Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2023 08:52 - Тоталното морално разложение на западното общество. Как се превърна съвременният Запад в днешен Содом и Гомора на извратеността и разврата?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 633 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 21.01.2023 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо злото бе превърнато в добро на Запад? 

image   
Съвременното западно общество открито премина на страната на злото. Никога досега вечното зло не е било обявявано за добро. Освен това буквално пред очите ни злото придоби принципно нови форми, невиждани досега в човешката история. На първо място, говорим за масова намеса в природата на човешката сексуалност. Никога досега в историята на човечеството разликата между половете не е била заличавана, извращенията не са били обявявани за норма и децата не са били убеждавани да си сменят пола. Никога в историята на човечеството не е правено масово упояване на деца с помощта на психофармакологията, за да се контролира поведението под претекст за борба с хиперактивността, агресивността и прочее и дори да се дават на перверзници за „възпитание“.

Как западното свръхобщество стигна до такова чудовищно състояние? Как по принцип станаха възможни толкова нечувани в техния ужас неща? Защо "хуманният и просветен" Запад се отказа от разумното, доброто и вечното и мина на страната на перверзно инстинктивното, порочното и отвратително моментното?

Обикновено феноменът на моралното разложение на Запада се разбира с намесата на високи философски категории за „органичните“ процеси на формиране, развитие и упадък на култури и цивилизации. Тук си спомняме и невероятния арабски философ Ибн Халдун, който описва неизбежния разпад и упадък на градския елит и превземането на града от околните номади. Сещам се за творбите на мрачния германец Фридрих Ницше, който презира съвременния егалитаризъм и дребнобуржоазния светоглед. Евразиецът Константин Леонтиев също вижда фаталните пороци на западното общество в егалитаризма, либерализма и дребнобуржоазната консуматорска култура, които са признаци на неговия органичен упадък. Евразиецът Николай Данилевски създава развита теория за културно-историческите типове и описва чертите на европейския тип в известната книга "Русия и Европа". Впоследствие немският учител по математика Освалд Шпенглер създава нещо подобно, но по-малко академично (той е публицист), наричайки патетично западната култура "фаустовска". Дори Шпенглер, очевидно, е искал лаврите на пророк - и е нарекъл книгата си "Залезът на Европа". Тя още се помни. Като цяло Шпенглер описва всичко правилно, но не може да знае по това време бъдещите абсолютно фантастични политически и икономически подробности.

Както демонстрира носителят на Нобелова награда за икономика Пол Кругман в книгата си „Либералното кредо“ (която всъщност е описание на политическата и икономическа история на Съединените щати от ХХ век), възходът на различни малцинства в Съединените щати е резултат от фино калибриране на двупартийната система - балансът между демократи и републиканци се оказа толкова стабилен, че през последните десетилетия борбата понякога се води за десетки гласове в отделните щати.

Как да спечелим изборите при такива условия? Отговорът е очевиден - да спечелиш на своя страна колебливите или неполитизирани съграждани или дори неграждани, но способни косвено да повлияят на изборните резултати. С други думи, акцентът беше върху работата с малцинствата.

Републиканците заложиха на религиозните малцинства, флиртувайки с различни секти до откровени религиозни фундаменталисти. И сектата на Муун, и мормоните, и стотици други протестантски и почти християнски деноминации. Отначало политиците манипулираха сектите, но през последните години, отбелязва Кругман, беше по-скоро обратното - до края на ерата на Буш религиозните фундаменталисти спечелиха необичайно голямо влияние.

Демократите заложиха на националните и расови малцинства. Не забравиха и религиозните малцинства, но акцентът не беше върху християнските религии, а върху исляма. Любопитното е, че републиканците и демократите си размениха дневния ред по отношение на расовия въпрос. Демократите бяха преди за сегрегацията. Преди век защитата на правата на чернокожите беше отличителна черта на Републиканската партия, днес на Демократическата партия. Особен успех, както знаем, в тази област постигнаха демократите или по-скоро тяхното ляво-либерално крило. Демократите се подкрепят с гласовете, парите и влиянието си от емигрантски общности, заинтересовани от бързата натурализация на техните роднини без американско гражданство. Те не само подкрепяха националните малцинства и сексуалните малцинства, но и започнаха да ги проектират! Така имаме дузина различни „полове“, чудовищни класификации като LGBTQIA+. Това са удивителните резултати от двупартийната демокрация!

Има и основателен марксистки възглед, че капитализмът е виновен за всичко. Природата на капитализма е грабителска, експанзивна. Когато след разпадането на СССР и неговата геополитическа зона в света не останаха нови географски територии за развитие на нови пазари, капитализмът естествено се обърна от физическите пространства към виртуалните и човешките пространства.

Първо бяха създадени виртуални пространства на компютърни игри и Интернет, а след това компютърни игри в глобалната мрежа. Капиталът на вниманието, който преди принадлежеше на телевизията, алкохола, наркотиците и други форми на пристрастяване, се измести във виртуалното пространство за по-младото поколение. Млад човек, който от детството си живее в световете на любимите си компютърни игри, обикновено няма време и желание да устройва събирания с приятели. Включително защото той просто няма истински приятели. Създаването и развитието на илюзорни, фиктивни светове се оказа толкова печелившо, че дори се появи цяло направление в управлението - „игровизация“. Те започнаха да превръщат в игра това, което изначално не беше игра. Въпреки че „какъв е нашият живот? Игра!" – е известно отдавна. Те започнаха да се опитват да играят всичко, като се започне от образованието. Това води до инфантилизация на психиката и несериозно отношение към моралните проблеми. И по въпросите на смяната на пола може би също. Ако можете лесно да промените пола на героя на компютърната игра, тогава защо да не промените собствения си пол?

