Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2021 21:20 - Дори САЩ дават на Украйна само около 30 мин.до колапса й в случай на конфликт с Русия, и то ако украинската армия въобще се съпротивлява,а не се предаде веднага
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 636 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 15.12.2021 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В случай на въоръжен конфликт Русия ще изведе от строяе значителна част от украинските военни подразделения за по-малко от час, като не е сигурно дали те въобще ще се съпротивляват или ще се предадат масово като в Крим. Нека си спомним и бързия колапс на грузинците 2008 г. А днес става въпрос и за два много близки братски народа с дълга обща история. На една голяма част от населението й днешната фашизирана Украйна в отровната прегръдка на Запада въобще не се харесва.

За това пише вестник The New York Times, с позоваване на професора от King"s College в Лондон и ветеран от Корпуса на морската пехота на Съединените щати Робърт Лий.

„Те могат да унищожат украинските войски на изток много бързо, в рамките на първите 30-40 минути“, каза специалистът.

Както съобщава изданието, някои официални лица в Киев се придържат към същото мнение.

По мнението на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, без подкрепа от западните страни, практически е нереалистично да се отблъсне Русия в случай на пълномащабен конфликт

Генералът е убеден, че украинските войници много бързо ще бъдат изведени от строя и армията ще загуби боеспособността си, защото военното ръководство няма да може да координира отбраната. В резултат на това командирите на фронтовата линия ще трябва да се бият сами, но без доставката на резерви „никоя армия в света не може да устои“.

Напоследък Киев и западните държави редовно обявяваха, че Русия уж подготвя нахлуване в Украйна. Така, по думите на Буданов, това ще се случи в края на януари или началото на февруари, настъплението ще бъде от юг, към Одеса и Мариупол, както и от север, от територията на Беларус.

Москва многократно отрича подобни обвинения и ги свързва с желанието на НАТО да разположи повече военни сили и въоръжения близо до руските граници, както и да лобира за собствените си интереси. Кремъл отбеляза, че Русия придвижва войски на собствената си територия, това не заплашва никого и не трябва да притеснява никого.

Трябва да се подчертае, че в началото украинските власти не подкрепяха тезата за „руската заплаха“, припомни официалният представител на МВнР Мария Захарова. Така секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов нарече съобщенията в западните медии дезинформация, но по-късно в Киев също започнаха да говорят за предстоящата „инвазия“. На този фон, отбеляза Захарова, Киев изтегли половината от личния състав на въоръжените сили на Украйна в Донбас, а Западът продължава да му оказва военна подкрепа, включително с доставки на летални оръжия и оборудване.
 



Гласувай:
7



1. planinitenabulgaria - Математици от БАН изчислиха, че да разкулачи Америка Путин се нуждае от час.
14.12.2021 23:37
За УкраИна минути са много, Путин мамето им да поебне...
цитирай
2. kvg55 - iw69,
14.12.2021 23:45
Едва ли редовната наборна армия ще се съпротивлява.
Украинците са толкова смазани, че нямат сили за протести.
цитирай
3. iw69 - Макар
15.12.2021 07:34
и да са ги нахъсали младите срещу Русия, аз също не вярвам, че ще има голяма съпротива. Те виждат упадъка на страната им откакто е в задушаващата прегръдка на евро-атлантиците. Всичко се е скапало. Вместо да работят и творят развяват някакви подкрепяни от държавата аутсайдери фашистки знамена и избиват съгражданите си. На това падение трябва да бъде сложен край.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4898620
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16787
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930