Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2023 13:42 - American Greatness: Ако Украйна се провали, съществуването на НАТО става под въпрос
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1654 Коментари: 14 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Русия не изглежда да е на ръба на поражението, независимо от това какво твърди западната пропаганда

„Руската армия изтласка въоръжените сили на Украйна от териториите около Крим и в Източна Украйна. Докато зимата продължава и земята замръзва все повече и повече, сила от около 350 000 руски войници се концентрира в Беларус. Руските граници в Украйна се укрепват.
Русия все още не е победена и не изглежда да е на ръба на поражението, независимо от това какво твърди западната пропаганда.“ - пише американското консервативно издание American Greatness.

Докато проукраинските потребители на Twitter се радват на „победите“ на Украйна в Бахмут, въоръжените сили на Украйна са загубили около 70% от своя боен потенциал там само през последната седмица.

Сега украинските власти молят своите западни поддръжници да изпратят повече пари и тежки оръжия и дори „ужасния“ танк M1 Abrams и немския Leopard. Тези молби подкопават основното послание, с което всички сме живели на Запад: „Украйна предизвика Русия и печели“, казва авторът Брандън Дж. Уайчерт.

Да, Украйна постигна известен успех. Като се има предвид цялата западна помощ, която украинците са получили от 2014 г. насам, ако техните отбранителни сили не са се справили с тази начална фаза на специалната операция, никакви инвестиции в Украйна не биха могли да се считат за оправдани.

Сега обаче всичко се промени.

По мнението на автора на някакъв етап въоръжените сили на Украйна се отдалечиха от тактиката за защита на украинското ядро в западната част на страната и вместо това преминаха в настъпление на изток. Украинците са отишли твърде далеч в онези източни части на страната, които руските войски контролират поне от 2014 г.

Те опънаха и без това крехките военни вериги за доставки до краен предел. Опитът да се преобърне тъжната реалност за украинците, в която Русия здраво държи Източна Украйна и Крим, не успява и само гарантира, че руснаците продължават да се бият яростно и да отвръщат още по-силно на украинските въоръжени сили.

Дните, в които Украйна можеше да разчита на стабилни и надеждни военни доставки от НАТО за своите въоръжени сили, отминаха.

След година на конфликт вече изразходваните западни арсенали от тежки оръжия са почти празни и ще бъде невъзможно да се попълнят запасите в близко бъдеще.

„Въоръжените сили на Украйна трябва да отстъпят и да се консолидират отново. Но проблемът за Украйна е, че веднага щом преминете зад първата отбранителна линия - а има много непотвърдени доклади, показващи, че руските сили вече са я пробили на някои места - се озовавате на незащитено бойно поле.

Сега в Украйна действат военни реалности, които политическите фантазьори във Вашингтон просто отказват да признаят. Руснаците се готвят за пробив. Сега може да е твърде късно да се опитаме да го спрем и Западът сега трябва да опита силите си в истинската дипломация, за да се увери, че възможността все още не е пропусната - се казва в статията.

Авторът е изненадан защо не са направени сериозни опити от Украйна за примирие.

Въпреки твърденията на хардлайнерите в Киев и Вашингтон за необходимостта от връщане на Крим и Източна Украйна, това всъщност е дълбоко погрешно схващане, което ще доведе до смъртта на много невинни хора и най-вероятно ще завърши с пълен и окончателен крах на украинската държава.

НАТО забранява на Киев дори да мисли за примирие с Москва, като в същото време отказва на Украйна така необходимите танкове. Великобритания обеща да дари една рота танкове Challenger 2 (общо около 14), а Полша друга рота германски танкове от клас Leopard. Въпреки че, когато тези танкове бъдат доставени в Украйна, ще остане ли украинска армия дотогава, за да ги получи?

Защо Западът да не помогне да се сложи край на военните действия, докато все още е останала поне малко Украйна, вместо да дърпа украинците заедно със себе си към ескалация?

Днес военният баланс в Украйна явно се измества в полза на Русия. С риск да предизвика гнева на масовите развъдници на проукраински тролове в Twitter, авторът призовава всички страни да намалят напрежението, да седнат на една голяма красива маса и да сключат мирно споразумение.

Ако Украйна се провали, тя ще загуби своята независимост, самото съществуване на НАТО ще бъде поставено под въпрос. Европа ще бъде разцепена.

Нещо повече, САЩ ще бъдат напълно изтласкани от Европа и ще претърпят ново унизително поражение на световната сцена, заключава American Greatness. 