След създаването на виртуалните пространства започна яростна атака срещу половата идентичност. Почвата беше предварително подготвена от всякакви транс- и постхуманисти, феминистки, сексолози и джендъристи, борци срещу потисничеството на сексуалните малцинства. Но идеологическите мини, поставени десетилетия по-рано, се взривиха. Започна вакханалията. Всичко това доведе до преразпределение на границите между пазарите. Нещо се случи с пазара на дрехи - повечето от наличните дрехи станаха някак безполови. Вкусът също „плаваше“ - например жените започнаха масово да ходят на театър в маратонки. Предишната непоклатима граница между мъжете и жените е толкова разрушена, че пазарите за мъжки и женски стоки са значително намалени, а в някои категории изобщо са престанали да съществуват. Сегментът на класическия стил бързо се сви.

Човек може да продължи безкрайно много за изключително странните философии, социологически теории и художествени движения, които имат огромен принос за прехода на Запада на страната на злото, тъй като проправиха пътя и го оправдаха. Много по-важно е да си зададем въпроса защо се появиха тези понятия? Една от причините е инфлацията на хуманитарните науки, увеличаването на броя на студентите по хуманитарни специалности, преподаватели и изследователи с десетки и дори стотици пъти. Изискванията за научна новост принуждават хората да правят всичко възможно, за да измислят нови теории и дори нови научни дисциплини. Както знаем от историята на изкуството, патологичният стремеж към оригиналност много скоро води до пошлост и деградация. Нещо подобно се случва и в науката. Но кому беше необходимо да преувеличава либералните изкуства и поп културата? От една страна това беше необходимо за капитализма, от друга страна го изискваше логиката на Студената война.

Франсис Стонър Сондърс в книгата си „ЦРУ и света на изкуството. Културният фронт на Студената война” описва как активистите на ЦРУ Майкъл Джоселсън и Николай Набоков (братовчед на писателя) харчат за четвърт век огромни суми пари чрез специално създаден фонд за подкрепа на най-лудите артисти и течения. Подкрепят европейски философи, включително алтернативни марксисти. Спонсорират развитието на най-странните концепции и подходи в хуманитарните науки. Нека хиляди цветя цъфтят! Харченето на чудовищни средства за разпространението на естетическия и морален хаос, за една непрекъсната вакханалия, за отглеждането на най-безсмислените и вулгарни творци, всичко това всъщност беше подчинено на една проста цел - да се размият границите между добро и лошо и в резултат на това да се лиши творческата интелигенция на Европа от собствено мислене и свободна воля. Тази задача беше успешно изпълнена. Веднага след като бяха постигнати първите успехи, разработените техники започнаха да се излъчват в СССР чрез каналите на творческите връзки с европейските колеги.

Всичко това вероятно е точно това, което е. Но все пак, когато разбираме сегашното състояние на западната цивилизация, остава съзнанието за неразбираемостта на случващото се, толкова фантасмагорични са аспектите на злото, с които трябваше да се сблъскаме. Това чувство обаче трябва да се преодолее. В действителност имаме работа с триумфа на грижливо култивираните човешки пороци и самия порок в условията на безпрецедентно изобилие. Човечеството, както беше предупредено, не беше готово за изобилие. Интересуваме ли се от възстановяването на Запада в този момент? Докато не се справихме с фашисткия режим в Украйна, вероятно не. Нещо повече, негативният пример на съседите на континента е толкова ясен, толкова контрастен, че е в състояние да изиграе мощна възпитателна роля в страната. Важно е да се изградят надеждни бариери. А тях да ги оставим да гният.

Източник: Поглед.инфо 



Гласувай:
11



1. zaw12929 - научих, че на канал 8 се дават филми ...
21.01.2023 10:52
научих, че на канал 8 се дават филми представящи обществата на либералната демокрация в Европа и САЩ
досега цивилизацията на човечеството вървеше възходящо от каменната ера към модерната цивилизация, благодарение откритията на учените, техниеското творчество на изобретателите
днес хората с многооо пари слагат бариера и създаваст средства за заблуди, за окопиране умовете на хората с лъжи
първият им успех е ковида
и какво ли се задава има достатъчно оръжия за унищожаване на света
цитирай
2. radostinalassa - Задава се цифровото робство...
21.01.2023 11:20
ако приемем еврото. Вдигнете си з..... и отивайте да се подписвате против злото.
цитирай
3. krumbelosvet - Извращенията
21.01.2023 22:09
Рекламирането, поощряването и размножаването на извращенията, НЕ Е естествено развитие на "Запада". По-скоро това е САМО ЧАСТ от умишлено унищожение на расата на европеидите. Само слепите не виждат, че ХОЛИВУД рекламира... африканската раса. За да станат белите мулати. Но това е само първа стъпка. Следва жълтата раса. Тя живее в ПРЕНАСЕЛЕНИ държави и затова са подходящи заразните болести...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824440
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031