Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2023 09:04 - The Nation: Информацията на ЦРУ за действията на Украйна срещу Русия ужасяват
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3507 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЦРУ е представило ужасяващи данни за дейността на Украйна. Тази информация сподели американският журналист Джийт Хиър.

The Nation: Данните на ЦРУ за действията на Украйна срещу Русия ужасяват
След диверсията над газопроводите «Северен поток» и «Северен поток 2» бяха представени няколко версии за случилото се. Първоначално някои членове на администрацията на Байдън обвиниха Русия за случилото се, но тази теория не издържа на проверката.

Малко по-късно американският журналист Сиймор Хърш представи своята версия за събитията, според която диверсията е планирана и извършена от правителството на САЩ.

Както отбелязва Джийт Хиър, по-късно в западните медии започнаха да се появяват публикации, позоваващи се на източници в ЦРУ, в които Украйна беше обвинена за инцидентите. Това съобщава The Nation.

«Новата история на ЦРУ за «Северен поток» ужасява», отбелязва авторът на американското издание.

Западните медии започнаха да пишат, че американските разузнавателни агенции уж са знаели за намеренията на Украйна да унищожи руските газопроводи в Балтика и са се опитали да разубедят Киев да посегне на тази инфраструктура. Украинците обещали да спрат операцията, но в крайна сметка не го направили. Твърди се, че организаторите на терористичния акт са продължили да работят по своя проект, без дори да информират Зеленски.

Експертът на Nation твърди, че версията на американските медии предизвиква скептицизъм.

Това изглежда повече като опит на администрацията на Байдън да отклони подозрението от себе си. Ако обаче наративът на ЦРУ се приеме за истина, тогава получаваме ужасяващата истина за действията на Украйна срещу Русия. Съдейки по тази информация, САЩ имат съюзник в лицето на Киев, готов да предприеме безразсъдна въоръжена агресия.

„Съединените щати, ако ЦРУ казва истината, финансират страна, която вече не се поддава на контрол и сдържане“, твърди Джийт Хиър.

Диверсията срещу «Северен поток» не е единственият път, когато украинското правителство надхвърля това, което съюзниците му считат за благоразумие.

Според американските медии американското разузнаване отдавна е обезпокоено от агресивните действия на Украйна, които могат да доведат до ескалация и пряк конфликт между Русия и НАТО. По-конкретно, Вашингтон е бил крайно недоволен от опита на Киев за убийството на руския политолог Александър Дугин, който доведе до смъртта на дъщеря му Дария.

„Сама по себе си новата версия на ЦРУ едва ли може да се счита за по-окуражаваща от изявлението на Хърш, че администрацията на Байдън е атакувала руския тръбопровод“, счита авторът на The Nation.

 



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4928012
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16794
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930