Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2023 07:18 - Strategic Culture Foundation: Арестуване на Путин или по-скоро да очакваме пълномащабен бунт срещу „елитите“ на Запад?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2834 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 23.03.2023 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Назрява революция срещу западното капиталистическо клоунско шоу

Ако имаше някакви истински принципи на справедливост, Байдън трябваше да бъде на подсъдимата скамейка, изправен пред обвинения във военни престъпления във връзка с незаконните войни на Америка, пише ирланндският журналист Финиън Кънингам.

Западните пропагандни издания (известни още като „новинарски медии“) внезапно са пълни със съобщения, че базираният в Хага Международен наказателен съд е издал заповед за арест на руския президент Владимир Путин.

Прекомерното отразяване (т.е. оркестрация) има за цел да придаде на нелепия юридически трик ореол на важност и значимост, когато в действителност така наречената заповед за арест е безсмислена и лъха на кичозно политизиран театър.

Заедно с Путин, руският комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова също е посочена като издирвано лице, за да бъде изправено пред съдебно преследване за „военни престъпления“. Предполагаемите престъпления са във връзка с предполагаемото депортиране на деца в Русия по време на специалната военна операция на Русия в Украйна, провеждана от февруари 2022 г.

Основата за хода на МНС е крехка като заблуден метеорологичен балон. Това е и дръзко изкривяване на реалността. Русия евакуира хиляди цивилни, включително деца, от регионите на бивша Източна Украйна, които сега са част от Руската федерация, точно поради причината да ги спаси от опасността от подкрепяния от НАТО нацистки режим в Киев, чиито сили са били безразборно обстрелвайки Донбас и други области.Украйна

Ако някой трябва да бъде изправен пред наказателно преследване за военни престъпления, това са украинският президент Владимир Зеленски и неговите командири, хвалещи нацистите, както и техните спонсори: американски, европейски и лидерите на НАТО.

Киевският режим обстрелва Донбас девет години, откакто превратът на ЦРУ доведе на власт тази фашистка хунта. НАТО обучи батальон Азов и други паравоенни части в стил Waffen SS, които стрелят с доставени от САЩ ракети HIMARS с помощта на американски, британски, френски, германски, канадски и полски наемници.

Русия се намеси в Украйна миналата година, за да сложи край на геноцида, в който са съучастници Вашингтон и Европа, заедно с техните западни медии. Нито дума от това не се съобщава в така наречените бастиони на журналистиката, New York Times и BBC. Те са твърде заети да продават пропаганда за МНС и Русия.

Това ли е най-добрият случай, който МНС и неговите западни ръководители наистина могат да намерят срещу Русия? Отвличане на деца? Какво ще кажете за всички останали твърдения, че Русия обстрелва жилищни блокове и цивилни?

Ако имаше някаква истина в тези широко разпространявани твърдения в западните медии, тогава защо тези твърдения не бяха цитирани за съдебно преследване? Не са, защото има толкова малко доказателства. Всъщност подкрепяният от НАТО режим в Киев е виновен за използването на жилищни блокове и цивилни човешки щитове. Следователно, е важно връщането към емоционално привлекателен въпрос за предполагаемо отвличане на деца. Достойното за погнуса усещане само по себе си ви казва, че е напасване.

Но тънкостта на всичко това само кара твърденията на Запада и МНС да изглеждат още по-абсурдни, отколкото изглеждат.

Във всеки случай МНС няма юрисдикция над Русия, така че заповедите за арест са мъртви букви. Те така или иначе не са предназначени да бъдат приемани на сериозно. Всичко това е политически театър, който има за цел да опетни Москва.

Нито пък има съдебна юрисдикция над Съединените щати. Също така, може да се каже, защото ако имаше някакви истински принципи на справедливост, президентът на САЩ Джо Байдън трябваше да бъде на подсъдимата скамейка, изправен пред множество обвинения във военни престъпления във връзка с незаконните войни на Америка в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и Йемен сред другите страни.

За по-скорошни престъпления Байдън и неговите престъпни партньори от НАТО трябва да са на подсъдимата скамейка за взривяването на газопроводите „Северен поток“.

Или за спонсориране и въоръжаване на подновените военни престъпления на израелския режим срещу палестинците.

Или за преследването и измъчването на издателя Джулиан Асанж, защото се е осмелил да разкрие истината за американските и британски военни престъпления.

Удивителното лицемерие и двойни стандарти са още едно доказателство – ако такова доказателство беше необходимо – че последната маневра на МНС срещу Русия е евтин политически трик за укрепване на силно необходимия авторитет на Съединените щати и техните западни слуги.

Тази седмица, когато американски и британски лидери приветстват обвиненията на МНС срещу Русия, се навършват и 20 години от водената от САЩ война в Ирак. Война, която уби повече от един милион цивилни и унищожи една нация, базирана на откровено изфабрикувани лъжи, лъжи, които Байдън като тогавашен сенатор помогна да популяризира.

