Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2021 14:43 - Макар че демокрацията на САЩ яко се провали дори у тях, те продължават натрапчиво да я налагат по света дори с цената на реки от кръв
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 854 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.12.2021 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Самообявената цел на Вашингтон да разпространява демокрацията в световен мащаб е подкопана от провала на неговите ценности у дома, заяви висш служител от Съвета за сигурност на Русия на фона на обтегнатите отношения между двете държави.

image

Говорейки в интервю в неделя за „Российская газета“, първият заместник-секретар Юрий Аверянов критикува неотдавнашната организирана от САЩ „Среща на върха за демокрация“, настоявайки:

„Американските елити се опитват да се убедят, че тяхната страна все още е единствената суперсила, че нейното глобално господство е неоспорим и че целият свят се присъединява само към Вашингтон."

Той добави, че „в Русия има поговорка, че тези, които не могат да направят нещо сами, учат другите."

"Това правят Съединените щати: те не успяха да изградят демокрация у дома, но са много ревностни да го направят в други страни", заяви руският представител.

„Какво друго могат да направят лидерите на САЩ? Те могат само да играят идеологически игри в опит да убедят себе си и другите, че САЩ все още са пример за демокрация и имат моралното право да решават кои страни се вписват в този пример... и кои изобщо не могат да се нарекат демократични", каза руският служител.

Изказването на Аверянов дойде след организираната от Вашингтон виртуална среща на върха за демокрация миналата седмица. Представители от 110 държави бяха поканени да се срещнат чрез видеоконферентна връзка. Русия, Китай и Турция обаче не фигурират в списъка с гости.

Бившите съветски републики Молдова, Грузия, Армения и Украйна получиха покани, както и шепа страни, които някои международни наблюдатели считат за недемократични, като Ангола, ДР Конго и Ирак.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува срещата на върха миналия четвъртък с аргумента, че единствената й цел е да създаде нова група, която да защитава интересите на „американския режим“ в чужбина.

Според нея „САЩ демонтират системата на международните отношения, която се основава на международното право и централната роля на ООН, за да създадат своя собствена зона на комфорт, в която възнамеряват да доминират еднолично“.

Москва открито критикува САЩ за популяризирането на ценности в чужбина, които твърди, че липсват у дома. По-рано тази година външният министър Сергей Лавров каза, че Русия е готова да обсъди правата на човека, ако президентът Джо Байдън желае, но привлече вниманието към хората, обвинени в бунтовете в Капитолия през януари и в защита на техните права.

/Поглед.инфо/ 



Гласувай:
6



1. kvg55 - iw69,
14.12.2021 23:39
Всъщност износът на демокрация е износ на us-американските държавни и корпоративни интереси чрез военна сила. Докога ли човечеството ще е толкова глупаво?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4895362
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16785
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930