Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2022 08:24 - Европа се пробужда от летаргията: ден след Прага митинг срещу вредната политика на безмозъчните евробюрократи се проведе и в Германия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2748 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 06.09.2022 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Старият континент е пред катастрофа с тази гарнитура неадекватни, народовредни политици

В Кьолн хората излязоха по улиците, за да поискат отмяна на антируските санкции и за ограничаване на покачването на цените

image

Отминаха само първите дни на септември, но Европа вече кипи от политически страсти. В събота в чешката столица се проведе грандиозен 100-хиляден протест под мотото за установяване на конструктивни отношения с Русия и срещу вредящите на обикновените хора санкции на ЕС. Той се превърна в своеобразна демо версия на това, което очаква страните от Европа през студените месеци, когато сметките за отопление ще се увеличат още няколко пъти. Като не е изключено да се стигне и до ревплюционни изблици в близкото бъдеще.

Продължението на гражданското недоволства на будни европейски граждани срещу оялите се псевдоелити не закъсня. В неделя друга забележителна протестна акция се състоя в Кьолн, Германия. Въпреки че броят на участниците в него беше доста по-малък от този в Прага, те бяха обаче значително по-борбено настроени от пражките демонстранти.

Първо, много от тях носеха със себе си руските трикольори, които очевидно се превръщат в един от символите на съпротивата срещу „американизма“ и „евробюрокрацията“ по целия свят. Второ, жителите на Кьолн бяха явно ядосани от неотдавнашното изявление на германския външен министър Аналена Бербок , която буквално каза, че проблемите на Украйна сега я тревожат повече от чувствата на германските избиратели. Фрау Бербок получи много и най-неласкави изрази от протестиращите.

Един от участниците в митинга, чиито думи са цитирани от Kolner Stadt-Anzeiger, казва: „Омръзна ми мен, пацифиста, автоматично да ме причисляват към нацистите, въпреки че аз говоря само за отговорността на Съединените щати и Запада във войната в Украйна. В нашите медии такава гледна точка изобщо няма и това ми липсва.”

Митингът премина без сериозни инциденти, но в един момент едва не се стигна до бой, когато групичка провокатори с украински знамена излезе пред протестиращите.

Определено това вече не е произволно еднократно изпълнение, а част от по-голяма и нарастваща тенденция. В Европа, където разходите за живот се покачват рязко тази година и реалните заплати падат, всяко непопулярно решение на правителството може да предизвика бунтове.

Да си припомним как това лято холандски фермери стачкуваха и изхвърляха тор по пътищата, недоволни от намерението на правителството да намали броя на добитъка. Или, например, протестът на мотоциклетистите в Париж този уикенд. В столицата на Франция въведоха заплащане за паркиране на двуколесни превозни средства: три евро на час. Изглежда, че това е дреболия за богат парижанин, но на фона на растящите цени на всичко, и нещо значително по-несъществено може да се окаже последната капка в чашата на търпението.

А медиите на Запад все повече пишат за деградацията на управляващите кръгове в техните страни, за липсата на истински политически лидери. „През следващите години от нашите лидери и дипломати може да се очаква само да правят грешки и да се самонараняват “, казва Франк Фуреди в британското онлайн списание Spiked .


Поскъпването тласка все повече бюргери на Германия да търсят препитание в кофите за боклук 

image



Гласувай:
10



1. morskipesni - Малко е ситничко на снимката,
06.09.2022 11:11
но се виждат няколко плаката със задраскано НАТО. Май пъзелът започна да се нарежда в немските чутури- че високите цени и мизерията СА СЛЕДСТВИЕ на самкциите и натовската агресия.
цитирай
2. iw69 - Хората
06.09.2022 12:24
май започнаха да се осъзнават кой е лъжеца и вредителя.
цитирай
3. sorossadistfucking - Когато трайно те лъже местната пропаганда и от това става все по зле, иде време да търсиш алтернативна... Тогава разбираш, че си жертва на своите изедници
06.09.2022 17:06
iw69 написа:
май започнаха да се осъзнават кой е лъжеца и вредителя.

цитирай
4. sekirata - калдата оставиха Роса че имала само ...
06.09.2022 18:18
калдата оставиха Роса че имала само 1000 и нещо постове, а моите 4000напълнили сайта им
там и навсякъде е който си плаща

като е тръгнало всичко ще ми орежат и всякъде
трябва все отначало да започвам
иначе имам си всичко
съхранено

Роса яко се внася и тези от поезията както и чалгарите ме топят на пайнерките

Бог види един ден ще реват яко
цитирай
5. missana - Нямат си Череп швабите, за да им плати по-яки протести.
06.09.2022 20:02
Гледам настоящите им протести и виждам, че са доста по-рехави от тези в Чехия.
цитирай
6. kvg55 - iw69,
06.09.2022 23:03
И в Англия има съпротива.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4891379
Постинги: 2551
Коментари: 6430
Гласове: 16777
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930