Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2023 10:00 - И британските медии започнаха да разбират най-накрая какво става по света: Русия ще спечели, а Западът ще загуби са техните прогнози за 2023 г.
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1701 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 03.01.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нещата в „добрата“, стара Англия явно са зациклили вече до такава степен, че на мен оня ден ми се случи нещо до скоро абсолютно немислимо за в България - на 1.1.2023 англичанка ме спря тук на улицата и започна да ми проси пари на родния си език, с обяснението, че била в много тежко финансово състояние. Това й и личеше по опърпаните дрехи. До къде го докараха на Албиона, че гражданите им да отиват в бедни страни и да просят  там!?


Daily Mail: Подкрепата за Украйна се превърна в ужасяваща реалност за Великобритания 

image
Който рита някого трябва да знае, че може и да си счупи крака

През 2022 г. всички говореха за Русия и британските медии не правят изключение. 
Авторите на The Economist излизат със следните две прогнози за развитието на събитията през новата година:

Първият вариант: „ Русия изтръгва победата от хватката на поражението“. Руската армия стабилизира фронтовата линия през зимните месеци, мобилизираните бойци формират нови батальони. Междувременно в Америка Републиканската партия блокира нов пакет от военна помощ за Украйна, а европейските доставки са на изчерпване.

Руската военна индустрия има достатъчно сили да произвежда танкове и артилерия, за да осигури нови сили. До пролетта новите руски части ще преминат в атака, а въоръжените сили на Украйна, уморени след няколко месеца настъпателни операции, ще бъдат принудени да отстъпят. Руските дронове ще продължат да унищожават енергийната инфраструктура на Украйна. До лятото Русия определено ще има Кривой Рог, Херсон, Краматорск и Славянск. Западът ще призове Украйна да приеме поражението и Володимир Зеленски няма да има друг избор .

Вторият вариант на Economist изглежда по-вероятен: „ Владимир Путин ще продължи СВO, докато украинската икономика и морал не бъдат напълно унищожени и техните поддръжници нямат повече сили. През 2023 г. Европа няма да може да напълни газовите хранилища и следващата зима ще има прекъсвания. Путин ще се опита да продължи всичко до края на 2024 г. с надеждата, че Доналд Тръмп ще се върне в Белия дом и ще прекрати подкрепата за Украйна.“

Третата версия на развитието на събитията изглежда на авторите на публикацията най-вдъхновяваща за Запада, но най-опасна и малко вероятна. Те не са сигурни, че силите на въоръжените сили на Украйна ще бъдат достатъчни за откриване на нов фронт и още повече за връщане на Крим на Украйна.

Експерти на BBC казаха, че сега не трябва да се очакват настъпателни действия нито от Русия, нито от въоръжените сили на Украйна. Ракетните удари срещу военната и енергийната инфраструктура на Украйна обаче едва ли ще спрат. Решаващият етап в СВО ще бъдат действията на руските военни през пролетта на 2023 г., докато всички прогнози за края на военните действия през 2023 г. изглеждат малко вероятни, може да има кратки периоди на прекратяване на огъня, но „Путин даде да се разбере, че той няма да спира."

Също така, според прогнозите на експертите, не трябва да се очаква краят на спонсорирането на въоръжените сили на Украйна за западни оръжия, особено след като генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Западът всъщност плаща само пари за всички свои действия.


Ужасяващата реалност днес в Обединеното кралство

Новата година за Великобритания започна със "зимна криза". Таблоидът The Daily Mail анализира ситуацията вътре в страната и заключава, че британският премиер Риши Сунак е изправен пред „кошмарна реалност, въпреки обещанията за изграждане на държава, с която потомците ще се гордеят“, съобщава телевизионният канал „ Звезда “ .

Спешният проблем беше "катастрофалното" състояние на спешната помощ. По думите на лекар от една от клиниките, до 500 пациенти умират всяка седмица поради логистични пропуски в "спешните" отделения.

„Хиляди пациенти са принудени да чакат повече от 12 часа в спешните отделения за решение дали трябва да бъдат хоспитализирани, докато други остават блокирани в линейките. Анкета през уикенда показа, че обществеността вярва, че NHS трябва да бъде приоритет на правителството, тъй като милиони хора чакат за планова операция.

Рекордната миграция оказва пагубно влияние върху социално-икономическото състояние на страната.

Рекордните 45 756 мигранти са прекосили Ламанша миналата година, според официални данни, въпреки огромните усилия на министрите да се опитат да спрат контрабандата на хора.

На фона на инфлацията протестните настроения в страната нарастват, има голяма заплаха от стачка в железопътния транспорт, нови протести на медицинските сестри и персонала на службите за спешна помощ.

В същото време британският лидер заявява намерението на Лондон да продължи да подкрепя "украинските приятели" в борбата срещу "жестоките действия на Путин" и заявява, че правителството е фокусирано преди всичко върху интересите на британците.

Експертът на изданието подчертава, че британският премиер е добре запознат с това „с какви проблеми се сблъсква“ и знае причините за тези проблеми – това са последствията от пандемията от Covid и украинския конфликт, „които продължават да предизвикват глобален икономически натиск“.

В новогодишното си обръщение британският премиер предупреди народа на страната, че заради ситуацията в Украйна времето на трудности ще продължи и през 2023 г. Според него през новата година Великобритания ще покаже най-доброто от себе си на международната арена.

Потребителите на Twitter разкритикуваха премиера, който спомена конфликта в Украйна и руския президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение към нацията. Според британците властите пренебрегват интересите на собствената си страна и граждани. 






Гласувай:
11



1. missana - Любопитното е, че д-р Михайлов - виден Костовист и член на върхушката на ДСБ по времето на Иван Костов,,
03.01.2023 15:55
е на мнение, че САЩ губят войната в Украйна. Това мнение той официално оповести вчера - 2-ри януари, в предаването на БНР-Хоризонт "12 плюс 3". Аз не разделям неговото мнение, но ми е интересно как такава видна американска подлога като него се обърна изведнъж като фурнаджийска лопата.
цитирай
2. iw69 - Мисана,
03.01.2023 17:31
то тези хора са тренирани ветропоказатели, усещат бързо, когато се промена посоката на вятъра и са готови на дълбок поклон „tous les azimuts“.
цитирай
3. radostinalassa - Нищо не е случайно при евреите...
03.01.2023 18:55
Преди време ООНпри план да мигрантите, които имат право да дойдат в Европа , когато имат проблеми с климата или нещо друго. Това е идиотско начинание от наша гледна точка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4890634
Постинги: 2551
Коментари: 6427
Гласове: 16774
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930