Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2023 06:58 - Атакувана ли беше Турция с тектонично оръжие, защото отказа да се подчинява на САЩ?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3968 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 25.04.2023 07:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Факт е, че всеки път, когато американски военни кораби се появят в турски териториални води, настъпва някаква тежка катастрофа в страната

На 6 февруари 2023 г. с интервал от девет часа в югоизточната част на Турция станаха две мощни земетресения. Епицентърът на първото с магнитуд 7,8 според скалата на Рихтер беше в град Газиантеп, епицентърът на второто с магнитуд 7,5 беше в град Екиньозу, провинция Кахраманмараш.

След земетресенията бяха регистрирани няколко хиляди вторични труса, като най-силният е с магнитуд до 6,7. В резултат на бедствието в Турция загинаха над 50 000 души, в Сирия - около 8 500 души, и десетки хиляди бяха ранени. Повече от 160 000 сгради се срутиха или бяха силно повредени. Милион и половина души останаха без дом.

Ударът на природата дойде почти веднага след като турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу поиска от американците да си „махнат мръсните си ръце“ от страната му.

Земетресенията могат да бъдат предизвикани изкуствено, каза шефът на Турската космическа агенция Сердар Хюсеин Йълдъръм, намеквайки за участието на САЩ в трагедията в Турция. Според него за това американските сателити трябва да изпратят на Земята „големи титанови пръти, които ще проникнат на дълбочина от пет километра и ще предизвикат земетресение“.

Речта на турския чиновник беше пропита със страх: „Никой не може да направи нищо, ако се използват тези оръжия. Особено в страна като Турция. Никой!“.

Бившият кмет на Анкара Мелих Гьокчек изложи версията, че разрушителното земетресение в Турция е „дело на САЩ и Израел“: „Активирането на енергията, натрупана по линията на разлома. Възможно е натрупване на газове. Може да се предизвика земетресение. Най-добрият пример за това е земетресението в Гьолчук.

Той имаше предвид земетресението в Измит през 1999 г. близо до град Измит, на 90 километра южно от Истанбул. В резултат на това в Мраморно море възникна цунами с височина на вълната до три метра. Загинаха около 40 000 души.

През 1960-те години Пентагона разработи проекта Rods from God („Божиите стрели“), който включва поставянето на заострени волфрамови пръти с дължина около девет метра в космоса. „Стрелите, буквално падащи към Земята с хиперзвукова скорост от 5 маха, придобиват такава разрушителна сила, че дори без експлозивен компонент, те могат да унищожат цели като подземните бункери“, пише Калеб Ларсън, автор на статията в National Interest.

Турците бяха разтревожени от факта, че в навечерието на катастрофата в Турция бяха затворени дипломатическите представителства на Канада, Франция, Великобритания, Германия, Холандия и Швеция.

Кратки проблясъци, подобни на северното сияние, са наблюдавани в Турция секунди преди силните вторични трусове. Веднага след светкавиците, които изгасиха светлината на града, последваха трусовете. Слисаните турци са сигурни, че проблясъците са доказателство за използването на мощно сеизмично оръжие.

Турското издание dikGAZETE отбелязва, че точно преди трусовете американският разрушител Nitze е влязъл в пристанището на Истанбул.

Именно този кораб беше видян в Турция през август 1999 г., когато се случи известното земетресение в Измит. Изданието твърди, че на борда на кораба има мистериозна американска инсталация на HAARP.

„В обществото битува мнение, че всеки път, когато американски военни кораби се появят в турски териториални води, настъпва катастрофа. Последното земетресение с магнитуд 7,4 в Кахраманмараш ни кара да мислим за HAARP“, пише изданието.

Американската програма HAARP се основава на метода „предаване на висока енергия с нискочестотно електромагнитно излъчване“. Работата по програмата тече в Аляска. Турското издание смята, че в рамките на тази програма се разработват геофизични (климатични и тектонични) оръжия.

Проектът HAARP получава финансиране от ВВС и ВМС на САЩ, Университета на Аляска и DARPA.

Геофизикът Бърнард Истлунд, ръководител на HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), открито заяви, че „HAARP включва технология, базирана на неговите собствени патенти, която може да променя времето и да сваля космически спътници“.

През 2010 г. аномалните неподвижни антициклони за повече от два месеца стояха неподвижни над почти цялата територия на Русия, въпреки че активността на Слънцето беше минимална и нямаше естествени причини за това“, отбелязва руски геофизик, потвърждавайки че инсталацията HAARP може да се използва като климатично оръжие.

През януари 2010 г. президентът на Венецуела Уго Чавес обвини САЩ, че са причинили катастрофалното земетресение в Хаити с помощта на тектонични оръжия.

Венецуелските медии писаха по това време, че земетресението „може да е свързано с проект, наречен HAARP, система, която може да генерира внезапни и неочаквани климатични промени“.

В монографията на Светлана Байда се казва, че „станциите HAARP са базовата платформа за най-новите геофизични оръжия и в същото време част от системата за противоракетна отбрана на северното полукълбо.

Те са предназначени да образуват плазмени образувания в йоносферата на височини от 60-90 km и могат да се използват като радиорефлектори за осигуряване на комуникация на дълги разстояния и радар над хоризонта, както и за унищожаване на бойните ракети на полярни траектории на подход и да предизвикват взривове и земетресения.

През 1996 г. беше публикуван доклад на група американски военни анализатори „Времето като умножители на силата: подчиняване на времето през 2025 г.“ (Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025). В него се посочва, че манипулирането на климата „предлага средство за водене на война, оформящо бойните полета по начини, невъзможни досега“.

И по-нататък: „Методите за въздействие върху времето създават широки възможности за поразяване и насилване на врага. Затова за САЩ метеорологичните технологии вероятно ще станат неразделна част от политиката за национална сигурност, включително във вътрешен и международен аспект“.

„Ако приемем, че през 2025 г. нашата стратегия за национална сигурност ще включва промяна на времето, тогава естествено ще последва използването u в нашата национална военна стратегия... Технологията съществува и чака да съберем всичко“, отбелязват авторите.

През 2025 г., заключава доклада, американските аерокосмически сили ще могат да „владеят времето“. 



Гласувай:
11



1. missana - Определено не вярвам, че някой разполага с тектонично оръжие.
25.04.2023 09:31
Освен може би извънземните. За щото, ако САЩ разполагаха с такова - да са сринали например Москва.
цитирай
2. radostinalassa - Ако сринат Москва...
25.04.2023 19:52
те ще трябва да прежалят и себе си.
цитирай
3. iw69 - Мисана,
25.04.2023 19:59
не могат да го направят туко така в Русия, първо защото тя има с какво да им отговори.
Освен това Русия с изключение на Кавказ и далечния Изток е силно НЕземетръсна зона.
В европейска Русия и западно сибирските равнини няма разломи, които да бъдат активирани. А в далечния Изток на Сибир почти никой не живее.
цитирай
4. kvg55 - iw69,
25.04.2023 22:05
И аз писах по въпроса, съмненията имат основание.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824649
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16466
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031