Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2023 17:49 - Бивш сътрудник на Белия дом: ядрената война между САЩ и Русия е неизбежна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2221 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 11.04.2023 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ядрената война между САЩ и Русия е неизбежна, пише бившият зам. финансов министър Пол Крейг Робъртс в статия за Institute for Political Economy. Американските неоконсерватори безразсъдно накараха Москва да повярва, че Вашингтон иска да я изтрие от лицето на земята и няма да си мръднат пръста, за да я убедят в обратното.

В тази статия ще обясня защо ядрената война е на дневен ред. Разбирам, че мнозина не искат да чуят това. Но ако не говорите за това, тогава ще бъде много по-малко вероятно да го предотвратите.

Заглавие от 29 март: „САЩ ще скрият от Русия данните за ядреното оръжие във връзка с краха на последния договор».

Американските пропагандисти, разбира се, обвиняват Русия за всичко. Това работи с патриотите, увити в американското знаме, но на Кремъл не прави никакво впечатление.

Москва вижда как Вашингтон прави още една стъпка към война, за да заличи Русия, която пречи на нейната световна хегемония.

Опитах се да намеря разумно обяснение за загадъчното поведение на Москва в конфронтацията с Украйна, а сега и с НАТО и САЩ. Моите читатели знаят, че по-рано си задавах въпроса защо Кремъл отказва да използва цялата си мощ, за да прекрати бързо конфликта, преди намесата на Вашингтон и неговите подставени лица от НАТО да са отишли ​​твърде далеч.

Нямаше смисъл от подобно поведение, докато не разбрах, че американските неоконсерватори са убедили Русия, че конфронтацията със САЩ е неизбежна — и това, разбира се, ще доведе до ядрена война.

Кремъл вероятно е обезпокоен, че ако използва конвенционални оръжия, за да победи Украйна, това може да доведе до пряка намеса на САЩ и НАТО, преди Москва да разполага с повече хиперзвукови ядрени ракети и нови системи за противовъздушна отбрана С-500, които са способни да прехващат и унищожават американски ядрени оръжия.

За разлика от руските хиперзвукови ракети, които произволно променят курса си и не могат да бъдат свалени, технически по-слабите ракети на Вашингтон могат да бъдат прихванати.

Стигнах до извода, че Кремъл се готви за ядрена война, защото неоконсерваторите във Вашингтон и тяхното господство във всяко американско правителство през 21 век са убедили Русия, че САЩ възнамеряват да я унищожат.

Самият Путин неведнъж говори публично за това.

Не ми го побира главата как Вашингтон може да действа толкова безразсъдно, безотговорно и глупаво и да внуши на Москва тази идея. Странно е, че изявленията на руския президент не предизвикаха никакви обратни уверения от Белия дом.

Когато Русия е готова, САЩ и столиците на марионетките на НАТО ще бъдат напълно унищожени.

Опитайте се да осмислите огромния провал на външната политика на САЩ, довел Москва до такова отчаяно заключение. В това можете да видите последствията от арогантността и високомерието на напълно несъстоятелните неоконсерватори, които контролират политиката на САЩ, за което вече писах надълго и нашироко.

Не виждам изход от тази ситуация.

Неоконсерваторите контролират всички основни държавни институции – Съвета за национална сигурност, Пентагона, Държавния департамент, както и американските медии, мозъчните тръстове и фондации.

Дори републиканците не им се противопоставят — републиканският сенатор Джим Риш, член на сенатската комисия по външни отношения, каза на 29 март, че е «за ескалация» на конфликта в Украйна.

„Ако САЩ не предприемат тази стъпка, ние ще загубим“, каза Риш.

Не става въпрос за оцеляване, а за победа или загуба. Позицията на Риш показва, че Конгресът няма представа за реалния риск в тази ситуация.

Кремъл разбра всичко и се готви да унищожи врага, който има намерение да сложи край на Русия.

Какво може да се направи? Москва е загубила доверието си във Вашингтон, така че никакви възможни уверения, че всичко това е грешка, няма да убедят руснаците в обратното.

Възможно е ядрената война да бъде избегната, ако всички неоконсерватори бъдат уволнени от правителството, а всички русофобски аналитични центрове бъдат затворени, ако военното ръководство позволи избирането на президент, който незабавно отиде в Москва, за да преговаря за възстановяване на всички нарушени споразумения и да настоява НАТО да се пръждоса далеч от руските граници.

Но можете ли да си представите, че Вашингтон би направил подобно нещо?

Това изисква лидер, какъвто американците не са виждали от много дълго време. Това ще изисква разбиране в Конгреса и сред обществото, но понастоящем няма такива медии или експерти, които да ги убедят в това.

Наслаждавайте се на живота.

Не се тревожете за бъдещето.

Неоконсерваторите вече са се погрижили да го нямате. 



Гласувай:
10



1. missana - Много мрачна прогноза, но без съмнение основателна.
11.04.2023 20:22
И аз съм голям песимист по отнош ение оцеляването на човечеството при тези обстоятелства. Дано Бог спаси човечеството от собственото му безрасъдство!
цитирай
2. iw69 - Така е Мисана,
11.04.2023 20:40
международното положение въобще не е розово.
цитирай
3. cefulesteven - Вярвам, че Божията ръка ще спре това ...
11.04.2023 21:26
Вярвам, че Божията ръка ще спре това безумие, но пак за нас ще си остане избора. На прага сме на апокалипсис, защото някои кръгове и хора не могат да надвият алчността си и ненаситността си за власт. И разчитат на тъпоумието на мерзавците, които ги подкрепят.
цитирай
4. kvg55 - iw69,
11.04.2023 22:13
Янките ги е страх да ударят директно Руската федерация и ще я предизвикват чрез машите си, ама ако Русия ще употребява ядрено оръжие, то първо ще е по САЩ.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, ИВ!
12.04.2023 01:01
Да, единственото от което ги е страх в САЩ е да не пострадат те Изминалите войни им е създала измамната представа ,че бедствията са за другите те не знаят каквода правят, ако те пострадат
Могат да бъдат спрени,само, когато разберат, че и те ще са , този път , сред жертвите
Егоизмът им веднага ще се изпари
И ще почнат да мислят разумно
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4875224
Постинги: 2539
Коментари: 6400
Гласове: 16711
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930