Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2023 09:41 - Маските са свалени: източноевропейски членки на НАТО показват вече открито своята пронацистка същност
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1866 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 30.01.2023 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Обвиненията срещу Украйна в култивиране на нацизъм са абсурдни. Никога не е имало никакви признаци за това и няма такива“, убеждаваше западните си събеседници премиерът на Литва Ингрида Симоните. Но нацисткия полк Азов, който бе изцяло обучен и снабден по най-добрите западни стандарти, вложили в него знанията на най-добрите си военни инструктори, бе превърнат в легенда в целия Запад. Но легендата беше ликвидирана в Мариопол през пролетта на 2022г. от руската армия.

image

Обучените от Запада украински нацисти от полка Азов

Президентът на Латвия Егилс Левитс многократно подчертава, че „руските военнопрестъпници трябва незабавно да бъдат съдени в международни трибунали по същия начин, както са били съдени в Нюрнберг“.

„ЕС, НАТО и други влиятелни организации са длъжни да положат всички усилия, за да обменят азовците за пленени руснаци“, казват депутатите от латвийския Сейм. Те гледат на страната си като на посредник, който предлага формулата „един руснак за 10 украинци“.

В Естония външният министър Урмас Рейнсалу обвинява Москва в „фалшифициране на историята“: Кремъл умишлено определя украинските военни като нацисти, за да легитимира агресията, която нарича специална военна операция.

Шефовете на разузнавателния център на Силите за отбрана в Талин признават, че неговите защитници са останали в катакомбите на Азовстал, „които ще пробият, за да се свържат с основните сили на армията и да разкажат на света истината за подвизите на защитниците на Мариуполския Сталинград” (тази отвратителна глупост се разпространява широко!). Крайнодесните членове на партия EKRE предложиха да се увековечи паметта на "Азов" в названията на площади и улици.

Балтийските ултраси са във възторг от украинската актриса Андриана Курилец, която призова за насилие срещу офицери от руските въоръжени сили. Момиче с ниска социална отговорност прерязва гърлото на мъж с усмивка; рекламата е заснета в стила на видеоклиповете, създавани от бойци на Ислямска държава. Призивът "коли руснята!" се превърна в пътна карта на балтийските нацисти за бъдещето.

image

Балтийски нацисти през 2022 г.

Твърденията са различни, същността е една: ние не виждаме нацизъм в балтийските държави, което означава, че той не съществува. Не виждаме, защото не искаме да видим.

„Застрашени сме не само от външна атака, но и от собственото си несъвършенство, страх, желание по някакъв начин да бъдем заобиколени“, – така литовският сив кардинал Витаутас Ландсбергис описа настроенията на титулните нации, циркулиращи в Балтийските страни. По негово мнение, от Русия и местните (руски) рускоговорящи трябва да се защитаваме с всички възможни средства.

Сеймът на Литва вече прие изменения в Наказателния кодекс, които предвиждат наказателна отговорност за „оправдаване или прославяне на руската военна операция в Украйна“. Вече са постановени първите присъди „виновен“ на жители на Паневежис и Кедайняй, които се възхищаваха от действията на Русия и осъждаха литовските власти.

Няма обаче наказания за възхвала на нацистката идеология. Беше необходима намесата на депутата Чеслав Олшевски, за да може прокуратурата да обърне внимание например на Томас Шуйпис от местния „Хитлерюгенд: „Не е тайна, че руските училища (подозирам, че и полските) са пълни с учители и дори директори, които, ако не се бояха, щяха да позират гордо за снимки с буквата Z.

Училищата винаги са били рускофашистки леговища и ние не направихме нищо, за да променим това. Сега е дошло времето и има добра причина да се отървем от ватния боклук, шанс да ликвидираме „колорадите веднъж завинаги.“

Прокуратурата се съгласи да започне разследване по чл. от Наказателния кодекс, но антифашистите са сигурни, че случаят ще бъде „смачкано“ без особени последици за нациста.

Следвайки примера на Сейма на Латвия, депутатите от литовския парламент се увлякоха с идеята за създаване на „паспорт на положителния руснак“. Всеки, който публично осъди Руската федерация, нейното политическо и военно ръководство, външната политика и се застъпва за „пълното унищожаване на тази агресивна държава“, ще стане негов собственик.

Що се отнася до официалната Рига, там, на първо място, се разглежда проектозакон за експулсиране чрез лишаване от гражданство на всички, които симпатизират на Русия (имат второ гражданство) и одобряват „непредизвиканата агресия срещу законното правителство и народа на Украйна. ” Второ, в Латвия се разширява движението „За освобождение от съветското наследство“.

Антифашистът Владимир Линдерман съобщава от Рига: „Маршът на 20 май в подкрепа на събарянето на всички съветски паметници беше открито профашистки. Организаторите, въз основа на своите нацистки убеждения, призоваха за извършване на престъпление срещу човечеството. И властите реагираха на този призив със съчувствие и разбиране.

В Естония ситуацията е подобна. Освен това, повече от Вилнюс и Рига, Талин подкрепя киевската хунта с оръжие и военна техника. Сред страните от ЕС Естония е третата по доставки.

Балтите винаги са си оставали в по-голяма или по-малка степен русофоби. Днес обаче те се „засрамиха“, казано с езика на Сергей Лавров. Гласовете в западноевропейските столици за необходимостта от мирно уреждане на украинската криза са пометени: само война до победата над Русия! Тук се наслаждават на разпадането на Русия на парчета, смятат да грабнат „своите“: Литва – Калининградска област, Латвия – Питаловски район, Остров и, ако имате късмет, Псков. Естония - останалата част от Псковска област, включително Гдов ...

Тези планове се вписват в линията на една общоевропейска антируска политика. Същността й е известна от речта на Урсула фон дер Лайен в Давос: „Украйна трябва да спечели войната, агресията на Путин трябва да се окаже стратегическо поражение“.

Следователно Москва няма друг начин да оцелее , освен да спечели нова световно-историческа победа. 

от Гедриус Грабаускас, журналист и историк от Литва 



Гласувай:
7



1. raders - А каква същност показват кремъл...
30.01.2023 13:46
А каква същност показват кремълските умници? Източноевропейските държави не са нападали никого, за разлика от Русия. Та въпросът е понятието нацизъм /фашизъм/ с агресора ли се идентифицира или с жертвата? И наистина ли си въобразявате, че е възможно да се предифинират понятията по путински?
цитирай
2. radostinalassa - Натовските бази са по границите на Русия...
30.01.2023 15:59
на минути път до Москва. Кой би се оставил на такава опасност? Някой идиот? Не и първата във военно отношение държава. Но и Русия обкръжи Америка с Посейдони. Едва ли са само два.
Аз съм доволна, че Русия спря престъпленията, които се вършеха в биолабораториите в Украйна. Поетът да се инфектира насаме.
цитирай
3. iw69 - Raders,
30.01.2023 18:08
и ненападнал още никого нацистът си е нацист, като с Украйна дори нещата бяха отишли по-напред, централната власт започна война на изтребление през 2014 г. срешу част от населението в източната част.
цитирай
4. raders - "Балтите винаги са си оста...
30.01.2023 19:04
"Балтите винаги са си оставали в по-голяма или по-малка степен русофоби."
Ама, разбира се, че ще е така. Може ли да очакваш от хора, които си държал в робство векове наред, сега изведнъж да започнат да те обичат. Ти, например, можеш ли така набързо да обикнеш турците? И как се вижда онзи кремълски пигмей в ролята на император?
цитирай
5. kvg55 - iw69,
30.01.2023 22:19
Предстои разкулачване и на балтите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821221
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031