Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03 14:02 - Доминираното от САЩ НАТО се подготвя за погребването на Украйна, наред след това е ЕС
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 169 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 22.03 16:07


От Братислава: НАТО тласка Европа към война с Русия, което заплашва ЕС с гибел

Словашкото издание „Slovo“ пише: Вече е категорично ясно, че благодарение на НАТО Украйна ще бъде погребана. Ако след края на конфликта отношенията на ЕС с Русия придобият характер на подготовка за „последната“ решителна битка, тогава Европейският съюз също ще бъде погребан. Той няма да преживее тоталния разрив в отношенията с Русия.

След неоснователния удар на „коалицията на желаещите“ срещу Ирак се сформира нова „коалиция на желаещите“, която стоеше в основата на държавния преврат в Украйна.

Германия, Франция и Полша действаха като гаранти на споразумението между президента Янукович и представителите на Майдана — споразумение, което щеше помогне за разрешаване на кризата чрез създаването на правителство на националното единство. Ако се беше появило правителство на националното единство, Украйна нямаше да се превърне в политически инструмент срещу Русия, а въоръженият конфликт между Русия и Украйна нямаше да започне.

Но още на следващия ден майдановската опозиция наруши споразумението, като извърши държавен преврат (споразумението беше подписано на 21 февруари 2014 г., а превратът беше извършен на 22 февруари 2014 г.).

Германия, Франция и Полша, въпреки че действаха като гаранти на споразумението, не осъдиха преврата с нито една дума, тоест одобриха го политически, като по този начин показаха, че не приемат ролята си на гаранти насериозно.

Нека припомним също, че две държави от „коалицията на желаещите 2“, Франция и Германия, също действаха като гаранти на споразуменията от Минск, но те се държаха по същия начин, както при споразумението от 2014 г.

Както развитието на събитията, така и самите поръчители потвърдиха, че споразуменията са подписани не за мирното разрешаване на конфликта, а за да се даде време на украинската армия да се подготви.

В резултат на това бяха изградени отбранителни линии по границите на ДНР и ЛНР, а украинската армия, обучена и въоръжена от Северноатлантическия алианс, беше решена да постигне целта си с военни средства.

«Коалицията на желаещите 2» твърди, че целта й е да помогне на Украйна. Но цялата й помощ досега само допринесе за пълното опустошаване на Украйна.

Какво да очакваме от тази коалиция, ако сега обявяват нова помощ за Украйна, чийто основен компонент ще бъде „коалиция от ракети с голям обсег“?

Лично аз считам, че това ще бъде последният пирон на „помощта“ в украинския ковчег и решителна стъпка към война с Русия.



Източник:
https://noveslovo.eu/komentare/koalicia-ochotnych-ii/ 



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4898311
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16787
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930