Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2023 15:59 - Германски генерал: Ако някой смята, че Русия ще загуби тази война, значи е луд!
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1767 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 17.01.2023 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Скоро руснаците ще завладеят Донбас и Украйна ще изчезне от картата! ... Да доставяш оръжия без да си обявил каквато и да е политическа стратегия — това си е чист милитаризъм. ... Русия няма да я изтощим дотолкова, че да рухне. По-скоро Западът ще рухне пръв."

В това е убеден немският бригаден генерал в оставка Ерих Фад. Той призовава САЩ и ЕС да се съобразят с интересите на Русия и незабавно да се договорят с Москва за мир.

image КАНЦЛЕРЪТ МЕРКЕЛ И ВОЕННИЯТ Й СЪВЕТНИК БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ ЕРИХ ФАД

Ерих Фад е бригаден генерал в оставка, който е служил като военен съветник на канцлера Ангела Меркел от 2006 до 2013 г. Генерал Фад е един от малкото хора, които от самото начало публично се обявиха против доставките на оръжие за Украйна.

В интервю за немското списание Emma той изрече на глас неудобните и шокиращи за Западния мейнстрийм истини:

— Г-н Фад, как се отнасяте към току-що обявената от канцлера Шолц доставка на 40 немски бойни машини на пехотата Marder за Украйна?

— Това е акт на военна ескалация, включително и от гледна точка на руснаците. Дори въпреки факта, че 40-годишните «Мардери» не са някакви супер танкове. Стъпили сме на хлъзгава наклонена плоскост. С тези наши безотговорни действия има голяма опасност да задвижим процеси, които не можем да контролираме. Мисля, че е време някой в Берлин да помисли сериозно за последствията!

— А какви могат да са последствията?

— Какви цели искат да постигнат нашите управници с доставката на тези бойни машини на пехотата? Да склонят Москва към преговори? Да извоюват Донбас или Крим и да ги върнат в Украйна? Или дори да победим Русия? Няма реалистична формулировка на крайните цели на Запада в този конфликт. А да доставяш оръжия без да си обявил каквато и да е политическа стратегия — това си е чист милитаризъм.

— Какво означава това?

— От военна гледна точка ние сме в задънена улица, която не можем разрешим с военни средства. Между другото, Марк Мили, началник на щаба на американската армия, е на същото мнение като моето. Той каза, че военната победа на Украйна е невъзможна и че преговорите на Киев с Москва са единственият възможен изход. Всичко останало е загуба на човешки животи.

Това, което в момента се случва в Украйна, е борба на изтощение, в чийто разгар много войници от двете страни вече са загинали или ранени, 50 000 цивилни в Украйна и в Донбас са загубили живота си, а милиони хора бяха превърнати в бежанци. Ген. Мили направи паралел между украинския конфликт и Първата световна война – изключително точно сравнение. По време на Първата световна война така наречената Вердюнска месомелачка, замислена като битка на изтощение, уби почти един милион млади французи и германци. Нежеланието на воюващите страни да влязат в преговори доведе до безсмислената смърт на милиони хора. Тази военна стратегия с изтощението не проработи тогава, няма да проработи и сега.

Военните специалисти, които знаят как работят разузнавателните служби, каква е реалната ситуация на място и какво всъщност означава войната, на практика са изключени от обществената дискусия. Не им се дава достъп до масовите медии. Те не са подходящи за нашите политици, които медийно формират общественото мнение.

В момента сме свидетели на такава широкомащабна унификация (уеднаквяване) на мненията в медиите, каквато никога не е имало във Федералната република.

Това си е чиста манипулация на общественото мнение. Освен това това се случва по нареждане на държавата, както е прието в тоталитарните режими.

Болшинството от населението в Германия, според последните социологически проучвания, отдавна е против по-нататъшни доставки на оръжие за Украйна. Но медиите не съобщават за това.

В Германия и въобще в цяла Европа и в САЩ вече няма честен и открит разговор за Украйна и считам, че това е абсолютно недопустимо. Това ми показва колко прав е бил Хелмут Шмид. В един от разговорите си с Ангела Меркел той каза: Германия беше и си остава нация под заплаха.

Аз съм изумен от тази скоростна мутация на «Зелените» от крайно пацифистка партия в партия на войната.

Не познавам нито един «зелен» политик, който някога да е служил в армията.

— Как виждате вие военния конфликт в Украйна и има ли някакви шансове Киев да го спечели.

— В източната част на Украйна, в района на Бахмут, руснаците явно напредват.

Много е вероятно съвсем скоро те напълно да завладеят Донбас. А изгубят ли Донбас, украинците ще капитулират. Просто няма друго място като ландшафт и пр. в Украйна, където Киев би могъл да продължи да води партизанските си войни.

Достатъчно е просто да си представим численото превъзходство на руснаците над украинците.

Русия е в състояние да постави под оръжие до два милиона резервисти със съответното оборудване.

