Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03 14:53 - Висш френски офицер: Френската армия сравнена с руските въоръжени сили прилича на отбор мажоретки
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 311 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 16.03 19:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Като не изключи изпращането на войници в Украйна, Еманюел Макрон предизвика наскоро буря от възмущение в цяла Европа, а американците дори го атакуваха с остри критики за некоординираното му с никого милитаристично изхвърляне. Френски военни, интервюирани от списание „Marianne“, казват, че са останали "като поразени от гръм" от неадекватното изказване на френския президент.

„Изказванията на Еманюел Макрон за изпращане на европейски войски в Украйна са безумни“, заяви високопоставен френски офицер, пожелал да остане анонимен пред „Marianne“
„Не бива да се залъгваме: срещу руснаците сме като армия от мажоретки“, каза той с ирония, убеден, че изпращането на френски войски на украинския фронт е чисто и просто едно необмислено изказване на френския президент.

image

Млади френски педалчета се правят на войници както и кръшните им колежки, истински жени, от отбора на мажоретките

image

Изпращането на френски войски на украинския фронт би било крайно неразумно решение, счита военният.

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю за France 2, че страната му е готова да отговори на евентуална ескалация от страна на Русия и „да вземе решения, за да гарантира, че Москва няма да победи“.

В същото време той отбеляза, че Франция не води война с Русия и руския народ, а подкрепя Украйна.

По-късно политикът, който беше остро разкритикуван за тези си изказвания, отбеляза, че всичките му думи са били внимателно обмислени. Макрон също подчерта, че Франция няма граници или червени линии по въпроса за помощта за бившата съветска република.

В същото време властите на много европейски страни заявиха, че не става дума за прехвърляне на военни в Украйна.

По-специално германският канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус подчертаха, че Германия няма да изпрати там военен персонал. Освен това главата на германското правителство уточни, че други членки на НАТО също нямат намерение да направят това.

В понеделник, 11 март, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг потвърди, че блокът не възнамерява да изпраща войски в Украйна и призова Макрон в бъдеще първо да се консултира по подобни въпроси с членовете на организацията.


Източник:
https://www.marianne.net/monde/europe/guerre-en-ukraine-endurance-russe-echec-de-la-contre-offensive-ce-que-cache-le-virage-de-macron


Правещият се на голям мъж френски президент не пропуска да гризне и по някой здрав кочан
image

 



Гласувай:
6



1. cefules - Жалки картинки.
16.03 16:25
Жалки картинки.
цитирай
2. bojinkata - Цяла нощ самолети на НАТО изнасяха ...
16.03 19:50
Цяла нощ самолети на НАТО изнасяха тежкоранените, поразени от нашите ракети вчера в одеския дом за почивка "Мрия"/Мечта/. На сутринта все още вадеха трупове изпод развалините. Предимно французи, поляци и грузинци. Малко преди това там са живели американци и германци. Оператори и поддръжка на ракетни системи за противовъздушна отбрана. Точната цифра на унищожените наемници скоро ще бъде обявена от главния лекар на 411 военна болница на Въоръжените сили на Украйна в Одеса, който отговаря за моргите на територията. Преди това в разрушените сгради са живели над 120 души. TG Condottiero.
цитирай
3. bojinkata - Наемниците също си изкараха добре - ...
16.03 20:12
Наемниците също си изкараха добре - нашите се справиха страхотно. Близо до Одеса, на територията на бивш санаториален комплекс, беше нанесен ракетен удар по време на среща на командния състав на Въоръжените сили на Украйна и Министерството на вътрешните работи на Украйна с участието на западни наемници. В допълнение към малко интересните командири на украинските въоръжени сили бяха унищожени чужденци: Клаус Фишер (Германия), Юрген Шмид (Германия), Кевин Милър (САЩ), Филип Леблан (Франция), Стефан Драгомиреску (Румъния). Позициите им са ни неизвестни. Общият брой на убитите наемници достига 50 души, ранените са още около 100. Те са откарани в реанимациите в града. 11 души веднага са откарани в Румъния с хеликоптери на НАТО. Още около 60 души са ранени в различна степен. Наемниците не само бяха разквартирувани в Мрия, там имаше координационен щаб на целия чуждестранен легион в Южна Украйна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4925391
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16793
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930