Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10 15:30 - Идва краят на Европа, такава каквато я познаваме
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 469 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тежко наивните украинци закъсняха за дерайлиращия влак на Европа (ЕС)

След разпада на СССР властите в Украйна – страна с мъглява и спорна национална идентичност се фокусираха и фиксираха върху Европа и превърнаха „европейският избор“ в основна украинска национална идея до степен на единствен смисъл на съществуването на държавата си. Скоро обаче окончателно стана ясно, че със собствени усилия Украйна няма как да се превърне „втора Франция“.

Представата на късносъветските украинци за Европа обаче беше крайно идеалистична и съответно невярна. Те искаха като в Европа, защото „там мият асфалта с шампоан“. И Западът не закъсня да се възползва от този съветски наивитет. Изпрати в Киев свои консултанти, които веднага разясниха, че има само един начин и поданиците на Незалежната (независима Украйна – с ирония-б.р.) да постигнат същото щастие. И този начин е като безусловно и безропотно започнат да следват съветите и препоръките, идващи от западните централи. Така националната политика на Украйна беше подредена и започна да се провежда изцяло под диктата на западните държави, без страната да защитава и на йота собствения си национален интерес.

„Европейската интеграция“ беше провъзгласявана за основна държавна задача при всички украински власти, включително и при Янукович. В държавните институции знамената на ЕС станаха задължителни, бяха създадени специални ведомства и отдели за европейска интеграция, а префиксът „евро“ се превърна в знак за престиж и за светло бъдеще.

Но ако живееш в овехтяла панелна многоетажка и прозорците ти гледат към богати имения, какви са шансовете ти да се сдобиеш и ти с едно такова имение, ако раболепно изпълняваш заповедите на богатите си съседи? В реалния живот трябва да разчиташ само на себе си със съзнанието, че за да постигнеш определено ниво на благосъстояние, ще трябва да изтикаш богатите си съседи от техните бизнес ниши. А това твое поведение на тях никак няма да им хареса. А последната мисъл на същите тези е за твоето блогополучие.

Днес украинците са убедени, че след всички жертви, които дадоха в интерес на Запада (500 000 убити и напълно разрушена държава) със сигурност трябва да бъдат приети в ЕС и НАТО. Само че с православния си славянски наивитет украинците пропускат нещо много важно. А именно, че за западните господа „оказаната услуга не струва нищо“, а такива понятия като честност и благодарност, както показали в цялата си история, не се отнасят за някакви „източни аборигени“.

Освен това животът в ЕС днес е далеч от картината, нарисувана от влажните мечти на украинската „Верка Сердючка“ /сценичен образ на украинския шоумен Андрей Данилко, – бел. пр/, който пееше „Раша, гуд бай“.

Ето какви реални цели открито формулира и планира да постигне до 2030 г. кметът на Лондон Садик Хан:

– премахване на личните автомобили;
забрана на консумацията на месо и млечни продукти;
– „нормиране“ на закупуването на ново облекло до три единици годишно на човек;
– ограничаване на кратките полети до веднъж на три години;
строителство на къщи не от стомана и цимент, а от дърво.

Такива драконовски мерки за радикално „намаляване на потреблението“ (и следователно радикално намаляване на стандарта на живот) се готвят за целия ЕС и вече започнаха да се прилагат в някои негови райони. На населението се обяснява, че въпросните и други подобни мерки са заради с глобалното затопляне. Което пък се дължало на прекомерно увеличилото се съдържание на въглероден диоксид и други парникови газове в атмосферата. А всичко това се дължало на човешката дейност.

Разбира се, кметът на световната столица на парите Лондон не е някакъв чудак с ексцентрична идея. Идеята за постигане на въглеродна неутралност сега е основна тенденция в западния дневен ред, налагана от Вашингтон и Брюксел на западните народи с още по-голям натиск дори от онзи, с който същите зомбираха украинците да се „евроинтегрират“.

Учените, които се осмеляват да изразят съмнения относно налудничавата теория за климата, веднага стават жертва на „културата на отмяната“ и на „изключване“ отвсякъде. А теорията за причиненото от човека глобално затопляне си е чиста лудост и не почива на никакви достоверни данни. Периоди, когато на планетата ни е е имало многократно повече въглерод в атмосферата, отколкото сега (без никакво човешко участие), са отдавна и добре известни на учените. А за решаващото влияние на човешкия фактор върху сегашното повишаване на нивото му изобщо не е доказано.

Каква тогава е целта на „зелената сделка“, която на нас в Русия и на целия останал свят ни прилича на икономическо самоубийство на Запада: Всъщност западните елити подготвят своите общества за „твърдо приземяване“. Спадът в жизнения стандарт е факт и тепърва ще се засилва. Той се дължи на все по-отслабващата и намаляваща като обем западна икономика. САЩ и ЕС са в състояние на свободно падане и бяха предупреждавани за рецесията много преди преди Cпециалната военна операция на Русия в Украйна. Да не кажа даже през 2008 г., когато избухна Световната икономическа криза, която изобщо не беше световна, а чисто западна – криза на западната система.

