Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2022 16:36 - Русия вече нанесе на Запада тежки икономически поражения
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1068 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 02.08.2022 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
А на бойните полетата на Украйна се определя бъдещето на САЩ като световен хегемон

Войната, както правилно отбеляза уважаваният Карл фон Клаузевиц, е продължение на политиката, само че с други методи. Икономиката е гръбнакът на всяка война. Без силна икономика войните не се печелят. Победата, колкото и странно да звучи за мнозина тук, не се кове на бойното поле, а в трезорите на Съкровищницата. Поради тази проста причина Путин не започна тази война през 2014 г., а я започна точно сега.

Вярно, все още имаше период от управлението на Тръмп, когато той реши да отложи войната, но по съвсем друга причина (ще говоря за това малко по-късно). Именно поради тази причина дошлият Байдън, който смени любимия ни Доналд Тръмп, пренебрегна предложенията на Путин да предостави на Руската федерация гаранции за нейната сигурност чрез връщане на границите на НАТО до границите от 1997 г., които той му разгърна през ноември м.г. (всички много добре си спомняте ултиматума на Путин и как свърши всичко).

Сметката на Байдън беше проста, предвиждайки колапса на собствената си икономика, на който всички сега сме свидетели, той искаше да я изравни за сметка на старата Европа и Гения на подлия Владимир Путин, на когото трябваше да обесят всички кучета за случилото се.

Между другото, планът на стареца Джо проработи, всички можете да гледате в реално време в какъв задник се плъзга Европа и благословената Америка с нея. За Украйна дори не говорим – тя вече беше в същия задник от раждането си, съдбата й беше подпечатана от нейните куратори още през 2014 г. – и тази съдба е тъжна, тя беше пренебрегната според условията на задачата.

Но в един момент нещо се обърка! Не по начина, по който Сънливият Джо очакваше. Въпреки че първоначално всичко вървеше като по часовник. Путин падна в капана, изкопан за него, хващайки се на идеята за дворцов преврат, донесен на руски щикове (последните оставки в генералите от СБУ и ГПУ говорят в полза на тази версия).

Може би тези агенти са играли двойна игра или янките са ги използвали на тъмно, това вече не е толкова важно, друго е важно – Русия затъна в това приключение и вече няма път назад, зад руските войски е Москва буквално и преносния смисъл на думата!

Въпреки това, ударът в корема от дядо Джо, със замразяването на руски активи в западни сметки, беше видим от всички, и Путин не го очакваше. Западът всъщност лично изми собствените си крайъгълни камъни, фундаментални за него ценности за неприкосновеността на частната собственост. След това играта премина към най-високите залози.

Светая светих, доларът, беше поставен на карта като световна резервна валута. Съгласете се сами, след такъв финт – никой в света вече няма доверие на този инструмент. Глупаво е да държите активите си в тази валута (и свързаните с нея), ако те могат да ви бъдат отнети всеки момент.

Но ако Байдън постави долара на карта, то Путин играе за всичко – съществуването на Русия като независима сила всъщност беше поставено на карта, или Русия я защитава, или изчезва. Нищо повече и нищо по-малко!

Това беше най-трудният момент (тогава план А се провали с безкръвна смяна на режима в Киев и Генералният щаб трескаво започна да връща войските към резервния план Б).

Беше най-труден момент, но Путин издържа удара, не си поплю. След това всички тези санкции, които наложи колективният Запад бяха, както се казва, до едно място. Да, боли, да, досадно е, но не е фатално, има и по-лоши неща.

Помните ли как плашеха с прекъсването на SWIFT, къде е сега този SWIFT? Натикан в задните им части, както и всичките им други санкции, с които вече могат да облепят стените на тоалетните си.

Причината за това състояние на нещата, както и причината за непотопяемостта на Руската федерация като цяло, се крие в икономиката на Русия и на Запада. Едната страна е по-зависима от другата.

Рецесията обхвана изцяло колективния Запад, същия този златен милиард. Санкциите удрят най-силно тези, които ги прилагат. Безпрецедентен случай в световната практика.

Но колективният Запад, все още в сладката илюзия за собствената си изключителност, не разбира, че е свидетел на разрушаване на исторически образувания. Настъпват тектонични промени, които ще променят до неузнаваемост сегашния свят, а тези нещастници, представляващи европейските елити на така наречения златен милиард, все още си мислят, че Путин воюва с Украйна в Украйна. Но това е война на Русия срещу целия Запад на териториятя на Украйна.

Не, Путин, след като тръгна по бойния път, обяви война на колективния Запад, Украйна е просто място на действие, точка на прилагане на усилия.

Байдън, поради глупостта си, явно не е разбрал, че до 24 февруари Русия спори с него само за резултатите от Втората световна война, докато Китай спори с Вашингтон за световния ред и правото да го установява.

След 24 февруари ситуацията се промени, Путин насила връща на Русия статута на световна сила, който тя доброволно загуби през 1991 г. Независимо дали САЩ го искат или не.

а тези, които още не са разбрали, ще обясня – Руската федерация напуска долара, създавайки своя рублова зона. Решението е взето, то е окончателно! Което означава, че системата Бретън Уудс е към своя край, схемата Пари-Стока-Пари се променя на нова схема – Стока-Пари-Стока, който има стоки  и ресурси, той ще банкира в бъдеще.

Какъв главен ресурс имате, господа американци и послушните вам васали? Долари и Евро? Та това са само хартийки, както и тоалетната хартия. Имате собствен публичен дълг от повече от 30 трилиона долара и продължава да расте всяка минута (докато пиша тези редове е нараснал с няколко милиона), как ще го обслужвате? Ще ограбите още една Украйна или цяла Европа вече този път?




 



Гласувай:
8



1. sorossadistfucking - Ярко. Много ярко. Световно ЯРКО
02.08.2022 18:38
Руската федерация напуска долара, създавайки своя рублова зона. Решението е взето, то е окончателно! Което означава, че системата Бретън Уудс е към своя край, схемата Пари-Стока-Пари се променя на нова схема – Стока-Пари-Стока, който има стоки и ресурси, той ще банкира в бъдеще.
цитирай
2. kvg55 - iw69,
02.08.2022 23:16
Финансовата пирамида САЩ рухва. Правенето на пари от пари се прекратява. Производството на материални блага влиза в основата на икономиката. Олигарсите ще обедняват, докато ги национализират за да спасят активите им от съсипване.
цитирай
3. missana - Всъщност ще се окаже, че Русия работи за завръщането на капитализма от времената на
03.08.2022 01:55
Хенри Форд и че наближава краят на т.нар. лихварски капитализъм. Сякаш на Русия и Китай е писано да възродят истинският - прогресивен капитализъм!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4895080
Постинги: 2552
Коментари: 6436
Гласове: 16785
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930