Западът може да изпрати там 100 «Мардера» и 100 «Леопарда», но те няма да променят общата военна картина.

А в същото време най-важният въпрос е следният: как може да се разреши такъв конфликт с войнствена ядрена държава — между другото, най-мощната ядрена държава в света! — при това без да рискуваме избухването на Трета световна война.

Но точно това не може да се вмъкне в съзнанието на германските политици и журналисти!

Възможно е да продължим да изтощаваме руснаците, което ще доведе до смъртта на стотици хиляди хора от двете страни… което обаче ще доведе и до по-нататъшното унищожаване на Украйна.

Какво ще остане от тази държава? Тя ще бъде изравнена със земята.

В крайна сметка това не е изход и за Украйна. А Русия няма да я изтощим дотолкова, че да рухне. По-скоро Западът ще рухне пръв. Ключът към разрешаването на този конфликт не е в Киев или Берлин, не е в Брюксел или Париж, той е във Вашингтон и Москва. Много наивно звучат приказките на Вашингтон, че той не бил страна в конфликта, че Украйна сама трябвало да решава съдбата си и кога, и дали да преговаря с Русия за мир.

Ерих Фад: Настоящата глобална война в началото си беше само вътрешнополитически конфликт в Украйна. Тя започна през 2014 г. между рускоезичните етнически групи, живеещи в Украйна, и украинците от западната и централна част на страната. Тоест, дълго време това беше гражданска война, спонсорирана от Запада, който в тези вътрешни противоречия видя шанс да овладее тази руска страна и да я насочи срещу голяма Русия.

И сега тази гражданска война премина в борба за независимост на Украйна и нейната териториална цялост. Но това не е цялата истина.

Украинската гражданска война прерасна в прокси война между САЩ и Русия заради много специфични геополитически интереси на САЩ в Черноморския регион.

Черноморският регион е също толкова важен за руснаците и техния черноморски флот, колкото Карибите или Панама за САЩ и техния флот. Толкова важен, колкото Южнокитайско море и Тайван за Китай.

Също толкова важен, колкото и „зоната за безопасност“ в Сирия за Турция, която Анкара създаде в нарушение на международното право, за да се защити от кюрдите. На този фон и по стратегически причини руснаците не могат да напуснат региона. Дори да пренебрегнем факта, че в случай на повторен референдум в Крим населението отново със сигурност ще гласува в полза на Русия.

Ако руснаците бъдат принудени да напуснат Черноморския регион заради масирана западна военна намеса, тогава те определено ще използват ядрени оръжия, преди да напуснат световната сцена. Мисля, че е наивно да се мисли, че Русия никога не би посмяла да използва ядрено оръжие и че уж „само блъфира“.

Просто трябва да попитате хората в този регион, тоест в Донбас и Крим, към коя държава искат да принадлежат. И не е само Донбас и Крим. Има още много украински региони, в които преобладават хората с руско самосъзнание.

Руснаците също имат нужда от гаранция, тоест отказ от членство на Украйна в НАТО. От срещата на върха в Букурещ през 2008 г. е ясно къде е червената линия за руснаците – те я обявиха. Тази червена линия минава през Украйна. На кого не му стана ясно тогава, та се стигна до този конфликт с дейно западно участие.

Трябва да дозираме военната си помощ така, че да не се хлъзнем в Третата световна война.

Никой от тези, които през 1914 г. с ентусиазъм отидоха в окопите от двете страни, не казаха по-късно, че това е било правилното решение.

Ако целта на Германия и останалите западни страни е независима Украйна, тогава трябва да се запитаме какъв ред трябва да има в Европа с участието на Русия.

В крайна сметка Русия няма да изчезне просто така от географската карта.

Не трябва да позволяваме руснаците да попаднат в обятията на китайците, защото това ще промени световния ред не в наша полза.

Честно казано, не мога да си представя, че Украйна ще стане член на ЕС, да не говорим за НАТО.

— Как считате, г-н Фад, какво ни очаква през 2023 г.?

— Фад: Във Вашингтон трябва да се формира широк антивоенен фронт. А безумният акционизъм в германската политика трябва най-накрая да спре.

В противен случай една сутрин ще се събудим и ще открием, че Третата световна война е навсякъде около нас. 



Гласувай:
9



1. leonleonovpom2 - Е, най - после думата да вземе един ...
17.01.2023 17:25
Е, най - после думата да вземе един разумен западен военен!
Германците винаги са имали добри военни ръководители, провалите им не идват от тяхна некомпетентност, защото те не са такива! Например, правилно са казвали на хитлер ,че трябва да продължат към Москва, да не се отклоняват към Ленинград Така руснаците ще бъдат принудени да искат мир, който е добре дошъл за германците! но той не ги е послушал!
Абсолютно прав е, победа над Русия може да мине през главата само на силно дрогиран или на неслужил войник! Колкото и да е променен начина на война, без човешко участие не може да стане А руснаците са най.добрите войници, това е безспорно!

