Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2020 19:13 - Крахът на хилядолетието
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 09.06.2020 21:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Човечеството е в най-страшната криза в своята история

Анализ-прогноза на "Строго Секретно"


Мога да напиша, че това е "краят на началото" или "началото на края". Игра на думи. Защото истината е, че това е краят на системата чрез краха на хилядолетието, спрямо който Великата депресия от началото на ХХ век е джудже.
Онази беше увертюра към Втората световна, и тази е към Третата световна чрез варианта с Първата световна биогенетична и с вируса, който блокира целия свят.
От 20 години наблюдаваме бясната надпревара между икономическата катастрофа и ядрената война в съчетание с геополитически конфликти, крах на националните икономики, физическо спиране на всички пазари, разкъсване на международните икономически връзки и краят на сегашната валутна система.
На този фон обикновеният човек е нищожна песъчинка, подмятана насам-натам от глобалния исторически ураган на поредната трансформация, която ще измени до неузнаваемост не само планетата, но и смисъла и начина на живот.
Колко ще продължи това – никой не може да предвиди. Какво ни очаква зад тунела – светлина, или идващ срещу нас нов влак.
Дали това е краят на кошмара или началото на нов кошмар? Никой не знае.
Но, ясно е, че това, което беше досега, не може повече да съществува, защото е болно от рак.
Целият така наречен Запад се затваря за неопределено време, т.е. кризата му ще продължи до следващия още по-дълбок социален и политически колапс и никакви молитви за чудо няма да помогнат, защото торбата с чудесата на тази система отдавна е празна. На дъното й е озъбената паст на монстъра на системната криза на капитализма, за която няма добри и лоши новини. Всъщност има – ако добрата новина е, че няма да има нова 25-годишна депресия, лошата е, че новата ще бъде още по-велика и още по-лоша.
Това нещо е неспасяемо. То няма никакви аналози с предишните "черни петъци и понеделници" от 1989 г. или от 2008 г. Тогава САЩ все пак имаха възможност да прескочат пропастта. Сега нямат. САЩ имат дълг от 300 трилиона долара. Никой, никога, никъде не може да изплати такова нещо.
Пирамидата на неравенството, т.е. индексът на бедността – misery index, никога в писаната история на човечеството не е била толкова висока.
Така наречените "народни маси" неслучайно бяха блокирани за всеки случай с вируса. Да не си помислят за някакви революции...
Това е ботушът на новия фашизъм – финансовият.
"Масите" са напълно зомбирани.
Някои от тях не правят нищо.
Други се правят, че правят нещо.
Трети пречат на другите да правят нещо.
Но и в трите случая имат едно нещо общо – че са "живи умрели".
Вирусът даже не беше нужен. И така вече се бяхме самоликвидирали, заедно със системата, която стигна отдавна своя предел и навлезе във фазата на стратегическия колапс.
Заради това опитите за спасяване на онова, което не може да се спаси, са опити за съживяване на гниещ труп.
Спасяването на тази система е невъзможно.
Човечеството е в най-страшната криза на своето съществуване, защото стана несъвместимо със Земята. Това означава, че сегашната криза не е само геополитическа или икономическа, но и цивилизационна. Взети заедно тези елементи дават картина от друга реалност.
В геополитически план САЩ и ЕС направиха всичко възможно да свържат тази система с атлантизма и либерализма. Значи, единствената действена алтернатива са Русия и Китай, т.е. Евразия. И нито Путин, нито Си Цзинпин са им виновни.
Колко трилиони Западът хвърли през последните 100 години за оръжие, войни и тероризъм? С тях отдавна щеше да е колонизирана цялата Слънчева система.
Но в момента на Земята над 3 милиарда души живеят с по-малко от 1,5 долара дневно:
повече от 1,4 милиарда живеят с по-малко от 1,25 долара дневно;
805 милиона нямат какво да ядат всеки ден;
750 милиона нямат достъп до питейна вода;
1,6 милиарда живеят без електричество;
0,7 на сто от световното население контролират богатство за 116 трилиона долара.
Е, как може такова нещо да оцелее? No way!
Глобалната мафия се провали в поредния си исторически опит да създаде свят по свой образ и подобие.
Истинската криза в Европа едва сега започва. Вече няма нито ЕС, нито Шенген – някакъв документ, който гарантираше свободата на движението.
Какво следва – политическо разпарчетосване на ЕС през следващите години. Старите противоречия не бяха ликвидирани. Към тях се прибавиха нови конфликти.
Основният стълб на "нова Европа" – Германия затъва в поредна екзистенционална криза. Италия, Франция и Испания вървят след нея.
Англия се прибра на острова, след като допринесе най-много за кризата в Европа и за разпадането на ЕС, но там я чака историческият реванш на Ирландия.
Кризата разкри и несъстоятелността на досегашния световен еднополюсен модел.
Много пъти съм писал, че империята на транснационалния глобален капитал трябва да бъде разрушена. Ако не направим това, ще бъде свършено с нас. Той ни изпревари и ни унищожи. Но и сам се унищожи. Заради това сега имаме пълен отказ на цялата система в мащабите на цялата планета.
Рецепта срещу кризата няма, тъй като никой не знае реалните размери на ставащото, т.е. на "балона на всичко" - на долара, на борсите, на нулевата лихва, на дефицитите, на тайминга на войните, на пресичането им във времето и пространството.
Все пак глобалната мафия, осъзнаваща неизбежността от катастрофата, премина към масирано изтребване на населението. В резултат, държавите от защитници на своите народи бяха превърнати в унищожители на своите граждани.
Кризата от 30-те години на ХХ век предшестваше Втората световна. Тогава депресията започна през 1929 г. и продължи 10 години. През 1939 г. започна Втората световна.
Преди няколко години написах, че до 2020 г. ще започне Третата световна война. COVID-19 е етапът преди горещата й фаза.
Кризата не се разпалва от "бедните и угнетените", а от системните сили в сърцето на световния капитализъм и ще продължи дълго.
Процесът е с характера на самоподдържаща се реакция. След нейното изчерпване ще се открие възможността за появата на новия свят.

Автор: проф. Красимир Иванджийски



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4895240
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16785
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930