Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2023 20:45 - Търговията с оръжия в тежко корумпираната Украйна: валсът на кървавите клоуни и техните евро-атлантически господари
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2115 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 07.03.2023 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мръсната роля на ЕС в конфликта в Украйна и оръжейният трафик на бандеровската мафия в Darknet

Трафикът на оръжие от украински банди направи възможно диверсифицирането на складовите наличности, пуснати на пазара на ненадминати цени в страните от Европейския съюз. Чрез безпрецедентно изливане на солидарност (особено по отношение на управлението на здравната криза) Европа изпраща масово оръжия на Украйна. Оръжия, които несъмнено ще убият много невинни хора. Пътят към Ада е постлан с добри намерения.

Това е ефектът на бумеранга, който вече се наблюдава чрез нелепото налагане на „санкционните влакове“: Преди да отпусне 100 милиона евро за оборудване на украинските въоръжени сили, трудно е да се повярва, че Макрон не е разбрал риска оръжията му да бъдат използвани за оборудване на образувания, които не се интересуват от интересите на Франция в защита на собственото си население.

От миналия март страните от НАТО и Г-7 масово захранват Зеленски и неговата клика с оръжия от всякакъв вид. Но
гладът на киевския кървав клоун никога не може да се насити.

По този начин много от тези оръжия също се озовават в ръцете на терористични групи в Африка, подхранвайки политическата нестабилност и там.

Директорът на Американската агенция за международно развитие (USAID) Саманта Пауър посочи, че Украйна харчи всеки месец „зашеметяваща сума от шест милиарда долара“ за войната, като тази сума се предоставя на Зеленски от западните партньори.

Това са стотици хиляди пистолети, автомати, картечници и гранати, както и стотици милиони патрони от различен калибър, изнесени в Украйна през последните осем месеца. Дори косовските албанци не са се възползвали от такава щедрост.

Може да се твърди, че всички доставки за Украйна се контролират от оръжейни барони, било то украински престъпни синдикати, свързани с киевски олигарси и политици, както и международна престъпност.

Тези „военачалници“ трупат богатства, като препродават различните системи на черния пазар. Последното се подхранва благодарение на отклоняването на всички модели преносими оръжия, които попадат в така наречените списъци за „солидарни доставки” за украинската армия. В някои случаи търговците в Darknet посочват, че оръжията са „тествани във войната срещу Русия“.

Това в никакъв случай не е руска контрабанда. Операцията е изцяло под украински контрол. Въпреки че финландските власти вече повдигнаха въпроса за тази заплаха, Хелзинки беше помолен да не вдига вълни.

Като разгледаме по-отблизо този най-доходоносен пазар, научаваме например, че опаковки от патрони с калибър 5,45 mm НАТО (1080 патрона) се продават като топъл хляб по 120 долара за брой.
Цените са конвертируеми във всички валути.
Един стар автомат Калашников (AK-74, AKMS) с цев, изстрелващ 10 000 изстрела, струва едва 300 долара. Пистолетът Макаров (9 мм, съветски стандарт) се оценява на 400 долара. Модел на граната F.1 (ценен през съветската епоха и подобен на френския Alsetex LU 213) се препродава за $100.

Украинските автомати Калашников се продават и купуват от мафиотски мрежи на цени, по-ниски от практикуваните по време на конфликта в Сърбия.

Всички мафии в Европа се снабдяваха с автомати през Албания. Днес не само AK-74 могат да бъдат закупени от Украйна. Списъкът е разширен и допълнен за радост на купувачите.

Ръчните базуки се продават от $500 за брой. Цената на гранатомета SPG-9 е определена на 3000 USD. Снайперска пушка с обединителна оптика на НАТО се предлага за 1200 USD. Цената на противотанкова управляема ракета Javelin (открадната при доставки от САЩ за украинската армия) е 30 000 USD.

Сред най-новите украински предложения е дистанционно управляемият турски Bayraktar TB2 с 4 бордови управляеми боеприпаса.

Известният украински блогър Анатоли Чари разследва мащабното закупуване на тези бойни дронове от Украйна и заключава, че това е корупционна схема, включваща украинското министерство на отбраната.

С оглед на заложените печалби не трябва да очакваме Европол, който от Хага се бори срещу оръжейния пазар в Европейския съюз, да започне разследване.

Като илюстрация, нашите читатели ще забележат с интерес екранните снимки (вижте снимките по-долу) на кореспонденцията, разменена между участниците в една транзакция сред много други.

И двамата имат руски имена. (Дмитрий Оболенски и Михаил) и общуват на руски (за украинците е по-лесно да общуват на руски). Системата Bayraktar (турски дрон) буди похотта на купувача.

„Появи се информация по тази тема (продажба на бойни дронове)“, пише продавачът. Двете лица преговарят за цената на дрон със сериен номер 211100021 (PN-11005220100).

Купувачът Михаил признава, че продуктът е с добро качество. Той предлага на Дмитрий (вероятно офицер от украинската армия) да купи пилотния блок и ракетния блок от него за 20 000 долара. Дмитрий иска 25 000:
„Молдовците искат повече“ (коридорът за трафик на оръжие от Украйна към пазара на ЕС минава през Молдова и Румъния). Страните се съгласяват да използват криптовалутите „както обикновено“.

Рисковете и заплахите, свързани с мафиотските войни, религиозния екстремизъм и психопатите, не изчезнаха от Европа, след като Макрон и Урсула фон дер Лайен показаха своята солидарност към Зеленски.

Десетки хиляди автоматични оръжия, ръчни гранати и базуки, тонове Semtex и TNT бяха изпратени в Европа през същите албански канали за трафик на оръжие през Румъния. Интерпол и Европол си затварят очите.

Всички ще бъдем тъжни и с разбито сърце да научим, че куршум от украинска снайперска пушка Форт 301 разби малката крехка надежда на един президент, работещ за мир на стълбите на Елисейския дворец. Но се пазете от ефекта на бумеранга.

Ако Франция погълне 155 mm гаубици „Цезар“ в черната дупка на сделките, сключени с бандеровската мафия, не бива да се учудваме един ден да видим тези лица да се появяват във вашите градове и села.

Междувременно мечтите за демокрация в Украйна породиха чудовище в Европа.

Арно Девелей е адвокат, специализиран в международното наказателно право. Той започва кариерата си през 2005 г. под наставничеството на бившия главен прокурор на Съединените щати Рамзи Кларк, защитавайки бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин и неговите сподвижници. След това той участва в защитата на Илич Рамирес Санчес (Карлос), съветва определени фигури от Учредителното движение на жълтите жилетки, преди да прекара две години в Сирийската арабска република, докладвайки за вредните ефекти от режима на санкции на CAESAR. 



Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
08.03.2023 00:22
Корупцията е на всички нива! Мой приятел, директор на Винпром ми е разправял ,че най гадните пътувания са били тези в Украйна и, че не иска повече и кракът му да стъпи там! Спиран е по пътя четири пъти за откуп Казал им, че те обезсмислят търговските отношения със страната им, които са на път да се развият Искат му повече пари отколкото струва продукцията , която носи със себе си и е договорил?
Накрая кандисали за един стек цигари!?

Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4889697
Постинги: 2550
Коментари: 6427
Гласове: 16771
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930