Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2023 13:01 - ПРЕДИ ПУТИНОВИЯ ЯЗОВИРЕН ТЕРОРИЗЪМ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1400 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 08.06.2023 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   За поучение на Емили Тротинетката, на Румен Радев, на Цветислава Гълъбова, на Ив Лу, на Атанас Атаджанов и на Чеченеца:

ПРЕДИ ПУТИНОВИЯ ЯЗОВИРЕН ТЕРОРИЗЪМ ПО-ОБРАЗОВАНИТЕ ПОЗНАВАМЕ И ДРУГИ ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО....

   Годината е 1941. Сталин се е споразумял с Чърчил да премине на страната на Англия и от Полша да нападне Германия. Съветските войски са в поделената между Германия и СССР,  Полша, на окупираната й територия прииждат съветски артилерийски войски за да нападнат Германия. Голяма част от снарядите за голямокалибрените им оръдия са предназначени за разбиване на бетонни съоръжения.

   Хитлер узнава за тези намерения на Сталин и за подготовката му да нападне Германия от Полша. За да предотврати това нападение той намалява, бих казал дори замразява военния натиск над Англия и прехвърля войски срещу Червената армия. Така се ражда митът за вероломното нападение на Хитлер над СССР. Имали договор за ненападение, а он ги нападнал. Истаната е точно обратната, но до днес това понятие продължава да се ползва от Путин когата парадира на Деня на победата, че СССР строшил гръбнака на кафявата чуми и спечелил ВСВ.  Няколко дни след нападението на германската армия на таз армада се търсят слабите места на Червената армия и започва отблъскването й от Полша. След Полша терманските армии навлизат в Украина. Тук бива извършен първият в овата история язвирен теророзъм от Сталин, който в опит да забави напредването на германските войски към вътрешността на Русия разпорежда на НКВД язовир на доста голята река Днепър, тогава на  около 150-200 км. нагоре по течението на реката от днешната Нова Каховка, да бъде взривен. Вместимостта на този язовир е била около 800 млн. куб. м. вода, колкото е тази на нашия яз. Искър. Водата на язовира залива пътищата покрай р. Днепър, по които се придвижват германските войски. Няколоко войника са били удавени, залята е била част от военната техника, което наистина забавя придвижваето на германските войски за наколко дни. Защото водата се оттегля, но тя причинява разрушения на пътищата и ги покрива с кал и тиня, утаена на дъното на язовира. Не уведомените за тази беда украинци узнават за това, когато са заляти от водната стихия както нашите жители на Згориград при скъсването стената на шламоотвала над селото. 100000 укряаинци биват издавени по домовете им, милиони остават без дом и поминък, всичко е залято, издавено, отнесено от водата. Удавени са, както отбелязах и няколко германски войника.

   Да отбележа, че 100000 украинци са твърде дребно нещо за Сталин. По време на голодомора в Украина през зимата на 1932/33 г. от глад умират между 3 и 7 милиона души. По-късно броят на починалите от глад се оказва, че е над 9 млн. Нашата  комунистичмеска партия, сега БСП отказа да приеме този факт за геноцид и възмутена, парламентарната й група напусна заседанието във възка с годишнина от геноцида.  Спомням си как изгреждаше Кури – тя бе възмутена от решението на парламента до степен, при която в Западна България казват:

    „И генитаилята й е възмутена!” 

    Не си спомням точната дума, ползвам гениталия, но някои може и да се досетят...

   Следващата заплаха за язовирен тероризъм дойде от Израел. Там се водиха две войни между  Израел и заобикалящите ги арабски страни, през 1967 и през 1973 г. Първата бе блицкриг, вторат бе доста по-дълга, но и тя завърши с пълен разгром за Егирет, Сирия и Йордания. Тогава Израел заплаши Египет, че ще взриви стенета на Асуанския язовир. Този язовир е един от най-големите в света и разрушаването му би било екологична бомба сещу половината Египет.

 Не стигна до това, но Израел имаше необходимите свръхмощни бомби, предназначени насочени от самолет да се забиват дълбоко в бетон. Разумът надделя.

