Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 10:25 - “Амнести интернешънъл” остро разкритикува "двойните стандарти" на Запада по отношение на Човешките права
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 694 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Западните държави прилагат "двойни стандарти", когато става въпрос за справяне с нарушенията на правата на човека по света, което беше подчертано от твърдия им и бърз отговор на руската инвазия в Украйна, посочи "Амнести Интернешънъл".

"Решителният отговор на Запада на руската агресия срещу Украйна рязко контрастира с плачевната липса на смислени действия по отношение на тежките нарушения от страна на някои от техните съюзници, включително Израел, Саудитска Арабия и Египет", се казва в изявление на неправителствената организация след публикуването на годишния й доклад вчера.

"Годишният доклад на "Амнести интернешънъл" за 2022 г. подчертава двойните стандарти по света по отношение на правата на човека и неспособността на международната общност да се обедини около последователно прилагани права на човека и универсални ценности", се казва в него.

"Нахлуването на Русия в Украйна е смразяващ пример за това какво може да се случи, когато държавите си мислят, че могат да пренебрегват международното право и да нарушават правата на човека без последствия", е цитирана да казва в съобщение за медиите генералният секретар на "Амнести интернешънъл" Аниес Каламар.

"Реакциите на руската инвазия в Украйна ни дадоха някои доказателства за това какво може да се направи, когато има политическа воля", добави тя.

В същото време западните държави пренебрегват "злоупотребите на Израел с апартейда срещу палестинците", както и, например, нарушенията на човешките права в Саудитска Арабия, се казва в доклада.

Прилагането на такива двойни стандарти насърчава режимите по света да не обръщат внимание на нарушенията на правата на човека и насърчава по-нататъшни репресии, посочва "Амнести интернешънъл".

Каламар призова реакцията на войната в Украйна да се превърне в "модел" за справяне с нарушенията на правата на човека навсякъде по света.

Наречен "Състоянието на правата на човека в света", докладът също така остро критикува придружените с насилие репресии на иранския режим срещу протестиращите срещу властите, както и опитите на Пекин да сплаши демонстрантите с насилие и заплахи. 



Гласувай:
9



1. missana - САЩ са били винаги с двоен стандарт.
29.03.2023 12:00
За Европа е ясно, че основните държави са просто марионетки на САЩ. Това вече е убедително доказано. Оттам и те са възприели двойни стандарти. Добре е, че поне някой се осмелява да подложи на критика това безобразно поведение на САЩ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821221
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031