Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 22:29 - Протестиращите във Франция изригнаха в ярост срещу „елитите“ си и политиката на Запада като цяло и се обръщат към Русия търсейки спасение!
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2873 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 30.03.2023 07:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Шокиращите събития във Франция продължават да се разгръщат, след като стотици са били ранени във вчерашните размирици. В десетия ден на общонационалните протести и стачки срещу пенсионната реформа, френският министър на вътрешните работи Жералд Дерманен потвърждава тревожните данни, съобщава агенция ДПА.

Вчера общо 13 000 тежко въоръжени служители на силите за сигурност бяха разположени по цяла Франция, за да се справят с протестите на над милион души.

Според полицейски данни в някои градове е стигнало до жестоки сблъсъци между протестиращите и органите на реда, а в столицата Париж са извършени множество арести. Протестиращите, изпълнени с гняв срещу своите про-западни политици и в частност срещу президента Еманюел Макрон, търсят радикална промяна в своята държава. Те са разочаровани от текущите политически решения и вече повече от седмица скандират името на руския президент Владимир Путин, искайки своята страна да поеме по нов про-руски път.

Този неочакван обрат във френската политика може да се дължи на нарастващото недоволство от социалните и икономически реформи, въведени от Макрон, и на глобалното разочарование от западната политика. Това е ясен сигнал за нарастващата подкрепа към алтернативни политически действия и стратегии. Въпреки усилията на властите да поддържат ред и сигурност, нарастващото напрежение и социалното недоволство продължават да разклащат Франция. Тези масови протести стават арена на показателно силово противопоставяне между населението и полицията, като водят до сериозни наранявания, арести и материални щети. Ситуацията във Франция може да предизвика по-глобално преосмисляне на политическите и икономическите стратегии в рамките на Европейския съюз, особено ако размириците продължат да нарастват и други страни следват примера на френските демонстриращи, които се обръщат към алтернативни партньорства и идеологии. Този нов про-руски курс, който хората искат за Франция, може да предизвика непредвидими последици на международната политическа сцена, влияйки на сътрудничеството в рамките на НАТО и ЕС.

Това, което започна като протест срещу пенсионната реформа, се е превърнало в по-широко недоволство и раздвижване на френската политика. Народът изисква реални промени и обмисля алтернативни начини за развитие на своята страна, като се дистанцират от Запада и търсят вдъхновение от Русия и други източни партньори.

Но само времето ще покаже дали политическите сили във Франция ще отговорят на нарасналото недоволство и разочарование на гражданите, и дали те ще успеят да намерят нови решения, които да задоволят обществото. Остава да видим дали събитията във Франция ще доведат до реални промени в политиката и дали тези промени ще оказват дългосрочно въздействие върху отношенията на страната с останалите членки на ЕС и НАТО.

В заключение, хаосът, протестите и насилието във Франция са ярък пример за нарастващото недоволство на гражданите от политическите решения на своите лидери, когато те пренебрегнат желанието на народа.



Гласувай:
10



1. raders - :) Намериха си най-после спасител.
29.03.2023 22:31
:) Намериха си най-после спасител.
цитирай
2. iw69 - Когато
29.03.2023 22:39
управляват идиоти всеки друг може да бъдвъзприет като спасител.
цитирай
3. explorer - Каква пък е тази държава Франция, ...
29.03.2023 23:00
Каква пък е тази държава Франция, която да позволява подобни протести?!?!?! В братска русия такова нещо няма, вероятно там всички са доволни. Или пък не им позволяват да протестират...
цитирай
4. missana - Възхитен съм от френския народ.
29.03.2023 23:59
Никога не съм обичал Франция и французите, но това без съмнение е един достоен народ, който не се оставя да бъде манипулиран. И както великата френска революция е сложила началото на края на феодализма, кой знае какво начало биха могли да родят тези протести, защото лъжите и подтисничеството на управниците по цял свят вече стават нетърпими.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822520
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031