Основните архитекти на тези престъпления, Джордж У. Буш и Тони Блеър, никога не са били споменавани дори мимоходом от адвокатите на МНС. Защо така? Защото МНС е съд на кенгуруто и политическа играчка, която западният империализъм използва, за да преследва политически врагове.

Междувременно в други новини...

Имаме още съобщения, потвърждаващи предишни обвинения, че Джо Байдън и семейството му са получили незаконни плащания на стойност милиони долари от китайски бизнес.

Байдън и неговият наркозависим син Хънтър (който удряше вдовицата на мъртвия си брат) са затънали докрай в корупция от сенчести движения и сделки, използващи политическия пост на „големия“ като обезпечение. Същата рутинна измама беше използвана в неофициалните бизнес отношения на Байдън с Украйна след преврата на ЦРУ през 2014 г.

Междувременно миналата седмица видяхме как банковата система на САЩ се движи в пореден исторически колапс след фалита на задлъжнялата Silicon Valley Bank и други. За да подкрепи предстоящата финансова лавина в целия финансов сектор, администрацията на Байдън отново хвърля стотици милиарди пари на данъкоплатците, за да спаси Уолстрийт.

Междувременно в САЩ и в цяла Европа милиони работници излизат по улиците в безпрецедентни стачки и протести срещу корумпираните капиталистически режими. Революционните условия са в точката на кипене във Франция, където елитарният президент Еманюел Макрон (фигура в стила на Луи XVI, ако изобщо е имало такава) прокарва съкращения на публичните разходи с указ, умишлено заобикаляйки парламентарния процес (добре, това е измама така или иначе) .

Но в цяла Европа и Съединените щати общественото настроение става все по-нетолерантно и презрително към така наречените правителства, които харчат стотици милиарди за спонсориране на безумна прокси война в Украйна срещу ядрена Русия, докато в същото време същите тези западни управляващите от елита изискват повече икономически ограничения за страдащото общество. Това е така, докато неравенството, лишенията, бездомността, гладът и бедността смазват обществата.

Междувременно тази седмица получаваме уж оптимистични съобщения в западните медии, че ръководената от САЩ ос на НАТО сега се придвижва да изпрати бойни самолети на режима в Киев в допълнение към предишните ходове за доставка на бойни танкове Leopard, Abrams, Leclerc и Challenger – лудост, която ще доведе на всеобща война с Русия.

Дисонансът между западните елити и техните медийни камери е такава пропаст, че подхранва революционния гняв, а la Мария-Антоанета, и нейната известна забележка „нека да ядат пасти“.

Списъкът с обвиненията продължава за ежедневно нарастващ гняв и отвращение от краха на корумпирания западен рекет, наричан иначе западна капиталистическа демокрация, известен още като диктатурата на милиардерите и войнолюбците.

Байдън, Макрон, фон дер Лайен, Столтенберг, Трюдо, Сунак, Шолц и др. всъщност не са загрижени за арестуването на Путин. Те се изложиха, за да спрат нарастващия обществен бунт срещу западното капиталистическо клоунско шоу.

Авторът Финиън Кънингам е ирландски експерт по международни отношения. Редактор и автор в няколко медии, като Irish Times и The Independent.



Гласувай:
12



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
23.03.2023 08:55
Да, клоунадата продължава....
Че е такава, доказва го главното действащо лице- украино-еврейския клоун с дее имения и милиардна сметка от комисионни, плащани с украинска кръв!
А Бай Данчо е по- зле и от английската кралица Тя поне беще в миманса!
А, и още два клоуна имаше- Дносън и Лисата Джонсън Путин го изрита с няколко приказки Да внимава какво говори, защото за три минути може да заравни Англия, щом е толкова наперен!- 180 секунди посочи, което е същото!
Не мисля злото на никой, радвам се на чужд успех, стига да е честен, но мразя да ме манипулират по просташки начин!

Хубав ден!
цитирай
2. missana - Путин, но и Байдън! Така мисля аз.
23.03.2023 12:08
Всеки, който подклажда войни с цел да печели от оръжейни сделки, трябва да бъде съден, арестуван и да лежи в затвора. Нима Бил Клинтън не трябваше да бъде съден и арестуван. Той бомбардира Сърбия с обеднен уран, при това без видима причина. Американците си веят коня и нарушават междунардни споразумения. Те не съблюдават решенията на ООН, но никой гък не им казва.
цитирай
3. iw69 - Те
23.03.2023 12:15
самите САЩ не признават юрисдикцията на МНС.
А сега се позовават на него, това е пълен абсурд.
цитирай
4. kvg55 - iw69,
23.03.2023 22:06
Няма да го арестуват Владимир Владимирович, той лично ще посети Хага по собствено желание.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4825107
Постинги: 2502
Коментари: 6279
Гласове: 16467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031