Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2023 12:53 - Брюкселската скубисвекърва Фон дер Лайен побесня след неканеното си посещение в Поднебесната и очевадното преживяно тотално унижение в Китай
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4049 Коментари: 3 Гласове:
14

Последна промяна: 10.04.2023 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Си Дзинпин съвсем ясно им показа, че няма много време да слуша брътвежите на евротандема Лайен и Макрон в Пекин

Абсолютно нулев прием за еврогинеколожката, пълно безразличие от страна на китайските лидери към брюкселската мадам. Председателката на Европейската комисия е отлетяла като редови гражданин без да бъде официално изпратена с обикновен пътнически полет, при качването на който е трябвало да премине през щателна проверка на багажа си като всеки друг турист помотал се в тази далечна страна.

Това разкри Флориан Филипо, френски политик, бивш евродепутат и лидер на движението Патриоти, на своята страница в Twitter.

Филипо посочва, че китайските власти де факто тотално са пренебрегнали ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която придружи френския президент Еманюел Макрон при посещението му до Китай.

"Нулев прием, пълно безразличие, дори трябваше да напусне страната с обикновен полет! Тя беше бясна!" – написа политикът, който е десен евроскептик и бивш заместник-председател на "Националния фронт“ на Марин льо Пен.

По-рано европейската редакция на Politico съобщи, че по време на посещението си в Китай Фон дер Лайен е получила студен прием, докато Макрон е бил посрещнат с отговарящата на поста му почит. Самопоканилата се евровещица дори не беше допусната да премине заедно с френския президент по червения килим.

Според изданието ръководителят на Европейската комисия е била посрещната от китайския министър на екологията, който не отговаря на ранга на Фон дер Лайен. Освен това, докато френският президент се среща с китайския лидер Си Дзинпин много по-често, Пекин реши да се дистанцира възможно най-много от председателя на ЕК заради нейни обидни към Китай изказвания в миналото.

Френският президент Еманюел Макрон и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен явно заминаха за Китай, за да изпълнят заповедтта на Байдън за вбиване на клин между Москва и Пекин, което разбира се не им се отдаде. Визитата на Макрон бе държавна и затова все пак бе приета по съответния протокол. Но китайците показаха съвсем ясно недоумението за какво мадам Лайнен е била дългия път до Пекин, след като не са я били изрично поканили.

Мрънканията на официалния представител на Европейската комисия Ерик Мамер, че "президентът Макрон я покани да отиде с него - и тя се съгласи", освен усмивка, не предизвика нищо повече у домакините. Според Макрон той би искал „да представи единния глас на Европейския съюз пред Пекин“. Но китайците нямаха много свободно време да се всушват в глупостите на тия двамата от залязваща Европа.

От гледна точка на китайците изглежда най-малкото неуважително. Държавното посещение на Макрон беше договорено, а не двойното посещение на Макрон в тандем с Лайен за да му пази гърба.

Китайците са скрупульозни по отношение на протокола, всякакви символи и дреболии в международната политика, те въбще не смятат за дреболии.

Посещението на Макрон съдържаше множество скрити и открити знаци за недоверие и презрение от страна на Китай. А Урсула Лайен преживя истинско, заслужено унижение и политическо фиаско, след като и беше демонстрирана открита третостепенна роля в Пекин, тя отиде там непоканена и това китайците използваха, за да я поставят на мястото и, което е най-отзад на историята. Ако някой иска да знае колко струва политическата тежест на европейският ръководител гинеколожката, която се изявява като главен милитаризатор, ваксинатор, инсектинатор и суицинатор на ЕС, може да види стойността и именно при това посещение. Китай явно я има мадам за нещо като нищо, равно на кръгла О.

 



Гласувай:
14



1. cefulesteven - Показа й що за нищожество е. Дано да е ...
10.04.2023 16:54
Показа й що за нищожество е. Дано да е началото, че тази масова убийца го заслужава.
цитирай
2. missana - Очевидно Байдън ползва лакея си Макрон като дипломатически презерватив.
10.04.2023 17:03
Но Макрон се провали в Москва, а значи и в Пекин ще има подобна участ. Що се касае до тоталната политическа некадърница фон дер Лайен, то тя получи първия си политически шамар от Ердоган, а сега шамар й зашлевяват и китайците. Защото от устата на тази "дама" се сипят единствено политически екскременти.
цитирай
3. iw69 - Наистина
10.04.2023 17:49
Лайен е някакво политическо изчадие, една глупава, но амбициозна жена.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4884501
Постинги: 2548
Коментари: 6425
Гласове: 16760
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930