   И сега отново язовирен тероризъм.Путин губи войната с Украина. Чрез взривяването на ВЕЦ „Нова Каховка” той ще спре форсиррането на Днепър от Украинскита армия за няколко дни, западни анализатоли казват, за четири. Защото сега не става въпрос за придвижване на войски покрай р. Днепър, а за форсилането й с помощта на съвременни военно-инженерни съоръжения.

   Язовирът Нова Каховка е доста с голям обем. Строен е преди 70 години. Отбелязвам това, защото този факт показва колко тиня има той по дъното си. Капацитетът ме от 2, 2 млрд. куб. м. вода. За сравнение посочвам нашия узоир „Искър”, който има обем 700-800 млн. куб. м. вода. Значението на тези два язовира е идентично. Водата при изтичането се отработва енергийно, част от нея се ползва като питейна вода, достигайки чак безводния полуостров Крим. Язовирите служат за буфер при силни дажъдове или внезапно снеготопене.

      Характерното да язовирите е утайката по дъното им, която с годините става ссе повече.Най-пълният наш ядовир с утайка е Кърджали, резултат от промиването на рудата в Рудозем.  После започна аизграждане на шламотвали, където тинята се отделяше от водата и се задръжаше в тях. Не мога за допусна,  че приматите от СССР са направили нещо в яз. Нова Каховка, за да навлиза пречистена вода. С взривяването на стената всичките утайки от язовира във вид на тиня сега са тръгнали надолу по течемието нар. Днепър, което е екокатастрофа. Те ще засипят плодородни земи в региона, а има още едни утежняващ фактор – нивите са минирани след осволобгждението на много региони отвойските на Пригожин по протежение на р. Днепър.. Така мините ще станат по трудни за откриване, някои ще изплуват. При засушаване тинята ще се превърне в плаха, който ще покрие хиляди кв. км. Както при нас се случи при шламоотвала на МК КРемиковци при с. Яна. Заформя се нова, изкуствена пустиня.

   Такова престъпление срещу човечеството може да направи само нечовек. Безпокоя се и за ядрената централа в гр. Заположие. Какви ли проработки имат ефесебешниките на Путин и за нея.

   Ще завърша с интервю тази сутрин на един адвокат по някакаква телевиция, Хаджигенов. Даваше пример за лоши хора и глупаци, като такъв се сезира върху министъра на отбраната на Украина. Украина, която според президентовото схващана вероломно нападна Голямата страна и я принуди да навлезе в Украине с войски, за да я освободи от укрофашизЪма.

    Какъв ли ще да е морълът на този човек, който вместо да наблегне на актуалното за света в момента, наводнението в Украина, се нарежда сред подкрепниките на Путин, между които са Орбан, Радев, Вучич, Башар асад, Мадуро, Ким Чен Ун, забравих името на биривджията на Еритрея. Да бе изказал мнение дишащите превръзки ли са за предпочитане или тези, които са абсолютно сигурни срещу протичане и миризми, бих го изслушал с осторожно внимание. А сега изключих телевизора. Споменавах ли майки – запазвам в тайна.
   Завършвам обаче с въпрос:
   Къде е световната общност, за да изправи пред съд този хипертерорист?
   Отговор чакам от пРезидента и от Копейкин.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. syrmaepon - Още по-кошмарно е поведението на руснаците, чийто войски са на левия бряг
08.06.2023 13:23
и не спасяват онези, дето трябваше да ги посрещнат с цветя, а дори пречат на украинците да им помагат и стрелят по тях.

"Какъв ли ще да е морълът на този човек" който продължава да подкрепя властта в Русия ? - дори не мога да си представя отговор на този въпрос...
цитирай
2. marconi5659 - "Откъм носовете им...
09.06.2023 00:46
... ще ги дерат!" Така казваше покойният ми вече баща, лека му пръст и нему Царство Небесно. Той горкият, не можа да дочака този момент, но аз съм се заял и търпеливо ще го чакам; няма да е дълго, надявам се...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286470
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930