Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2023 18:49 - Дори съветските дипломати никога не са се е разпореждали с България така заповедническо-господарски, както днес го прави американската посланичка у нас
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2254 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 25.01.2023 09:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
С безцеремонността си Щатите подхранват антиамериканизма по целия свят

Чужд посланик (в случая тази на САЩ) най-нахално и безпардонно нареди на българския парламент какви закони трябва да приеме приоритетно и то от екрана на националната ни телевизия.

Трудно можем да си представим по-екстремна форма на неоколонизация и загуба на държавен суверенитет.

Усещането се подсилва и от срамното обединено мълчание на всички официални български институции, партии и политици.

Ако имахме нормална, независима държава, мадам Херо Мустафа вече щеше да бъде повикана за обяснения във Външно. Нямаше да е закъсняла и реакцията на парламентарно представените сили. А можеше дори да се стигне дори до отзоваването й за вмешателство във вътрешните работи на страната ни.

Такова господарско отношение не си е позволявал навремето дори съветският посланик у нас. Спазвано е било някакво поне видимо приличие. Сега всички задръжки са паднали, територията и съзнанието са окончателно окупирани, хората оскотяли, изчегъртани са и последните остатъци от национална гордост и самосъзнание.

Европейска България е толкова наведена под камшика на американския плантатор (като върху този камшик в последно време е изписан брандът „Магнитски“); толкова са смразени от страх тъй наречените български политици, че самото етикиране на държавността у нас като суверенна буди сериозни въпросителни.

Функционалният ефект от робското поминуване на властта е инфилтрирането в нея на лабораторни експерименти от типа „Продължаваме промяната“, един политически Франкенщайн на „Козяк“.

Същата тази Херо Мустафа лично лансира недоразуменията Кирил Петров и компания, че дори и на крака отиде в НАП да се снима с Румен Спецов и ментора му Асен Василев.

Вместо да се извини, посланичката на изпроводяк командори парламентът ни, който при нормални обстоятелства би трябвало да е еманация на демократичната воля в свободните държави. И го прави в едно студио с разследвания в Америка крипто-фараон Антони Тренчев, без дори дума да обели за аферата Nexo. Все едно това никога не се е случвало.

Херо Мустафа за САЩ ли работи или срещу САЩ? Осъзнава ли, че лошата агитация е контраагитация? Дали в Държавния департамент са наясно с поведението й, което насади анти-американизъм в критично високо ниво у нас?

И докато госпожа посланичката остава проблем на нейната администрация, лакейството и слагачеството на политическата ни класа е проблем за всички граждани в тази държава.

По източник от: Informiran.net



Гласувай:
7



1. radostinalassa - Ние сме дали 5 млн. долара на Уестингхауз....
24.01.2023 19:49
за да проучи съвместимостта на горивото му спрямо Козлодуй. А отговор не сме получили. Имаме си руско гориво за още поне 6 години. Защо посланичката не говори за тази луда търговска сделка? Арабката не разбира от гориво, но от милиони долари разбира.
цитирай
2. kvg55 - iw69,
24.01.2023 22:39
Работата се запича, гайките се натягат.
цитирай
3. krumbelosvet - По-внимателно с прилагателните.
25.01.2023 07:04
Двама премиери на БГ се опитаха да бъдат суверенни. Единият беше опозорен, свален и застрелян, а другият само опозорен и свален. Познайте кои са. Да не започваме от Джон и Робърт Кенеди, Мартин Кинг и др.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4826273
Постинги: 2502
Коментари: 6282
Гласове: 16473
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031