Гласувай:
7



1. kvg55 - iw69,
20.01.2023 22:14
Не само сатаНАТО, целият капиталистически Запад пропада.
цитирай
2. radostinalassa - В Русия също има капитализъм...
21.01.2023 09:30
Неомарксизъм се строи на запад, а в Китай - комунизъм с цифрово робство.
Трябва да откажем да приемем еврото, защото и нас ще и вкарат в цифровото робство на глобалистите.
цитирай
3. iw69 - Радостина,
21.01.2023 09:41
къде виждаш неомарксизъм на Запад, производствените средства там остават частни, а не се превръщат в контролирани от обществото. Шепа свръхбогаташи държат всичко.

А основната разделителна линия между капитализъм и марксизъм си остава собствеността върху средствата за производство, дали са обществени или частни.
цитирай
4. radostinalassa - Естествено, че е така...
21.01.2023 10:48
Говоря за идеите на Маркс, че хората са еднакви - появи се расизъм по отношение на белите хора. Жените са общи - това не можа да се прокара в социалистическите страни. Че има не два пола , а 33 и повече.Дават се повече права на джендърите, отколкото на нормалните хора, упорито се насърчава смяната на пола у деца, даже и с операции, а родителите не могат да направят нищо.. Това е неомарксизъм.
цитирай
5. iw69 - Идеите на
21.01.2023 10:53
марксизма са, хората да са равни, да няма бедни нито свръхбогати, а не да са еднакви (разбирай полово).
Никога половата обратност НЕ е била тема в социалистическите страни.
Семейството беше основата на социалистическото общество.

Хомосексуализма е изцяло тема на капитализма, с която той отвлича вниманието от наистина важните въпроси в обществото - а именно екстремната сегрегация, огромната финансова разлика между бедните народни маси и шепата свръкбогати, които командват всичко.
цитирай
6. radostinalassa - Неомарксизъм е надграден марксизъм...
21.01.2023 11:18
Маркс е смятал, че хората са равни, т.е. имат еднакви мозъци, понеже науката тогава е било на това ниво. И затова е била прокарана неговата идея за изграждане на такова общество, но не в западните страни, а в Русия. Мавъра е мразел славяните, понеже те са гои, а той е евреин.
Джендърите не могат да увеличат раждаемостта, но като им се дават деца, за да ги осиновяват, те ги побъпкват буквално и раждаемостта ще падне още повече.
цитирай
7. iw69 - Съгласен
21.01.2023 11:24
съм, че джендеризма обърква децата, но в основата му е капитализма, а не мерксизма. Това което е днес на Запад в САЩ и ЕС категорично няма нищо общо с каквато и да е форма на марксизъм.
Това всъщност е последният стадии на капитализма.
цитирай
8. radostinalassa - Има си статии за неомарксизма...
21.01.2023 11:56
който се прокарва именно в США.
А Маркс е бил гей, какво да се учудваме.
цитирай
9. iw69 - Глупости,
22.01.2023 15:13
какъв гей е бил Маркс, бил е женен за Джейн и с нея имат 7 деца.
Като се чита, че е имал и поне още 1 извънбрачно дете.

В САЩ няма ама абсолютно никакъв неомарксизъм, това е една от най-експлоататорските държави на света.
Десните там пишат пълни глупости, както и че демократите били лява партия, тотален bullshitt.
цитирай
10. radostinalassa - Маркс е имал приятел - Енгелс.
22.01.2023 15:50
Имал е много деца, защото едно или две са умрели от еврейски болести.
Къде си видял в историята някой обществен строй да се повтори два пъти?
цитирай
11. iw69 - Напротив
22.01.2023 17:54
повтаря се, след Френската революция на власт идва Наполеон, който се обявява за император, т.е. Френската република престава да существува по негово време. Тя е Империя. След като го детронясват страната онтово става република. Т.е. на два пъти държавата се връща назад, 2 предходни общестени строя се повтарят в историята.
цитирай
12. radostinalassa - Добре е , че не съм учителка..
22.01.2023 18:02
както смята Формалина. Аз мислех, че говорим, за обществен строй. Иначе и ние сме република.
цитирай
13. iw69 - Именно,
22.01.2023 18:10
във Франция империята си е форма на монархия, със силни прийоми и на предходния феодализъм, а републиката си е чиста буржоазна държава, които се сменят една след друга при управлението на Наполеон.

Освен това просто няма как капитализма днес да е последната дума на историята, освен ако не колабира цивилизацията като цяло (което не е изключено или вследствие на екологична катастрофа или на ядрена война, а и към двете се приплъзваме).
цитирай
14. radostinalassa - При социализма бяхме НРБ...
22.01.2023 18:25
а при капитализма сме РБ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822317
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031