Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2023 23:36 - Нови мощни протести във Франция срещу управлението на местния клон на евроатлантиците и против доставките на оръжия за Нациукрайна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1116 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 20.03.2023 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Народът отново пише история в страната на Галите

Ставаме свидетели може би на нова Френска революция, но този път с антибуржоазна насоченост, както и на начало на форми на гражданска война срещу тотално самозабравилите се капиталистически „елити“. Искрата на народния бунт може да прескочи и в други западни държави, ръководени от напълно дискредитирани антисоциялни, проамерикански, продажни правителства като това на неолибералния маняк Макрон.
 
image  
В момента в Париж се провежда многохиляден митинг срещу доставките на оръжие за Украйна и за излизане на Франция от НАТО. Митингът, наречен "Марш за мир", е започнал близо до Люксембургския дворец, където заседава френският Сенат. Митингът е свикан от партията "Патриоти". Демонстрантите се отправят към Кралския дворец.

По предварителни оценки в митинга участват няколко хиляди души. Те скандират лозунги: "Да напуснем скоро НАТО!", "Макрон, не искаме твоята война", "Макрон в оставка, за вот на недоверие!", "Frexit!", "Урсула, не те искаме".

Плакатите на протестиращите гласят: "Спрете войната, провокирана от САЩ и НАТО", "Свобода, истина, съпротива", "Вот на недоверие - мир във Франция".

Както казва Ксавие, един от протестиращите, страната му отдавна е загубила независимостта си по отношение на вземането на решения:

"Гледайки всичко, което се случва, е невъзможно да си стоим вкъщи и да не правим нищо. Нашите медии ни лъжат, на тях вече не може да се вярва. Не трябва да даваме оръжия на Украйна, за да подхранва този конфликт, докато можем да започнем преговори. Франция е загубила своя суверенитет. Тя вече не е свободна. Виждаме отлично, че държавите от ЕС се управляват от САЩ. Свободата ни е застрашена. Франция има огромен външен дълг, тя вече не може да действа както намери за добре, а САЩ я прикриват. Русия реагира както трябва. Донбас е бомбардиран от години".

Ръководителят на партията "Патриоти" Флориан Филипо заяви по-рано пред РИА Новости, че все повече французи са започнали да разбират не само естеството на конфликта в Украйна, но и това, че политиката на страните от Европейския съюз е насочена към обслужване на интересите на САЩ.

Лидерът на движението "Патриоти" неведнъж се е изказвал в подкрепа на излизането на Франция от НАТО, защото "стратегията на алианса създава заплаха от трета световна война". Той също така неведнъж се е изказвал против отпускането на средства на киевския режим и като цяло против доставките на оръжие за Украйна.

Кадри показват демонстранти, които протестират във френската столица, докато държат френски знамена и плакати с надписи „За мир“ и „Напуснете НАТО“.

Флориан Филипо, съорганизатор на протеста и лидер на партия "Патриотите", разкъса знаме на Европейския съюз пред голяма тълпа, а по време на интервю изрази позицията си, че Франция трябва да напусне НАТО.

"Аз съм за това Франция да напусне НАТО и НАТО да бъде разпуснато; машината трябваше да изчезне заедно със Студената война; това е военна машина", заяви Филипо.

Също така той коментира разследването на журналиста Сиймур Хърш относно атаките по газопроводите Северен поток:
"САЩ взривяват Северен поток, а забелязвам, че германската дипломация, френската дипломация не казва нито дума. Но това е акт на война. Това е обявяване на война, разбира се. Става въпрос за стратегически актив, енергиен актив, който пряко засяга нашите държави и икономики, и в същото време не казваме нищо? Ние сме напълно покорни. Това е срам."

Това е третият "Марш за мир", организиран от партията "Патриоти". Предишните два бяха проведени през февруари.

Париж изпрати на Украйна шест 155-милиметрови буксируеми гаубици TRF1 и две системи за противовъздушна отбрана Crotale. Освен това киевският режим получи от Франция 18 артилерийски системи CAESAR, ПЗРК "Мистрал" и "Милан", около 60 бронетранспортьора и противотанкови мини HDP-2A2.

В допълнение към оръжията френските власти доставиха на украинските въоръжени сили униформи, гориво, снаряди и боеприпаси, комплекти за първа помощ и сухи дажби, както и оборудване за радиационна, химическа и биологична защита.

В края на януари френското външно министерство обяви и плановете си да изпрати на Украйна още 12 гаубици "Цезар". Освен това в Украйна вече са пристигнали 12 френски колесни танка AMX-10RC.

image

Същевременно в цялата страна не стихват и многомилионните протести срещу вътрешната политика на президента Макрон и по-специално антисоциалната му пенсионна „реформа“, която предвижда ново увеличаване на пенсионната възраст.

"Това, което доказва тази криза е, че във Франция има две различни общества. Те живеят в напълно отделни ментални светове и дори намират комуникацията за невъзможна. Това заяви скептично опитният политически коментатор Ален Дюамел наскоро.

Докато страната се колебае на ръба на гражданска война, неговото становище звучи като мрачно предсказание. 

Гневът и взаимното неразбирателство по повод на предложената реформа на президента Еманюел Макрон относно пенсионната възраст показват колко опасно поляризирани са двата лагера.









Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
20.03.2023 09:13
Макрон е римско име!
Най- известният с това име е началникът на преторианската гвардия на император Тиберий! Убил го съвместно със следващия император- Калигула! Който, от своя страна, за благодарност, също го убива!
Името Урсула може да се свърже с две думи
Урсуз - лош, проклет човек и с френската дума урс- мечка
Въпреки нежната и физика, последствията от действията и са като на мечка? Може би заради това иска да се пребори със сибирска мечка?
Да, интересен двубой ще бъде!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821245
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031