Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2023 16:52 - Кошмарът на Америка: Кой и защо иска да унищожи Тръмп?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3062 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 17.04.2023 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Страшният сън на Запада

Западът, и най-вече САЩ като негов основен представител, вижда заплаха в присъствието на Доналд Тръмп в публичното пространство. И се опитва с всички сили да го унищожи. Но какво е особеното на Тръмп и защо този човек е толкова опасен за американския истаблишмънт? Нека се опитаме да го разберем заедно с политолога Андрей Перла.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е арестуван. Той беше обвинен във фалшифициране на финансови документи, въпреки че самият политик твърди, че не е виновен. И смята, че това е опит на враговете му да го извадят от предизборната надпревара.

Арестът обаче не продължи дълго. По-скоро гледахме шоу изпълнение. Все пак всички сигнали се подават и трябва да се разчитат правилно.

След закрито съдебно заседание Тръмп напусна Ню Йорк. Той се върна в имението си Мар-а-Лаго във Флорида, където беше посрещнат с почести. Говорейки пред своите поддръжници, бившият президент каза, че никога не би помислил, че това може да се случи в Америка.

"Единственото престъпление, което съм извършил, е енергичната защита на нашата нация от тези, които се стремят да я унищожат“, каза Тръмп.

Според Тръмп срещу него е започнала цяла кампания от демократите. Той беше обвинен във връзки с Русия, а съдилищата, ФБР и Министерството на правосъдието „безмилостно преследваха републиканците“.

Но всичко това само увеличи любовта на привържениците на Тръмп към техния лидер и с усилията на администрацията на Джо Байдън я издигна до невъобразими висоти.

Какво е феноменът Тръмп? Това каза политическият наблюдател на "Първи руски" Андрей Перла в предаването "Скрити значения".

Кой е Тръмп?

Политологът припомни шегата, публикувана от Илон Мъск в Twitter (ограничена в Русия). Той публикува снимка на млад Тръмп, който пита: "Защо пътуващите във времето продължават да се опитват да ме убият? Аз съм просто брокер!"

Андрей Перла отбеляза, че през 1980 г. едва ли някой можеше да си представи, че този млад ексцентричен милионер някой ден ще стане заплаха за съществуването на цялата западна цивилизация.

"Тръмп е невероятна фигура. Той разбива политическата система на САЩ, като действа стриктно според правилата, които са написани, декларирани, говорени и привидно известни на всеки американец", обяснява Перла.

"Той разбива системата не като нарушава правилата или ги заобикаля, а като действа стриктно според тези правила. Това е удивителен феномен, който говори много за тази система“, отбеляза събеседникът на "Цариград".

Тръмп не произлиза от американския политически елит или семейства, които са контролирали Републиканската или Демократическата партия от поколения, каза Перла.

Само благодарение на личния си чар и талант на политик и популист той стана кандидат за президент на Републиканската партия и спечели изборите.

"Тръмп е въплъщение на самата американска мечта, че всеки може да стане милионер. И го направи поне три-четири пъти", продължава експертът.

"Строи небостъргачи, стана политик, кандидат за президент, спечели избори. Какво трябва да направи системата? Тя трябва да аплодира този човек, да го покаже на всички останали и да каже: вижте, ние ви казваме истината през цялото време! Но вместо това тя се опитва да го унищожи“, подчерта Перла.

Кой иска да го унищожи и защо?

За разлика от други западни политици Тръмп има собствени разбирания и амбиции как да ръководи страната, подчерта Перла. По въпросите на управлението той слуша себе си, а не другите. Това ги лишава от възможността по някакъв начин да повлияят на неговите решения.

"Демокрацията, за която ни говорят през цялото време, не е нищо повече от табела. Украса, а зад нея лъжа. Политическата система на Запада е устроена така, че за „тълпата“ (за избирателите, за обикновените граждани) съществува декоративна демокрация", казва Перла.

