Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2023 14:52 - Institute for Political Economy (САЩ): Безумието на Вашингтон може да завърши с крах на човешката цивилизацията
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2562 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 «Сляпото безразсъдство» на настоящите американски власти може да доведе до пълното унищожение на цивилизацията, счита американският политически и икономически наблюдател и бивш US зам.министър Пол Крейг Робъртс. Според експерта доставката на изтребители F-16 на Украйна е безумната фатална стъпка за цялото човечество.

imageОт самото начало беше ясно, че руската специална военна операция на Кремъл ще ескалира в безкрайно разрастващ се конфликт, който предполага ядрена конфронтация, в това нямаше съмнение.

Последните събития ни доближават до използването на ядрени оръжия. Изтребителите F-16, които Байдън обеща никога да не прехвърля на Украйна, въпреки това се озоваха на територията й — безразсъдно безвъзмездно.

Първата партида се състои от самолети с модификации, позволяващи носенето на ядрени бойни глави.

Това е пълно безразсъдство, защото за Кремъл е очевидно, че тези изтребители могат да бъдат използвани за удари по руските войски с тактическо ядрено оръжие.

Игнорирането на този факт би било равносилно на катастрофа.

Тази провокация значително ще разшири обхвата на конфликта.

В момента Кремъл обмисля удари срещу европейски въздушни бази, където ще бъдат разположени F-16.

С други думи, Путин вече няма да може да каже, че специалната военна операция е ограничена.

Путин изглежда разчита, че Западът ще се опомни, преди да е станало твърде късно.

В този случай можем да предположим, че дългогодишната американска пропаганда е постигнала целта си: въпреки всички доказателства за противното, Путин счита, че някъде на Запад е останало добро, което може да прояви себе си, преди да бъде предприета фаталната стъпка.

И още по-лошо, Западът е сляп.

По време на Студената война от миналия век САЩ и НАТО работиха със съветското правителство за намаляване на напрежението и забавяне и спиране на надпреварата в ядрените оръжия.

Кубинската ракетна криза, предизвикана от разполагането на американски ядрени ракети в Турция близо до руската граница, и усилията на Обединените началник-щабове на ЦРУ да свалят Фидел Кастро, накараха Вашингтон и Москва да осъзнаят колко близо е Армагедон.

Процесът на деескалация, започнат от Кенеди и Хрушчов, се поднови при Никсън, за което ЦРУ го наказа с Уотъргейт — измама, подобна на Раша-гейт — и го отстрани от поста.

Но процесът не е спрял.

Дори Комитетът по съществуващата опасност, в който бях член, се застъпи за намаляване на напрежението в отношенията със СССР.

През 1963 г. бе сключен Договорът за всеобхватна забрана на ядрените опити.

Той беше последван от Договора за космоса, който предотврати изстрелването на ядрени оръжия в орбита, и Договора за неразпространение на ядрените оръжия.

През 70-те години се появиха ОСВ-1 и ОСВ-2, Договорът за ограничаване на противоракетните системи и Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия, а през 80-те години се появи Договорът за премахване на ракетите със среден и по-малък обсег.

През 1991 г. приключиха преговорите за намаляване на стратегическите нападателни оръжия, което ограничава разполагането на неядрени оръжейни системи в Европа.

Имаше и други споразумения.

Днес всички тези постижения, благодарение на които беше възможно да се намали напрежението и вероятността от ядрена война, са унищожени и забравени.

С разпадането на Съветския съюз през 1991 г. неоконсерваторите усетиха, че хегемонията е близо, и счетоха усилията, които някога предотвратиха Армагедон, като пречка за употребата на власт от Съединените щати.

Безумните ходове на Вашингтон към започването на ядрена война доведоха НАТО до границите на Русия, като свалиха правителствата на бившите съветски републики и ги използваха срещу Русия (както в случая с Украйна), САЩ извършиха и различни провокативни действия и стартираха мощна военна пропаганда срещу Русия.

Сегашното ниво е сравнимо с нивото на пропаганда срещу Германия и Япония по време на Втората световна война.

Неудовлетворявайки се от превръщането на Русия във враг, Вашингтон направи същото с Китай и Иран.

Това безумие може да завърши само с унищожаването на цивилизацията.

Източник: https://www.paulcraigroberts.org/2023/06/22/the-ever-widening-war-44/

Превод от Institute for Political Economy, САЩ



Гласувай:
9



1. 1997 - Опасявам се, че ще загине само Западната цивилизация, към която принадлежим
27.06.2023 17:21
Не се изненадвам, че американците си приписват важността, че представляват цялата цивилизация. Това не е така, това е ограниченост на мисленето и плашещи съобщения за мобилизиране на остарелите вече европейци.
Но като вървят към края си- бог да е с тях и да им възмезди според делата.
цитирай
2. nedovolen - Ти вярваш ли, че може. Аз не. :)))
27.06.2023 17:54
Ти вярваш ли, че може. Аз не.
:)))
цитирай
3. iw69 - Нищо
27.06.2023 18:24
не е изключено и невъзможно. Освен това Западът тотално се е изчерпал вече.
цитирай
4. radostinalassa - Ние не принадлежим към Западната цивилизоция никак...
27.06.2023 19:12
Те са каторици, избили са славяните чрез Инквизицията, ценят най - много парите и ни приеха в ЕС като донор на работна ръка, като пазар за стоките си и като пушечно месо.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
27.06.2023 22:30
Няма да посмеят. Страх ги е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4904608
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16789
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930