирам, вече половин Украйна се е изселила назапад. Не ми се вярва, това да са все богаташи с джипове. Сега се чака останалата половина. Междувременно, конфигурацията на линията на фронта е много интересна, предвид това, че Беларус директно граничи с Полша (т.е. с втора линия на Украинския тил, доколкото може да се приеме, че Западна Украйна е някакъв тил - руснаците си я бомбардират, когато искат). И сега, пред новия етап на ескалацията на конфликта, полските дезертьори предвид мобилизацията са вече, казват 100 000. Т.е. това са още сто хиляди емигранти към Западна Европа. А в близко бъдеще, именно от Полша, ще почнат да бягат милиони. Плюс тия които са в Украйна. Мисля, че новият етап на ескалация на войната, ще доведе до разбиване на НКВД на територията на Полша, което възпрепятства обръщането на украинската армия и народ, да нахлуе на територията на ЕС. Ще остане само Русия, като единствено НКВД, което ще строи народите на запад (в единен строй) - а врагът е или Атлантическия океан, или заветната цел зад него. Т.е. САЩ, за кокала, който са ресурсите на Канада.
цитирай
4. blog13 - Да допълня за една от главните същини на двете воюващи страни - обединения запад и Русия
13.01.2023 14:15
Западна Европа, в сравнение с Русия е тотален ступор, поради особеностите на географията и днешния етап на урбанизация и пренаселение на света. Не съм чул това някой да го е отчел. Русия има огромна стратегическа дълбочина. Тя има недосегаем тил. Тоя тил е недосегам, дори и ако бъде атакуван от изток; и дори от т.нар. от Бжежински, струва ми се "подкоремие" - Афганистан - поради огромните разстояния. Които са разстояния и по суша. Най-далечното разстояние по суша, ако бъде нападната от изток е именно европейската част на Русия, защитена от Урал, както и множество големи реки. Същевременно Русия в тоя тил разполага и огромни базови ресурси, които са най-скъпите неща при повишаващо се население на планетата. Процесът на урбанизация е довел до преселение от изток на запад, най-вече в Западна Европа. Но така също и в самата Русия. Нагнетяването първо на блага, продукт на цивилизацията, а след тях и на хора,които се преселват, е пълното нагнетяване (набутване) на хората, поради моркова. Но следва донабутване на хората поради тоягата. И именно това е по същество сегашния етап в който Русия започна военната си операция. Преди това от другия край в Сирия и Ирак, движението по суша също бе блокирано. И сега, както казах, Русия има истински тил, недосегаем за противника. А тилът на запада не е тил. За да бъде тил, трябва да е недосегаем за руската военна машина. Западна Украйна е избомбена систематично. Полша е досегаема, и ще бъде ударена когато му дойде времето. Като това ще стане, главно от обърнатата украинска армия, а и от Русия, която ще помогне на пренасочените украинци. И трябва да се натрупа достатъчно негатив от страна на Полша, за да има претекст. Вполседствие, Русия няма никаква нужда да ходи много на запад, защото поради произведения дефицит, в комбинация с мигрантска вълна ще бъде наистина страшно. Възможно е Русия да нанася отделни удари с цел да пробие защитата на САЩ, които ще влязат във война с ЕС и Китай едновременно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4887611
Постинги: 2550
Коментари: 6425
Гласове: 16766
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930