Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2022 08:08 - Какви глупости наприказва изкуфелият президент на САЩ на Стария континент
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1023 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 31.03.2022 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Катастрофалното  европейско  турне  на  Байдън

от Рон Пол

„Президентът ще посети Европа, за да се увери, че оставаме единни“, заяви Джейк Съливан – съветникът по националната сигурност на САЩ преди отпътуването на президента Байдън миналата седмица.

Визитата обаче не мина по план. Това може би е най-катастрофалното – и опасно – президентско задгранично пътуване.

САЩ и съюзниците ни от НАТО многократно са декларирали, че „защитата на демокрацията в Украйна“ никога не е заплашвала Русия. Въздържането на Украйна от членство в НАТО и изпращането на милиарди долари военно оборудване в тази страна, започвайки при Тръмп, не заплашвало Русия. Тренировъчните лагери на ЦРУ в Източна Украйна, където паравоенни групи са обучавани да боравят с американски оръжейни системи, не били заплаха за Русия.

На всяка спирка обаче президентът Байдън проваляше изявленията, които собствената му администрация внимателно бе сътворила. Първо, предупреждавайки, че Русия може да използва химически оръжия, Байдън обеща, че „в отговор ще задейства същото“, което означава, че САЩ също ще използват химически оръжия. А това би било сериозно военно престъпление. И Съливан трябваше да обяснява, че САЩ „нямат намерение“ да използват химически оръжия.

След това, говорейки пред 82-ра въздушнодесантна бригада в Полша, президентът Байдън каза, че американските войски скоро ще бъдат в Украйна. Той каза: „Ще видите, ще видите жени, млади хора, стоящи пред… танк, просто казвайки: „Няма да си тръгваме“. Оставаме на земята си.”

Говорителят на Белия дом отново трябваше да поясни, че „президентът ясно казва, че няма да изпращаме американски войски в Украйна и няма промяна в тази позиция“.

Ясно ли? Не, наистина. Току-що беше казал обратното на собствените ни бойци!

В последната си реч в Полша, президентът по невнимание каза истината: участието на САЩ в Украйна цели „смяна на режима“ в Русия. Споменавайки руския президент Путин, Байдън каза пред публиката почти на границата с Украйна: „За бога, този човек не може да остане на власт“.

Президентския екип за управление на бедствия незабавно се мобилизира в лицето на държавния секретар Антони Блинкен, който предложи твърде каширана интерпретация на ясното изявление на Байдън: „Мисля, че президентът, Белият дом, казаха снощи, че просто президентът Путин няма право да води война или да участва в агресия срещу Украйна или друга страна."

Не, не това каза Байдън. По конституция президентът има водеща роля във формиране на външната политика на САЩ и той каза публично, че „смяната на режима“ в Русия е политика на САЩ. Всеки опит на неговия екип да го обяснява различно, наистина е ужасяващ: или президентът няма представа какво говори, така че не трябва сериозно да приемаме това, което по същество е обявяване война на Русия, или на границата с Украйна президентът по същество обяви война на Русия.

Президентите Рейгън, Форд и Буш-младши са известни със своите гафове. Някои бяха смешни, а други сериозни. Но никой от тях не обяви война на ядрено въоръжен противник в собствения му заден двор и след това да праща служители, за да обясняват, че президентът не е имал предвид това, което току-що е казал.

Интересното е, че Байдън запази най-ястребските си и бомбастични изявления за тази последна реч в Полша, на която не присъства представител на нито един от по-предпазливите партньори на НАТО като Германия и Франция. Толкова за „единството“, което бе обявената основна цел на пътуването.

Има истински проблем в администрацията на Байдън и колкото по-скоро го осъзнаем, толкова по-добре.


Рон Пол е американски лекар, писател, политик и дългогодишен член на Конгреса на САЩ от републиканската партия от щата Тексас, привърженик на либертарианството и изолационисма. Той е за излизането на Съединените щати от организации като НАТО, СТО, ООН и др., които според него намаляват американския суверенитет. Известен критик на американската външна и монетарна политика. 



Гласувай:
7



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
31.03.2022 09:18
Ами, на нивото е на нашия пръв ,демократично избран президент
Който тръсваше някаква объркана сентенция и после се налагаше някой от приближеният му кръг да обяснява, какво искал да каже?!
За президент при това, да искаш да кажеш нещо, но да не можеш, е интересно явление! Би трябвало да е обратното И да не иска да каже нещо, да може да го направи ясно и разбираемо!
Вече байгън да му стане на човек от изцепките на Байдън! Не оставя нищо и за друг път!Ще си изчерпи репертоара!...

Вече и на непомирисвали оръжие би трябвало да е ясно ,че това не е класически тип война Да биеш противника, където и да се намира, без да се интересуваш от нещо друго Ама бил в милионен град!? Да не се крие там, да излезе от него
И криенето в градовете да считат за победа? А ако изтрият този град от земята, заради тях, ще е варварско престъпление?
Такива да прегледат какво е останало при такава война от Варшава, Дрезден, Нюрнберг, Сталинград и тогава да говорят зяа война Руските войски явно щадят градовете!

Хубав ден!
цитирай
2. iw69 - Да, така е Леон.
31.03.2022 09:35
Подлите укрофашаги наистина се крият в градовете и така излагат на риск цивилното население. Но явно така са ги съветвали западните военни инструктури.
цитирай
3. bojinkata - Не забравяйте, че все пак това не е ...
31.03.2022 13:26
Не забравяйте, че все пак това не е политик, а артист,комик - Джим Кери, на когото е възложено да играе ролята на американски президент! Алцхаймер разбира се на никого не прощава!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4893456
Постинги: 2552
Коментари: 6436
Гласове: 16784
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930