При вече започналия спад на жизнения стандарт, който тепърва ще набира скорост, Западът си осигурява подходящо оправдание и идеологическа основа: Ние обедняваме, казват те, в името на това да спасим човечеството от екологичен катаклизъм. Мащабната масирана пропаганда в западните медии се раздува от НПО-активисти „защитниците на климата“, които тормозят и преследват инакомислещите дори по-ефективно от официалните служби в държавата.

Намаляването на потреблението в западните държави ще бъде постигнато чрез многократно увеличаване на данъците и акцизите върху „опасните“ продукти от гледна точка на въглеродната неутралност, което да ги направи недостъпни за по-голямата част от населението (богатите дори няма да забележат неколкократно увеличение на разходите за храна или бензин за личните им автомобили).

Може би мащабът на падането няма да е толкова голям, колкото обещава (а всъщност плаши) Садик Хан и останалите европейски лидери, които прокарват зеления дневен ред , но тези техни „страшилки“ също са част от известен психологически трик – този, който е заплашен от смъртно наказание, няма да протестира, а ще въздъхне с радостно облекчение, когато в крайна сметка получи 15 години затвор.

Истинската причина за залеза на ерата на Запада се дължи на обективни икономически и геополитически фактори. В продължение на векове Той господстваше върху планетата заради технологичното си и военно превъзходство, което от своя страна му позволяваше да ограбва останалия свят. Тази западна хегемония днес е към своя край.

Сегашният статус на „златния милиард“ (т.е. най-богатата част от населението на планетата- васалите на САЩ) все още се запазва благодарение на остатъчното лидерство на западните страни в най-технологично напредналите индустрии и благодарение на установените след 45 г. финансови схеми и механизми, основният от които е използването на долара като световна валута.

Но броят на икономическите отрасли, в които Западът поддържа технологичен монопол, непрекъснато намалява. И най-важното – формиралите се нови „икономически тигри“ в света Китай, Индия, Бразилия, Индонезия, Русия, а с тях и цели икономически зони като Индокитайската, все повече и в по-големи обеми избягват да използват долара, като формират нови финансови механизми, които не са свързани с традиционните западни банкови центрове. Този процес през последните 2 години набира умопомрачителна скорост.

Глобалният Юг се надигна – за 30 години той се превърна от аграрен в промишлен… и отхапва все по-големи парчета от световния пазар на стоки и услуги за себе си. Което е за сметка на ресурсно бедния Запад и води до неговото обедняване. Само един илюстративен пример- Китай, Индия, Бразилия и Индонезия вече не купуват западни стоки, а ги произвеждат в огромни количества и ги изнасят навън. При това със същото качество като западното, но на много по-ниски цени. И са все по-малко склонни да продават евтино природните си ресурси на Запада, защото вече те самите се нуждаят от тях – за собствените си икономики.

Най-големите сили на Глобалния Юг Русия, Китай, Индия, Бразилия последователно работят за пълно освобождаване на останалите държави в света (от Азия и Африка до Латинска Америка) от робското им подчинение на колективния Запад, а опашката от няколко десетки държави за присъединяване към тяхната асоциация (БРИКС) ясно показва истинската посока на световното развитие.

Колективният Запад по всякакъв начин се опитва да забави този естествен геополитически, исторически и икономически процес чрез интриги, провокации, отприщване на кризи и войни (като сегашната в Украйна), но вече не е възможно нито да го предотврати, нито дори да го спре. Страните от така наречения „глобален юг” заемат все по-голям дял от световната икономика. А А на Западът му остава единствено да се подготви за много трудни времена. Гласувай:
71. zarabotka - Всяка война има 2 истини и много противоречия.
02.10 16:57
Всяка война има 2 истини и много противоречия. Истината е като НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА. Духовно бедният и нидшият хомо сапиенс е като Маймуна на клон или на земя. Без интернет грамотност не знае да предвижда процесите на база Достъпна информация... Някои Духовно бедни ръководители на голяма държава ИГНОРИРАХА МОМЕНТА да реагират на процеса В ЗАРОЛИШ...
СЕГА прилагат латинския инстинкт: По-добре късно, отколкото след..."ПОТОПА". За съжаление - с много жертви, много кръвопролития.
Хубавото е цитат от мисъл на китайския водач М.Д.Дун, с био-оттенък: Регионалните конфликти служат като очистителен отбор на враждебните идеи.
цитирай
2. kvg55 - iw69,
02.10 21:40
Е, не са наивни, глупави са.
цитирай
3. iw69 - И
02.10 21:44
те, и българите в голямата си част са наивни и глупави да вярват до самоотрицание в светлото бъдеще на и в ЕС.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4539230
Постинги: 2285
Коментари: 5655
Гласове: 15143
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930