Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2020 20:08 - Покаянието на мутрите
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 832 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Те знаят, че са прости и наричат и нас така. Живеят безнаказано, ограбили построеното през социализма

След като улицата извика: „Мутрите – вън !”, вицепремиерът Томислав Дончев риторично попита: „Аз мутра ли съм ?”. Ами с каквито се събереш, такъв ставаш! Но кои мутри иска да прогони улицата? Мутрите, които определят начина ни на живот, поддържат статуквото, вкопчали се във властта и с всички средства не искат да я пуснат… Мутрите , които непрекъснато от екрана ни внушават кои са красивите и умните и които наричат протестиращите „тиня”, „сган”, „пияници”, „наркомани”, „безделници в катуна” и пр.

Кои са днешните мутри? Тези, които изричат: „Избирайте! Или маски, или тръби за дишане!?”; които плашат: „Яко ще мрем!”; обещават трупове и чували и камиони за трупове; имат неуредени сметки с главния прокурор и суверена.

Мутрите наричат себе си прости и нас наричат така. За тях ние сме прости кърджалийски женски полови органи, а те се снимат, нанкайки почти голи, след като някой ги е аранжирал с кюлчета злато и пачки в евро в чекмеджетата си на нощните шкафчета в спалнята им.

Мутрите притежават палати, а на практика са срещу палатките на протестиращите на площада. Имат къщи за гости без гости, прахосали са обикновено стотици милиони евросредства за лични нужди. Мутрите най-вече владеят по-голямата част от икономическите придобивки на демокрацията и Прехода, притежават частни морски ивици и плажове, приватизираха почти цялото стопанство и ограбиха до неузнаваемост построеното от всички ни по време на социализма…

Живеят безнаказано, тях наистина няма кой да ги накаже, а главният прокурор ще ги подведе под отговорност само в случай , ако варят незаконно компоти или по други битови причини… За имотите им в чужбина, за участието им в офшорки, за незаконно придобитите им капитали вероятно няма и да дойде ред.

Мутрите блъскат стари жени по границата, наричат кресливи майките на уж болните им деца. Пишат книги за шайката, а след това стават част от тази шайка. Говорят неприлично срещу премиера, а след това му стават беквокал в хора на мисирките. Искат затвор за кмета на София , а сетне са негов говорител на амбразурата на позора.

Мутрите се самообявават за инструмент на господа , мутрите крещят: „Долу машинното гласуване!”. Други направо скачат срещу държавния глава, защото е бил прекалено откровен в изказа си за корупцията и мутризацията и справедливостта в страната и държавата. Не е ли истинска мутра авторът на псевдостиховете, в които един наш „професор”с месторабота в Брюксел, казва „Чиба” на руските курортисти във Варна, защото имал непоносимост от Русия и Путин?

А някои от тях преди обитаваха предимно чейнджбюрата по булевард „Витоша”. Сега ни заплашват от Дубай и Обединените арабски емирства. И продължават да дърпат конците в българската политика.

Мутрите имат нужда от църква, от истинска християнска църква, за да поискат опрощение, от снизхождение от Господа, имат нужда от молитва и катарзис, имат нужда от пречистване. А то минава най-често класически през съда и затвора. И без друго при изпълнение на присъдите идва и свещенник, пред който мутрите ще се изповядат рано или по-късно.

А сега просто спешно е нужна църква и покаяние на мутрите.

* Коментар на Лозан Такев от в. „Минаха години“  



Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Оставка няма да има!
08.09.2020 21:13
В крайна сметка протестите се оказаха само една пръдня. Буря в чаша водка. На геврека дупката. Много шум за нищо...
цитирай
2. anonimen65 - ne vi li pravi vpechatlenie
09.09.2020 07:42
che u nas prehoda varvi kakto v rusia
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4916974
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930