"В тази демокрация наистина избират когото си искат. Но силите, които всъщност управляват държавите и цялата тази огромна цивилизация на Запада, никога не отиват на избори. Те не излизат от сенките. И вместо себе си, те изпращат различни видове герои “, каза експертът.

"Понякога са страшни герои, понякога са смешни, добави той. В случая с Украйна явно са решили да не се занимават. Те написаха роля за друга кукла и я дадоха на професионален актьор да я изпълни. По-удобно е."

"Но Тръмп се случи в Америка. Човек, който честно печели изборите и каза: добре, сега съм президент, чуйте ме. И той започна да се опитва да управлява", казва Перла.

"Реформирайте икономиката, поправете някои грешки в социалната сфера, обявете, че Америка, оказва се, е независима държава. Че не е само част от глобалния свят. Той създаде предпоставки тази система да се счупи, да изплува и да изчезне", продължава експертът.

"И дори в някакъв момент от своето президентство той се опита да извади на повърхността и да покаже на общественото мнение онези кукловоди, онези скрити сили на несменяемата американска бюрокрация, които всъщност управляват“, каза Перла.

"Един от тези кукловоди, споменат от Тръмп, е американският милиардер Джордж Сорос (в същото време "Цариград" е упрекван в конспиративни теории от много години - а ето и изявлението на самия Тръмп). И не е единственият там", добави Перла.

Избори в САЩ

Андрей Перла обърна внимание на това как се провеждат изборите в Русия и САЩ. Според емигриралите нашенци в чужбина разликата между тях е очевидна.

"В Русия избирателната секция е светла, просторна и прозрачна. Навсякъде висят камери, седят наблюдатели. А отивате в избирателната секция в "едноетажна Америка" - там е сарай. Трима души седят в избирателната комисия, повече не се побират. И маса. На масата има молив. Изтрийте, не искам тази отметка", — разказа експертът.

Случва се и просто да се гласува на открито. В същото време самите бюлетини нямат никаква степен на защита, отбеляза Перла. Можете да отпечатате колкото искате от тях на принтера.

"В Америка например хората могат да гласуват по пощата. Твърди се, че имат голямо доверие в институцията на демокрацията и това им позволява да не се занимават с контрол", обяснява той.

"Но факт е, че тяхната институция на демокрацията няма никакво отношение към истинското управление. А у нас има", категоричен е експертът.

"Ние имаме камери навсякъде, наблюдатели, борба с измамите и страх от "въртележки". Ние, честните хора, направихме както пише в една книга, наречена "демокрация". А те не са. И Тръмп наистина ни показа това“, заключи Андрей Перла.

Източник: Царград 



Гласувай:
11



1. leonleonovpom2 - Христос воскресе!
17.04.2023 18:55
Истина е, Тръмп е независим и слуша само себе си!
Иначе се вслушва в това ,което му се казва, но вътрешния му глас му диктува ,какво решение да вземе !
Той обърка кукловодите, те изгубиха инициативата Байдън, в замяна, е идеалният президент, воден на конци!
Затова го избраха и фалшифицираха изборите
Но един Тръмп, не означава, че чужд президент ще го води, както се опасяват?
При всички положения, ще е по- полезен от Байдън за Америка по отношение на истинските стойности
Но, този път рискуват гражданска война, ако пак фалшифицират!! Затова взимат мерко отдалече, да не стигне до изборите!

Всичко най- добро!
цитирай
2. iw69 - Благодаря Леон
17.04.2023 20:22
за много точния коментар.
Да, Тръмп е неудобен за задкулисието, или иначе казано Дълбоката държава, защото той явно не е от котерията, от където си отглеждат другите кандидати за президенти, които са като по калъп. Тръмп е по-скоро самоиздигнал се.
И с това им е неудобен. Защото не играе по правилата им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4871596
Постинги: 2538
Коментари: 6400
Гласове: 16702
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930