Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2023 12:23 - Не будете мечката, особено през зимата и ако няма какво да й дадете за ядене!
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2872 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 15.01.2023 12:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наближава първата годишнина от началото на Специалната военна операция на Русия в Украйна.

Въпросът, който си задават всички, е "Кога ще завърши?"

И вторият въпрос – "Какво по-нататък?"

На първия въпрос ще отговоря със сентенцията, която използвах няколко пъти – "не изкарвайте мечката от бърлогата й, ако не знаете как да я върнете там". И ще добавя – "особено през зимата". Тоест Специалната операция ще завърши със започващата сега зимна офанзива до пролетта или до края на 2023 г.

Какво по-нататък? След края на Специалната операция ще продължи голямата война за бъдещето на "човечеството, която може да е 10, 30 или повече години. Това е войната на ХХI век. Светът повече никога няма да се върне към предишната си еднополюсна конструкция. Тектоничните промени ще засегнат всички сфери от живот на тази планета.

Ситуацията в момента е сложна. На 26 декември Москва отправи ултиматум към Киев: "Нашите предложения… са добре известни на врага. Нашата позиция е ясна. Или ги изпълнете... за вашето добро, или проблемът ще бъде решен от Руската армия".

Но, тъй като на нацистко-ционисткия режим в Киев не му позволяват да се предаде, думата отново ще има руската армия.

Обикновено забравяме за началото. Преди една година на – 22 февруари, ситуацията за Русия не беше весела. Петкратно надмощие на укронацистите над корпусите на двете републики ЛНР и ДНР, надмощие в техника, обучение, бази и укрепени райони. Зомбирането на укронацистите надвишаваше даже това на SS-формациите на Хитлер. Готвеха нахлуване срещу ЛНР и ДНР и устройване там на геноциден ад.

Някога ще бъдат разсекретени оперативните документи и ще разберем с колко – 1, 2 или 3 дни, Специалната операция изпревари атаката на нацистите.

Но планът на глобалистите проработи. Една от опорите на световния мир – европейската, беше взривена с войната в Украйна.

САЩ започнаха своята "идеална война", най-добрата, която някога са водили – не само с чужди ръце и кръв, но и за чужда сметка. Даже оръжието, което САЩ доставят на Киев се плаща от други държави или с конфискуваните от Русия валутно-златни резерви за 300 милиарда долара.

В тази война САЩ са в ролята на щаба – командват чуждите войски, дават заповедите, доставят оръжие, но не задействат свои войски. И получават огромни печалби.

Украйна за САЩ е начална проба на силите, опитен полигон за отработване на методиката, технологията и взаимодействието на пълното подчинение на Европа и прехвърлянето й на военни релси. По-нататък трябва да последва ескалиране на украинския модел до пълноценна Трета световна война.

Оказа се обаче, че САЩ попаднаха в собствения капан и че войната не е толкова идеална. Повярваха си, че са най-мощни, най-въоръжени и най-сигурни.

Но събудиха руската мечка, чието ядрено копче е по-голямо от американското и чиито ресурси са много по-богати от американските.

Малка справка за основите на геополитиката и войната: Русия разполага с 12 процента от световния нефт, 32 процента – от световния природен газ, въглища – 30 процента, торове – 31 процента, кобалт – 21 процента, уран – 50 процента, желязо – 25 процента, никел – 35 процента, берилий – 33 процента, диаманти – 25 процента, цветни метали и сребро – първо място, германий, ниобий и волфрам – второ място, платина – трето място, злато – четвърто място. На територията на Русия се намират 12 морета, 2,5 милиона реки, 2 милиона езера, сред които и Байкал. По запаси на прясна вода Русия е на второ място в света – 4,5 милиона кубически километра, а по площ за обработваемите земи за селското стопанство – на първо.

Това беше и целта на САЩ и така наречения "колективен Запад" – да докопат и присвоят тези богатства. Не се получи. При Путин Русия се изправи и отново е силна там където винаги е била силна – патриотизмът, националната идея и оръжията.

За да се стигне до сегашния декември, когато Русия отново предупреди САЩ: "Стигнахме до пряк конфронтационен стадий, САЩ са страна от конфликта в Украйна. Ще има последствия".

Какви могат да са те:

настъпи момента на тандема Суровикин – Шойгу;
Путин с две думи опроверга грешката на Мъск за ядрения удар на Русия: "САЩ могат да бъдат унищожени и за по-малко от 30 минути".
Заради това Русия въведе на въоръжени супер ракетите "Сармат" и "Ярс".

Следя оръжието от много години и няма да се повтарям. Но изведнъж през декември най-важната новина за САЩ стана липсата на спътниковите снимки за движението на най-голямата подводница в света – руската "Белгород", която изведнъж "изчезна" покрай бреговете на Северна Америка. А когато US-спътниците откриха, че се е върнала обратно в пристанището, измислиха, че тежи по-малко с 200 тона. Аритметиката е проста. Един "Посейдон" тежи 100 тона, значи "Белгород" е оставил някъде два "Посейдона", най-вероятно на 1800 км от брега на САЩ. "Белгород" може да носи 6 "Посейдона".

И започна нова дискусия колко може да е висока цунами от "Посейдон" срещу Източното крайбрежие на САЩ – 500 или по-малко метра, и на каква дълбочина в сушата ще стигне – 500 или по-малко километра.

Байдън се опита да се скрие зад клоуна Зеленски и го привика във Вашингтон, за да демонстрира "не сме ние, това е този човек".

Но САЩ продължават да вървят към контролирана ядрена война. Отдавна са отписали Украйна. Тя си свърши ролята, но най-добре е да завлече със себе си и Русия.

Заради това последното предупреждение от Москва към Вашингтон беше: "опомнете се, или иначе…"

В това "иначе" се крият отговорите на въпросите в началото какво предстои:

мащабна зимна офанзива на руските и републикански войски в Донбас;
постигане на контрол над Украйна с атака от Донбас, едновременно с групировката от Беларус.
Отговорът на въпроса докога ще продължи войната в Украйна е следният – докато светът не анулира кредитната карта на САЩ, тогава на екранчетата на мобифончетата ще цъкне "крайна на играта".

Тази война не е, повтараям не е, заради Украйна, Полша или Прибалтика. В своя абсолютен минимум тази война е за бъдещето на Европа. В своя максимум тази война е за пълното реорганизиране на международния ред на планетата.

Навлизаме в най-опасния етап и на Специалната операция, и на голямата война…


На заем от „Строго Секретно“ 



Гласувай:
11



1. radostinalassa - ТСВ няма да бъде ядрена...
15.01.2023 12:35
Тя ще бъде биологична, и в краен случай с новите руски свръхзвукови ракети. Атомни бомби досега са използвали само янките, за което даже не са се извинили, детищата.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
15.01.2023 15:02
Трябва военните стратези да направят справка за Русия! Не е трудна!
Че от Наполеонова време Русия търпи какви ли не метаморфози! И те заблуждават и водят до грешни изводи
Казано с няколко думи-Пада, става, но накрая винаги побеждава!
За обърнат внимание на последното, да не се подвеждат от театрални ефекти!
За да не направят грешната стъпка -а ла Наполеон, а ла Хитлер и тяхното днешно чучело! С което мечката заиграва, защото и прави ,все още, кеф!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4888703
Постинги: 2550
Коментари: 6426
Гласове: 16771
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930