Не си ли дават сметка, че този конфликт е използван от Русия за тренировка в реални условия на войската и И, ако не дай Боже ,войната се случи, тя ще е далече напред във военната си подготовка и готовност!
И друго, че да речем бъде победена? Тя няма да позволи да и диктуват условия, да падне на колене? А ще мине на принципа-След мен-потоп! Впрочем, програмата за " Ответен удар", знаят ,че има такава и ,че тя може да се задейства и без човешко участие1
Затова ,не бива да се губи време, трябва да се влезе във връзка с Русияи да се търси мирно решение, докато не е станало невъзможно!
Зеленски, ако смята ,че може да победи Русия, е по луд от Наполеон и от Хитлер заедно! Хитлер наистина е бил наркоман, но без да знае Но, общото за двамата е било, стигане до Москва и мирни преговори!
Няма друго решение освен мирни преговори! Всеки служил в армията, ако е честен, ще го каже! И фалш, подобен на този в Минск, няма как да мине вече!
Руснакът е наивен, но става страшен, когато го излъжат!

Хубава вечер!
цитирай
2. iw69 - Леон,
17.01.2023 17:40
благодаря ти за интересния коментар. Напълно съм съгласен с изразеното в него.
Политическите решения на Запад се вземат от хора, които никога не са били в армията.
И затова в резултат са именно погрешни.
цитирай
3. radostinalassa - Янките си постигнаха целите по отношение на европейския газ...
17.01.2023 18:58
и германското производство. Време е вече да си седнат на задника.
цитирай
4. gardener - Здравейте,
17.01.2023 21:45
За да сте в темата е необходимо да сте в час с историята и реалността. Явно, източниците, които използвате са или компрометирани от незнанието на авторите или на вас така ви изнася. За станете компетентен по темата в едно с "генерала" от бундесвера е необходимо да се учите и учите. В Русия направлението "Донбас" от гледна точка на сегашната ситуация е играна около 4 пъти и с този ще бъде изиграна пети път. Запомнете - никога в нито една война до сега Донбас не е вземан на ход или челно. Да, последният път 120 000 армия на вермахта се изнесе от Донбас, но срещу тях играеха 1 000 000 души ударна армия и с цел да не попаднат в чувал, поставен от север, т.н. нацита се наложи се изнесат бързичко и без особени загуби. Всъщност, аз залагам на факта, че въпреки 200 000 нова руска армия, която е поставена в това направление с едничката чел да се приключи тридневната операция с "победа" и вашият Путин да се изтегли с достойнство и "победа", такава няма да има и никога не е можело да има. Да Украйна ще остави някой позиции с цел да не попадне в чувал, предполагам ще остави Солидар и нищо повече. Бахмут няма да падне, обаче, защото падне ли Бахмут ще трябва да се играе отстъплението на вермахта, а днешна Украйна не е готова да загуби дори Донбас. После, в Русия има десетки кланове, които имат разни интереси и докато армията се командва от путинисти (кагебисти) при това политически с прах в очите на "народа", цялата руска армия ще легне в земята на Донбас. Още, реалните "вагнеровци", а не сбирщината от престъпници, които напоследък се "сражават" от името на ЧВК-то са толкова нагли, че руският генералитет, който в момента унижават е готов да обърне оръжието срещу путинистите или да се предаде на Украйна(нови Власовци). Та, не мисля, че сте прав в цитирането на някаква статийка от някакъв "немски" плъх. Украйна чака оръжия от ЕС и ще ги има, а вашите другари нямат нищо, може би лендлиз от С. Корея и Китай, от Иран и може би от Индия.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
17.01.2023 21:51
Германската министърка на войната подала оставка. Нещо се почувствала некомфортно.
цитирай
6. iw69 - Gardener,
18.01.2023 01:16
аз не бих имал самочувствието като невоенен да претендирам, че знам повече от бригаден генерал.
цитирай
7. gardener - Ще поживеем, ще видим
18.01.2023 13:23
iw69 написа:
аз не бих имал самочувствието като невоенен да претендирам, че знам повече от бригаден генерал.

Ако не съм прав ще си направя снимка как си ям пагоните от запаса, пардон резерва. За съжаление, ако тази статия не отговаря на истината в бъдеще, ти ще се снимаш без очила, става ли?
цитирай
8. iw69 - Gardener,
18.01.2023 16:38
ако обичаш по никакъв повод НЕ коментирай снимката!!!
цитирай
9. radostinalassa - Доколкото знам, русите пускат ...
18.01.2023 17:25
празни ракети по укрите, с цел да смущават украинските ПВО и да изразходват ракетите им. Те се отнасят внимателно с украинците, защото са един и същи народ. Не са сринали градовете със земята, както правят янките и тюрките. Последните са същи варвари.
цитирай
10. radostinalassa - Ако Русия загуби...
19.01.2023 16:56
ще се включи системата Периметър срещу враговете и, и първи ще са Лондон и США.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823972
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16462
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031